Bella Italia door Suzanne Vermeer

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
Boekcover Bella Italia
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 1936 woorden
  • 30 mei 2017
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
10 keer beoordeeld

Boekcover Bella Italia
Shadow
Bella Italia door Suzanne Vermeer
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
  1. Algemene informatie over het boek

De naam van het boek is Bella Italia.
De schrijver schuilt achter de naam Suzanne Vermeer, eerst was het Paul Goeken maar die is in 2011 overleden en wie daarna de naam Suzanne Vermeer heeft over genomen weet alleen de uitgever. De uitgever van het boek is Bruna Uitgevers

Er is geen illustrator want er zitten geen tekeningen in.

Nog meer boeken van deze schrijver zijn:

  • In 2006  All inclusive
  • In 2007  De Vlucht
  • In 2008  Zomertijd
  • In 2009  Cruise
  • In 2009  Vakantiegeld
  • In 2010  Aprés-ski
  • In 2010  De Suite
  • In 2011  Zwarte Piste
  • In 2011  Bella Italia
  • In 2012  Noorderlicht
  • In 2012  Bon Bini Beach
  • In 2013  Het Chalet
  • In 2013  Route Du Soleil
  • In 2014  Winterberg
  • In 2014  Goudkust
  • In 2015  Mont Blanc
  • In 2015  Costa Del Sol
  • In 2015  Sneeuwengelen
  • In 2016  Hittegolf
  • In 2016  Lawinegevaar
  • In 2017  Het Paradijs

 

  1. Titel

De titel Bella Italia past een beetje bij het boek omdat het zich afspeelt in Italië bij het Gardameer, maar het rare aan de titel is dat het best wel vrolijk klinkt, maar de vakantie gaat helemaal fout wanneer ze hun zoon kwijt raken en ze hem terug vinden naast zijn vermoorde vriend. En later in het politie onderzoek worden er ook nog iemand van de politie en een receptioniste van het hotel neer gestoken door de dader dus dat vind ik niet zo bij de titel passen.

 

  1. Personen

Hoofdpersonen

Niels kolwijn:
een jongen van 11. Voor dat alles gebeurde in Italië van het een vrolijke jongen.
in Italië is een vriendje van heb vermoord waar hij bij was de moordenaar heeft hem bedreigd dus hij heeft heel lang zijn mond moeten houden want hij was bang dat er ook iets met hem zou gebeuren. Hij is na Italië heel agressief en teruggetrokken.

Hans Kolwijn:
vader van Niels, heeft Niels en Mats gevonden in de struiken op de camping. Hij werd veracht van de moord maar hij had het niet gedaan. Heeft het moeilijk maar hij praat er met niemand over maar uiteindelijk gaat hij met Petra (zijn vrouw) naar een psychotherapeut.

Petra Kolwijn:
moeder van Niels, ze is een open persoon die er wild zijn voor anderen waardoor ze zich zelf vergeet ze heeft nachtmerries van de avond op de camping maar praat er niet echt veel over met anderen.

Salvatore:
moordenaar van mats, hij werkt als website maker bij het gemeentehuis hij is gay maar heeft het nog tegen niemand gezegd hij is bang dat het invloed heeft op zijn werk. Maar omdat hij voor de gemeente werkt kan hij bij alle informatie en zo kon hij dus ook zien waar het verblijf van Niels was. Hij heeft zijn moorden al helemaal uitgestippeld zodat er geen spoor achter blijft en dat maakt het voor de politie heel erg moeilijk.
 

Bij personen

Ottavio Gallie:
de zwerver, op de avond van de moord liep hij in de buurt en de vader dacht dat hij de dader was dus hij renden op hem af maar hij renden de pier op en viel er toen vanaf hij stootten zijn hoofd aan een steen en overleed daar. Iedereen ging er van uit dat hij de dader was maar toen er een ander jongetje vermoord werd wisten ze dat ze ernaast zaten.

Mats:
de jongen die vermoord word waar Mats bij is. Het was een jongen uit Duitsland, met blonden haren en hij was iets steviger. Na een feestje op de camping wou hij gaan roken en Mats ging mee en toen gebeurde het allemaal.

Agent Carlo:
politie op het Italiaanse politiebureau. Hij heeft Niels en zijn familie gered van de moordenaar hij heeft zelf een zoontje Gianni.

Irene:
de psycholoog van Niels en na een tijdje ook van de moeder van Niels (Petra).

 

  1. Samenvatting

In februari wilt de familie Kolwijn gaan kijken waar ze naartoe gaan dit jaar met de zomervakantie. Normaal zij het luxe appartementen maar nu kwam Niels met het idee om een keertje te gaan kamperen. Uiteindelijk krijgt Niels zijn zin en gaan ze kamperen wat je in zo verre kamperen kan noemen want ze hebben een luxe stacaravan op een luxe camping geboekt aan het Gardameer in Italië. Als het dan de zomervakantie is begonnen gaan ze met de auto naar Italië toe. Eenmaal aangekomen vinden ze het een mooie camping. De eerste dag moet hij alles nog een beetje uitzoeken maar de tweede dag heeft hij al vrienden gevonden Thijs en een Duits jongetje Mats ze gaan naar een disco op de camping ze zijn niet op tijd terug dus de vader en moeder van Niels gaan op zoek ze gaan langs bij Thijs maar die zij dat Mats nog effe een sigaretje wou roken en dat Niels was mee gegaan. De ouders van Niels gaan langs bij de ouders van Mats maar die maken zich niet zo’n zorgen “hij komt vanzelf wel” zeggen ze. na een tijdje zoeken vind Hans het lichaam van de dode Mats, die vermoord is hij ziet nog snel een man weg rennen en als hij verder kijkt ziet hij Niels in de struiken zitten. Hans gaat hem achterna maar de zwerver rende de pier op en viel in het water stootte zijn hoofd en verdronk het lijkt dat de zwerver de dader is. Na een klein onderzoek mag de familie Kolwijn naar huis. Later gaan ze vragen bij een instelling waar hij lid was daar krijgen ze te horen dat het een sociaal en aardig mens was en dat hij nooit iemand zou vermoorden. Omdat hij zijn vrouw verloren heeft en omdat hij veel ging drinken slecht voor zijn dochter kon zorgen. De agenten denken ook dat hij het niet heeft gedaan maar de zaak is al gesloten.

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

In Nederland gaat het slecht met Niels hij stelt zich niet meer open en word een beetje agressief. Maar hij wild er met niemand over praten wat hij allemaal heeft gezien. Hij krijgt nu ook problemen op school hij voert rare dingen uit. Als ze kerst gaan vieren gaat het ook fout hij krijgt een voetbal spel met een poppetje met een Braziliaans voetbal shirt. Zijn ouders willen daarna dat hij op karate les gaan omdat hij dan leert hoe hij met zijn problemen kan omgaan maar Niels wild dat absoluut niet. Op school word er gezegd dat zijn vader een pedo is omdat hij fysiotherapeut is en toen is hij ook uit het lint gegaan waardoor hij geschorst is van school. In april ziet de vader van Niels in de krant staan dat er weer een kind is vermoord aan het Gardameer het blijkt dat de ze ernaast zaten en dat de zwerver toch niet de dader is want de moord op dat slachtoffer lijkt heel erg op die van Mats. Hans gaat nu met Niels praten dat hij echt moet gaan vertellen wat hij allemaal gezien heeft in de hoop dat de moordenaar word opgepakt. Het dringt nu door tot Niels dat hij moet gaan vertellen wat hij gezien heeft maar de moordenaar had heb bedreigt dus daarom durfde hij het niet te vertellen. Ze moesten daarna naar Italië komen voor een verder onderzoek daar heeft hij verteld hoe hij eruit zag en dat hij een Braziliaans voetbalshirtje aan had. De politie gaat nu verder zoeken. Als ze daarna op het terras zitten ziet de vader de dader en rent achter heb aan maar hij kan hem niet bijhouden. De dader weet nu dat hij gezocht word dus hij moet van de familie Kolwijn af. Hij weet hun appartement te vinden en huurt iemand in om iets af te geven maar er staat bewaking voor dus dat mislukt. En Niels geeft ook aan dat dat niet de moordenaar is. Later gaat hij zelf met een groot mes en probeert het nog een keer. Hij steekt eerst mensen van het hotel neer om bij de kamer te kunnen en gaat dan naar de kamer Hans wil zijn gezin beschermen maar ontkomt niet aan het mes, daarna komt de politie binnen en word de moordenaar neergeschoten als hij via het raam eruit wild, hij beland beneden op de stoep bij het hotel. Carlo die de Moordenaar heeft neergeschoten word vervolgd maar hij word gesteund door zijn collega’s en veel meer andere mensen hij is uiteindelijk ook niet geschorst.

Hans wil deze vakantie heel ergens anders naartoe naar de Cariben maar Niels wild dat niet hij wild gewoon lekker in Nederland blijven en met een goede vriend (Jerry) lekker gaan vissen op de camping en zijn kerst cadeau verkoopt hij om vervolgens daar vis spullen van te kopen.

 

  1. Genre

Op de kaft staat zelf thriller en ik vind het ook kloppen, want het is een best spannend boek om te lezen. en als je eraan begint en je bij het stuk komt waar Mats woord vermoord wil je door blijven lezen, omdat je wilt weten wie de moordenaar is.

 

  1. Fragment

Het verontwaardigde gestommel rondom hen en het geklungel van zijn vader gingen volledig langs Niels heen, hij greep zijn moeder bij de arm. ‘daar gaat hij’!
hans zag dat een man zich tussen de menigte door probeerde te wurmen.

Ik heb dit stukje gekozen omdat het een spannend stukje was. Hier ziet Niels de man vanuit het terras die Mats en Thijs heeft vermoord. De vader van Niels probeerde nog achter heb aan te rennen maar verloor heb uiteindelijk uit het oog.

 

  1. Plaats

Hij opende de deur van het hotel en liep in hetzelfde tempo door naar de hal naar de receptie. ‘pakket voor de familie Holwijn, kamer 38, derde verdieping, klopt dat?’

Dit is het moment voordat het pakketje word afgeleverd maar het pakketje komt niet aan want er staat beveiliging voor de deur van de hotelkamer.

Salvatore lag op zijn buik in het struikgewas , een kleine tweehonderd meter tegenover de ingang van hotel La Ninfa.

Dit was net voordat de moordenaar naar hun hotel kamer toe ging. Maar eerst kwam hij in de hal ook nog mensen tegen hij heeft op de weg naar de hotelkamer 1 persoon van het hotel en 2 bewakers neergestoken. toen hij bij de hotelkamer aankwam moest hij eerst nog langs de vader, maar toen kwam de politie al binnen en werd Salvatore aan doodgeschoten.

  1. Tijd

Het boek speelt zich af in 2010 en 2011. het verhaal speelt zich af in  Nederland en Italië
bijv. bij het Gardameer, want daar waren ze op vakantie, thuis in Nederland, want daar wonen ze, het hotel La Ninfa daar sliepen ze toen ze terug moesten om het onderzoek naar de moordenaar te vervolgen, op het politie bureau in Italië daar hebben ze twee dagen gezeten voor de moord.

  1. Eind Opdracht

Angst

Angst,
Zo groot
door het leven
om je heen gegrepen
woede

Angst,
Zo groot
door het leven
om je heen gegrepen
woede

Woede
zo klein
maar zo vol
dat het kan ontploffen
wantrouw

Wantrouw
heel klein
maar ook groot
kan je iemand vertrouwen
pijn

Pijn
niet fijn
mijn handen trillen
het is zo onbegrijpelijk
wanhoop

Wanhoop
trillende tandjes
zoveel wat vastzit
wat los wilt komen
liefde

Liefde
kan dat
wat is dat
in weet het niet
bang

Bang
het onbekende
komt zo sichtbij
help ik zit vast
hoop

 

Hoop
heel soms
wil je me bevrijden
nog een lange weg
blijdschap

Blijdschap
heel even
ik kan het
ik wil het ook
rust

Rust
heel even
maar 1 minuut
even bij kunnen komen
dood

Dood
zo graag
maar bijna onmogelijk
ik kan het voelen
slaap

Slaap
ogen dicht
gehoor op 0
en hopen op dromen
stil..

 

 

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bella Italia door Suzanne Vermeer"