Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Before I die door Jenny Downham

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
Boekcover Before I die
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 329 woorden
  • 29 maart 2012
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
16 keer beoordeeld

Boekcover Before I die
Shadow
Before I die door Jenny Downham
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Verslag Voor ik doodga
‘Het gaat echt gebeuren. Ze zeiden dat het zou gebeuren, maar dit is sneller dan wie dan ook had verwacht.’
Iedereen gaat dood, dat weten we allemaal. Met nog maar een paar maanden te leven weet Tessa dit beter dan de meeste mensen. Ze is 16 jaar en weet dat ze nooit 17 zal worden. Tessa heeft al een paar jaar maar nu het steeds slechter gaat heeft ze besloten een lijst met tien dingen te maken die ze nog heel graag wilt doen. Ondanks de tegenslagen is ze vastberaden haar lijst af te maken. Haar vader en broertje blijven haar tot het einde steunen, wat ze ook doet. Tessa’s moeder probeert er op het laatst zo veel mogelijk voor haar te zijn, ze voelt zich schuldig omdat ze er niet veel voor haar is geweest. Tessa heeft een vriendje Adam, haar buurjongen. Hij is haar trouw en blijft bij haar tot haar dood, en ook hij is een grote steun voor haar.
Het verhaal wordt vanuit Tessa verteld, het is een ik-perspectief. Dit maakt het verhaal nog ontroerender, hierdoor voel je de emoties veel beter.
Ik vind het een heel mooi boek omdat je je heel goed kunt verplaatsen in het verhaal. Het is heel mooi geschreven, je gaat meeleven met de personages. Ook vind ik het een erg ontroerend boek, het is een erg serieus onderwerp en iedereen kan dit overkomen. Je kunt dit boek ook heel leerzaam opvatten, je moet genieten van het leven je biedt, Tessa heeft nog maar een paar maanden en probeert er het beste van te maken. ’Live your life to the fullest because at the end al you really have is memories.’Wat ik jammer vind aan het boek is dat het erg langdradig is, het moment dat ze begint met de lijst tot aan het moment van overlijden is erg uitgebreid geschreven, daardoor kwam ik niet heel snel door het boek heen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Before I die door Jenny Downham"