Bikkels door Carry Slee

Beoordeling 8.2
Foto van Altijdeenvoldoende
  • Boekverslag door Altijdeenvoldoende
  • 2e klas vmbo | 1344 woorden
  • 11 januari 2016
  • 10 keer beoordeeld
  • Cijfer 8.2
  • 10 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1999
Pagina's
91
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Bikkels
Shadow
Bikkels door Carry Slee
Shadow kVDUUbaDVI4SlxxecS5g2xrQW1H6_V19L_a0vozL5fDVbSX0sGt2ANZtlFu-6ghWM-X00cd5gmlSWuIngHMLpQVunqXMY655NecGwmC9M2EYfK3UobLBIMzUWKlMa64Resg1eawotZbmRiy6Bekijk de afbeelding op ware grootte                                              Carry slee eN4MHEBsP0Hnf_1GGxoZwSbIP0LP3UVZ9_24TsjOzso4-YHFPBa6pOO754KNkse9KU5pH5EeosBNSW_VflcR2wrD_zbckq_z0wMLnjh0tMoPyLQb9aqlsBPizjTHWKzbZw3LdmibchjPWxZ60FF1Nm77babpbMGkBiN1JsEU9txJIDuNrMQ70BsGzhuBGIvoQ6si4VHUpy7XV0LA-E7PJVbs4H9giEvqvpqy9ARVF5Klk3XpOfE77F5OJYX-fd_JrTym09GUnax_O9gQze_f_L0RrdezmfUe Leeservaring:Ik vind het boek gemakkelijk, omdat er niet zoveel moeilijke woorden in voorkomen.Het is geen fantasie boek, omdat de verhaallijn echt kan gebeuren in de wereld en niet is verzonnen.Ik vind het ook een leerzaam boek, omdat het gaat over hoe je met racisme om moet gaan.Ik vind het een leuk verhaal omdat het makkelijk wegleest en alles komt toch nog goed.

 Informatie over de schrijfster:Carry Slee is geboren op 1 juli 1949 in Amsterdam. Omdat haar moeder geestziek was en alle aandacht naar zich toe trok, had Carry een niet echt gelukkige jeugd. Ze had haar knuffels aan wie ze haar verhaaltjes vertelde en haar fantasiewereld, waardoor het ze ene verhaal na het andere tevoorschijn toverde.Na de middelbare school volgde ze een opleiding aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar. Als lerares Drama was ze een aantal jaar werkzaam in het voortgezet onderwijs. Ze woont in Bergen samen met haar vriendin Elles en twee dochters, Nadja en Masja. Deze twee meisjes hebben ervoor gezorgd dat de verhalen van Carry gepubliceerd werden. De verhalen van Keetje Karnemelk vertelde Carry namelijk altijd aan haar dochters voordat ze in de Bobo werden afgedrukt.In 1983 debuteerde Carry met: Morgen mag ik in het diepe. Toen ze veertig was kwam het boek Rik en Roosje. Alle onderwerpen in de boeken van Carry zijn heel realistisch. In het najaar van 2006 is het boek Afblijven verfilmd.

Weetjes over Carry:

Beroep: kinderboekenschrijfsterHaarkleur: blondKleur ogen: blauwGewicht: 62 kiloHobby’s: wandelen, lekker eten, saunaLievelingseten: CouscousLievelingskleur: blauwFavoriete muziek: zigeunermuziekFavoriete onderwerp: onrechtFavoriete kinderboek(als kind): KruimeltjeFavoriete kinderboek(nu): Ik wil die Imme DrosFavoriete dier: hondGrootste wens: dat ze nog heel lang mooie boeken mag schrijvenHekel aan: zeurpietenToekomstplannen: lekker veel schrijvenWerktijden: overdag van 9.00 tot 17.00 uur

 Ik bedenk 4 andere titels die goed bij het verhaal kunnen passen.

1. De puppy club.Omdat ze proberen een puppy te redden die heel slecht wordt behandeld door de eigenaar.

2. ActieOmdat ze willen dat niemand meer naar de snoepwinkel gaat omdat die man een racist is.

3.PESTEN.Omdat er een jongen wordt gepest op de toneelclub.

4.De bende.Omdat ze met z’n alle allemaal veel avonturen beleven als een bende.

 Bekijk de afbeelding op ware grootteBekijk de afbeelding op ware grootte

 Leesvragen:Vragen.

1. Wie is de grootste hoofdpersoon?2. Op wie is Murat verliefd?3. Door wie wordt Murat op de toneelschool   gepest?4. Wat krijgt Katja met haar verjaardag?5. Waarom mag niemand meer iets in   het snoepwinkeltje kopen?

 Antwoorden:                           1. Murat.                           2. Katja.3. Dave4. De puppy die ze graag wou.

5. De baas is een racist en dan proberen ze hem   een lesje te leren.     

Zakelijke gegevens:Thomas Henkelman.Klas: Mh2eTitel: Bikkels.Schrijfster: Carry Slee.Met tekeningen van: Roelof van der schans.Het boek heeft 94 blz.Vormgeving: Petra Gerritsen.Het boek is in 1999 uitgegeven.Het boek heeft geen vervolg omdat er een einde is.Uitgeverij is Van Holkema en Warendorf.Het boek is uitgegeven in 1999.Het boek heeft geen prijzen gewonnen.Ik heb het boek in de mediatheek van Markenhage gehaald.Ik heb het boek gekozen omdat het een avonturen boek is en daar hou ik wel van.

Samenvatting:Groep 7 heeft een toneelstuk gespeeld en Murat was de beste van de klas. Omdat Murat de beste van de klas was, werd hij uitgekozen om mee te doen met een voorstelling aan de toneelschool. Murat was hier heel blij mee.Toen Murat en Katja naar school fietste hoorde ze een hond blaffen, ze gingen kijken en ze vonden een hond vastgebonden aan een ketting en in z’n etensbak zat geen eten. Katja wilde de hond meenemen omdat ze het zo zielig vond, maar Murat vond het geen goed idee om de hond zomaar mee te nemen. Op school vertelde ze tegen hun vrienden dat ze een verwaarloosde hond hadden gezien. Murat, Katja en hun vrienden probeerden de hond te redden maar dat mislukte.

Murat gaat naar de toneelclub om te oefenen, hij heeft er veel zin in.Het loopt anders dan Murat verwacht, want hij wordt gepest door Dave, omdat Murat van Turkse afkomst is. Als ze auditie moeten doen voor de hoofdrol verpest Murat dat omdat hij onzeker is omdat hij gepest wordt.In de buurt is ook een snoepwinkeltje Murat mag daar niet komen van de eigenaar omdat hij een Turk is. De vrienden van Murat vinden dat heel erg en daarom gaan ze actie voeren tegen de snoepwinkel. Ze delen flyers om te zorgen dat niemand meer snoep in snoepwinkel gaat kopen. Als ze naar huis fietsen, zien ze dat er niemand in de snoepwinkel iets koopt, ze zijn heel blij, hun actie is gelukt.Als ze daarna weer langst de hond fietsen willen ze weer de puppy bevrijden, maar weer mislukt het.Als Murat de volgende dag naar school gaat vraagt iedereen hoehet is geweest op de toneelschool. Murat liegt en hij zegt dat het heel leuk is.Als Murat de volgende keer weer naar de toneelclub gaat komt Dave naar Murat toe en bedreigt hem. Dave zegt dat Murat nooit meer naar de toneelclub mag komen anders wordt hij in elkaar geslagen. Murat wordt bang en gaat vlug naar huis.Als hij later die dag boodschappen voor z’n moeder moet halen ziet hij bij de supermarkt een briefje met de tekst “Hond Te Koop”. Dit vertelt hij de andere dag op school tegen Katja. Samen gaan ze naar de supermarkt om naar het briefje te kijken, maar helaas het briefje is weg.Als Murat weer moet oefenen op de toneelschool vertelt hij tegen de mentor dat hij gepest wordt door Dave. Dave biedt z’n excuses aan Murat aan. Van de mentor krijgt Murat nu de hoofdrol.Als de voorstelling is afgelopen krijgt Murat applaus omdat hij de beste was van het toneelstuk.De andere dag moet Murat naar het verjaardagsfeestje van Katja. Katja is heel blij dat ze Murat ziet. Samen gaan ze naar de keuken waar het verjaardagskado van Katja staat. Als ze de deur opendoet ziet ze de puppy die ze heel graag wilde hebben. Ze is heel blij.Murat vraagt verkering aan Katja, ze zegt ja en ze geven elkaar een kus.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bikkels door Carry Slee"

Ook geschreven door Altijdeenvoldoende