Belly B. door Mirjam Oldenhave

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 782 woorden
  • 25 juni 2007
  • 40 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.7
  • 40 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
124
Geschikt voor
onderbouw
Punten
1 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's
Prijzen
Jonge Jury (2006 Genomineerd)

Boekcover Belly B.
Shadow

Demi is een verlegen meisje dat zich het liefst op de achtergrond houdt. Wanneer ze met haar bloedmooie vriendin op straat loopt, worden ze aangesproken door iemand van een casting-bureau. Die is niet geïnteresseerd in de knappe vriendin, maar in Demi... Demi wordt gevraagd voor een nieuwe meidengroep, Belly B. Het bureau is op zoek naar vier S-en: een stoer scho…

Demi is een verlegen meisje dat zich het liefst op de achtergrond houdt. Wanneer ze met haar bloedmooie vriendin op straat loopt, worden ze aangesproken door iemand van een casting…

Demi is een verlegen meisje dat zich het liefst op de achtergrond houdt. Wanneer ze met haar bloedmooie vriendin op straat loopt, worden ze aangesproken door iemand van een casting-bureau. Die is niet geïnteresseerd in de knappe vriendin, maar in Demi... Demi wordt gevraagd voor een nieuwe meidengroep, Belly B. Het bureau is op zoek naar vier S-en: een stoer schoffie, een sexy schoonheid, een slim stuudje en... 'een slome slak', denkt Demi. Maar dat heeft ze mis. Demi is het 'stille schaduwmeisje'. Dit is het begin van een turbulente tijd, waarin de verlegen Demi heel wat te overwinnen heeft!

Belly B. door Mirjam Oldenhave
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Zakelijke gegevens
Titel: Belly B.
Auteur: Mirjam Oldenhave
Uitgever: Ploegsma
Jaar van uitgave: mei 2004

Samenvatting van het verhaal
Het boek gaat over Demi Maarsen. Demi is 13 jaar en ze zit net op de middelbare school samen met haar beste vriendin Tiara. Als de meisjes terug naar school lopen in de pauze staat er een vrouw bij het hek, waarvan het net lijkt of ze op de meisjes te wachten staat. De vrouw komt naar de meisjes toe en zegt dat ze Jill heet en van castingbureau cast & co is. Ze is geïnteresseerd in Demi! Demi denk dat dit een grap is want Tiara is toch veel knapper en spontaner dan haar? Jill verteld dat haar baas Mark de Bont zoekt naar meisjes voor in zijn nieuwe band Belly B. en Jill denkt dat Demi de geschikte persoon zou zijn voor het ‘stille schaduwmeisje’ in de groep. Samen met nog drie andere meiden en Roy (de zanger) vormen ze deze band.

De andere drie meisjes heten Kes (stoer schoffie), Macy (slimme stuud) en Sabrina (sexy schoonheid). Mark de Bont wil dat zijn band mee gaat doen met popzouten. Hiervoor krijgen de meisjes en Roy zangles, dansles, mediatraining en vooral spierpijn. Demi heeft besloten om het nog maar niet aan Tiara te vertellen want die zou stinkend jaloers zijn.


Omdat de meisjes zo vaak bij elkaar zijn worden het hele goede vriendinnen maar er is een ding wat ze erg vervelend vinden van elkaar: hun liefde voor Roy! Alle 4 de meisjes vinden Roy hartstikke leuk en willen allemaal verkering met hem. Ze besluiten het aan hem te vragen na popzouten.

De band gaat naar de eerste ronde van popzouten en doen het geweldig vond iedereen, behalve Mark de Bont. De meisjes hebben zich helemaal niet aan hun rol gehouden! (maar ze zijn wel door naar de halve finale). De meisjes doen het in de halve finale volgens Mark wel veel beter maar gaan maar net naar de finale. Als Roy vlak voor hun beurt in de finale heel erg ziek wordt en niet meer kan optreden, willen ze het optreden bijna overslaan, maar dan beslissen de meisjes dat Demi gaat zingen. Het optreden ging super! Demi vond het doodeng in het begin maar daarna kwam ze helemaal los. De jury vond haar ook geweldig maar helaas worden ze gediskwalificeerd omdat Roy eigenlijk de hoofdzanger was.

Iedereen vond het super van Demi behalve Tiara die is stinkend jaloers! Als ze dan ineens heel aardig gaat doen tegen Demi, is Demi het zat. Ze vertelt Tiara dat ze eigenlijk geen goede vriendinnen zijn. Als de meisjes met z`n allen naar Roy gaan en hem hun geheim vertellen, zegt Roy dat hij ze allemaal aardig vindt maar in het begin al wilde stoppen met popzouten maar omdat het niet mocht van Mark ging hij door. Roy zei dat hij toch liever veearts wil worden en alles van popzouten vergeten.

Informatie over de schrijfster
Mirjam Oldenhave is geboren op 20 augustus 1960 in Hengelo. Ze gaf tien jaar drama- en muzieklessen aan pubers op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen en speelde in een theatergroep. Sinds 2002 is ze fulltime schrijfster en geeft ze les aan toekomstige kinderboekschrijvers. Ze schrijft vooral voor kinderen vanaf 10 jaar. Haar eerste boek (een vriend met vuisten) kwam uit in 1998. Ze leest heel veel. Het is nooit haar droom geweest om kinderboekenschrijfster te worden. Vanaf toen ze zich opgaf voor een cursus schrijven voor kinderen wist ze wat ze wilde, en dat was boeken schrijven. Ze schrijft vooral over dingen die echt zouden kunnen gebeuren.

In wat voor een soort perspectief is het geschreven
Het is geschreven in een wisselend perspectief, omdat het soms vanuit Demi is geschreven en soms alsof je naar het verhaal kijkt, is geschreven.


In welke tijd, plaats, waar, wanneer speelt het verhaal zich af
Het verhaal speelt zich in deze eeuw in Nederland af. Het verhaal begint als ze terug komt in de pauze op een normale schooldag. Vanaf daar zie je alle ontwikkelingen die de hoofdpersoon meemaakt. Je ziet dat ze eerst heel verlegen was en later steeds minder verlegen wordt.

Wie zijn de hoofdpersonen
De hoofdpersoon is Demi Maarsen. De bijpersonen zijn: Tiara, de beste vriendin van Demi. Robin, de broer van Demi. Kes, Macy en Sabrina, de andere meisjes uit Belly B. Roy, de zanger van de band. Mark de Bont, de producer van Belly B.

Eigen mening
Het boek is leuk en grappig om te lezen. Het is ook leuk dat het over meisjes van je eigen leeftijd gaat. Je kan jezelf er soms ook wel in herkennen. Het is goed dat de schrijfster ook de minder leuke kanten van beroemd zijn laat zien.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Belly B. door Mirjam Oldenhave"