Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Beatrijs door Onbekend

Beoordeling 4.4
Foto van een scholier
Boekcover Beatrijs
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 243 woorden
  • 2 maart 1999
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 4.4
22 keer beoordeeld

Boekcover Beatrijs
Shadow

De Marialegende Beatrijs - geschreven rond 1270 - wordt algemeen beschouwd als het hoogtepunt van onze middeleeuwse vertelkunst. Het verhaal geeft een goed beeld van de belangrijke rol die Maria in de geloofsbeleving van de middeleeuwse mensen speelde.
 

Drie vormen van liegt beheersen de gebeurtenissen. De lichamelijke liefde die de non Beaterijs tot z…

De Marialegende Beatrijs - geschreven rond 1270 - wordt algemeen beschouwd als het hoogtepunt van onze middeleeuwse vertelkunst. Het verhaal geeft een goed beeld van de belangrijke…

De Marialegende Beatrijs - geschreven rond 1270 - wordt algemeen beschouwd als het hoogtepunt van onze middeleeuwse vertelkunst. Het verhaal geeft een goed beeld van de belangrijke rol die Maria in de geloofsbeleving van de middeleeuwse mensen speelde.
 

Drie vormen van liegt beheersen de gebeurtenissen. De lichamelijke liefde die de non Beaterijs tot zonde brengt, de moederliefde die haar naar een nieuwe zonde leidt en haar liefde tot Maria die de zonde opheft. Ontrouw, trouw, berouw, genade en ontferming zijn de voornaamste motieven in dit prachtige verhaal. 

Beatrijs door  Onbekend
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel Beatrjis Genre Marialegende Stroming Middeleeuwen,christlijke verhalen Samenvatting Er is een non die kosteres is. Ze is verliefd op een jonkheer. Zeven jaren wonen ze in voorspoed in een stad en ze krijgen twee kinderen. Als na zeven goede jaren het slecht met hun gaat, verkoopt hij al haar spullen en verlaat haar en haar kinderen. De non heeft berouw en wil terug naar het klooster.Ze krijgt een verschijning dat ze terug moet. Op weg naar het klooster blijven ze slapen bij eeb weduwe.Zij zegt dat juist de kosteres haar taak goed heeft gedaan de afgelopen veertien jaren. De non vraagt aan Maria of ze de verschijning nog twee maal mag zien. De verschijning zegt dat ze moet gaan en ze gaat. Niemand merkt op dat ze weer terug is als kosteres. Haar kinderen blijven bij de weduwe die geld krijgt voor hun onderhoud van het klooster. Eens per jaar komt een ab die alle problemen oplost. Van de duivel mag ze niet gaan, maar ze biecht alles op. De abt vraagt of hij haar verhaal mag gebruiken voor in een preek. Haar naam zal hij niet gebruiken. Het is een gesloten einde: Beatrijs weet dat ze in het klooster thuishoort. Thema Hoe slecht je je ook in de wereld gedraagt, Maria blijft je trouw, maar je moet haar wel trouw blijven.
Titelverklaring De titel 'Beatrijs' heeft betrekking tot de hoofdpersoon Beatrijs. Het verhaal is in hij/zij perspectief geschreven.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Beatrijs door Onbekend"