ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

Demi van Maaren is (bijna) dertien als ze op straat wordt benaderd door Jill van castingbureau Cast & Co. Niemand minder dan producer Mark de Bont is op zoek naar leden voor de backing-meidengroep Belly B. Die naam (Belly Button) betekent zoiets als mooie ronding, buik of navel met piercing. De vier meiden van Belly B. zijn allemaal een door hem vastgesteld type, die samen de knappe zanger Roy (14) ondersteunen. Demi wordt 'het 'Stille Schaduwmeisje'. De andere meiden Macy, Kes en Sabrine worden Stuud, Stoer en Sexy. Ze gaan optreden in de afvalshow Popzouten, die wekelijks op de televisie is. Een soort Idols dus. De broer van Demi, Robin, is enthousiast. Haar ouders zijn gematigd, zijzelf is vooralsnog verlegen en haar knappe vriendin jaloers! De meisjes en de zanger krijgen zangles, dansles, spierpijn en mediatraining. De producer denkt maar aan één ding: geld. Natuurlijk worden de meisjes verliefd op zanger Roy. Even dreigt er onenigheid. maar ze besluiten onderling pas na de finale voor die verliefdheid uit te komen. Dan zullen ze Roy vragen om te kiezen. Demi wordt steeds verliefder en dagdroomt zelfs van hem. Hun eerst optreden is een landelijk tv-succes, maar Mark is woedend: ze hebben zich niet aan hun typetjesrol gehouden. Als ze dat in de halve finale wel doen, in hun succes minder en gaan ze met de hakken over de sloot naar de finale. Dan slaat het noodlot toe. Roy is opnieuw erg zenuwachtig. Pillen en kalmeringstabletten helpen niet. In de finale moet Demi opeens de leadzangeres worden omdat Roy is ingestort. De meiden spelen zichzelf en worden een succes. Ze winnen echter niet omdat de jury vindt dat hun optreden ongeldig is. Wel vinden ze dat Demi de x-factor heeft! Ze zoeken Roy op, die bekent dat hij er al meteen mee wilde stoppen en dat hij liever boer wordt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

Hoe kom je aan de informatie hoe demi van achternaam en heet en waar belly b. eigelijk voorstaat en dat roy liever boer word? want dat staat niet in het boek

13 jaar geleden

E.

E.

Ik vind het boek belly b. echt super leuk!!
En zaterdag moet ik een boekbespreking houden erover. we moesten eerst in de klas en daarvan won ik en daarna tegen de bovenbouw van onze school, en daarvan won weer ik! en nu dus tegen andere scholen.
Maar ik vind het boek echt super leuk en daarom ben in mis. ook zo ver gekomen :D

Ik heb een ding nog wat de andere niet zeiden er staat ook Bellt B. in plaats van Belly B.

9 jaar geleden