Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Bikkels door Carry Slee

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Bikkels
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 447 woorden
  • 25 juli 2007
  • 28 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
28 keer beoordeeld

Boekcover Bikkels
Shadow
Bikkels door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Zakelijke gegevens • Auteur: De schrijfster van het boek Bikkels is Carry Slee. • Uitgeverij: Het boek is uitgegeven door de Stichting Collectieve. • Illustrator: De tekeningen zijn gemaakt door Roelof van der Schans. De hoofdpersonen in dit boek zijn: Murat is een jongen die de hoofdrol speelt. Waarvan Dorus zijn vriend is. En Katja, dat is waar hij verliefd op is. En Guido en Jennifer hun vrienden zijn
Samen zijn ze klasgenoten. En hun meester heet Sjoerd. Dave is de jongen die Murat discrimineert.
Eigen mening: Het boek Bikkels vind ik een heel spannend en leuk boek en het onderwerp van het boek is racisme. De dingen die in het boek gebeuren ook in het echt kunnen afspelen. Het onderwerp racisme vind ik wel een goed onderwerp om over te lezen. En ik heb ook wat geleerd tijdens het lezen van het boek, namelijk hoe je er mee om moet gaan in z’n situatie. En ik heb ook geleerd dat als je discrimineert dat je daar helemaal niks mee opschieten. Het is me nu wel opgevallen dat Carry Slee meer over problematische dingen schrijft. En het is me ook opgevallen dat de boeken van Carry Slee altijd goed aflopen, Behalve dat ik weet is dat het boek ‘spijt’ iets minder goed afloopt dan de rest van de boeken. Leesdatum: 1 oktober ben ik begonnen met het boek Bikkels en 7 oktober heb ik het boek uitgelezen Samenvatting: Het boek gaat over een jongen die Murat heet. Murat kan heel goed toneelspelen. Op een gegeven moment selecteert de toneelclub van elke school 1 toneel speler. Murat is één van de beste toneelspeler. Dus hij is de gelukkige. Vlakbij de school is een snoepwinkeltje waar ze regelmatig komen. Op een dag merken ze dat de eigenaar van het snoepwinkeltje discrimineert, dat pikt het groepje niet waarvan (Murat, Katja enz) ze beginnen een protocol. Die protocol was een groot succes, vanaf die dag ging niemand meer van die school naar het winkeltje. En gauw is het winkeltje failliet geraakt. Als Murat voor het eerst naar de toneelclub gaat merkt meteen dat daar een jongen genaamd Dave is die hem discrimineert. Dit is een zin die hij tegen Murat zegt: hij zegt dat hij niet mee moet spelen en als hij dat wel doet dan word Murat in elkaar geslagen. Tijdens het toneel spelen kan hij zich niet concentreren. Elke keer als hij wat op wil lezen dan stottert hij heel erg. Later komt toch goed Murat wordt heel zelfverzekerd en krijg de hoofdrol! Met de verjaardag van Katja krijgt ze een verrassing. De ouders weten dat ze van honden houd dus…. Net wanneer het feest begint vraagt Murat verkering. Haar antwoord daarop is ja.

REACTIES

J.

J.

wel een beetje verkeerd he die samenvatting klopt niet

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bikkels door Carry Slee"