Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

Bangkok Boy door Carry Slee

Beoordeling 8.3
Foto van een scholier
Boekcover Bangkok Boy
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 604 woorden
  • 2 oktober 2014
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 8.3
12 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2009
Pagina's
255
Geschikt voor
bovenbouw vmbo/havo/vwo
Punten
2 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover Bangkok Boy
Shadow

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden met haar kamergenote Anouk (met wie ze ook veel ruzie maakt). Niks aan de hand dus. Totdat Joep haar ineens dumpt. Bo blijft gekwetst en boos achter, maar niet voor lang. Aangespoord door A…

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden…

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden met haar kamergenote Anouk (met wie ze ook veel ruzie maakt). Niks aan de hand dus. Totdat Joep haar ineens dumpt. Bo blijft gekwetst en boos achter, maar niet voor lang. Aangespoord door Anouk gaat ze Joep zoeken om hem te confronteren met die ene dringende vraag: waarom? Tot Bo's verbazing blijkt Joep spoorloos verdwenen. Niemand weet waar hij is, zelfs zijn beste vriend niet. Het enige teken van leven is een kaart uit Bangkok, die Joep naar zijn adoptieouders heeft gestuurd. Is hij op zoek naar zijn roots? Of heeft hij jarenlang met een knappe Thaise gechat en wil hij haar nu in het echt ontmoeten? Vastberaden dit tot op de bodem uit te zoeken, reizen Bo en Anouk hem achterna. Ze raken verzeild in een avontuur met verstrekkende gevolgen.

Bangkok Boy door Carry Slee
Shadow

De titel van dit boek is “Bangkok boy”. Het is geschreven door Carry Slee. En is uitgegeven door F M B uitgevers. Dit boek is voor het eerst uitgegeven in 2009. De genre van dit boek is liefdesverhaal en avontuurverhaal, omdat het echt om echte liefde gaat om een stel die veel van elkaar houden en elkaar opzoeken en elkaar helpen en op te offeren. Het is een avontuurlijke verhaal omdat ze op reis gaan (Anoek en Bo) en overal naar toe gaan.

Hoofdpersonen
Er zijn twee hoofdpersonen: Joep en Bo.
Bo: Een leuk meisje dat wel van een feestje houdt, ze is 19 jarig. En studeert Nederlands in Amsterdam. Haar beste vriendin is Anouk en ze heeft verkering met Joep.
Joep: een Thaise jongen, die later groot kunstenaar wil worden en nu op de Kunstacademie zit. Hij heeft goede band met studenten en hij heeft verkering met Bo.
De Bijpersonen zijn: Anoek, Banet en Sunee.
Anoek: Een gewoon aardig meisje die op het idee kwam om met Bo Joep te zoeken. Anoek is Bo’s beste vriendin.
Banet: Een aardige jongen hij heeft de 2 meisjes stiekem op zolder laten slapen.
Sunee: Een meisje die weg is gelopen van de hoerentent. Ze werd daar mishandeld en is door Anoek en Bo naar huis gebracht.
Ik vind de gedrag van Joep wel lief maar ook dom. Het lieve, omdat hij zich op offert voor Bo en Anoek. Maar het domme over dat hij het niet had gezegt tegen Bo over die hersentumor.
Dit boek speelt zich af in Nederland eerst en daarna in thailend. Ik denk ook wel dat het in de 21ste eeuw het zich afspeelt, want er zijn veel dingen die voorkomen in de 21ste eeuw.
De belangrijkste thema is dat Joep het opeens uitmaakt en weg gaat. Dit is wel een herkenbaar ding maar het kan voor andere niet echt herkenbaar zijn. Ik kom wel een beetje nieuwe dingen tegen over die op offeren bijvoorbeeld. Ik had het niet verwacht.

Samenvatting
Dit boek heeft twee verhalen. De ene gaat over Bo en de andere over Joep.
Joep en Bo hebben iets met elkaar. Maar als Joep opeens het uitmaakt weet Bo niet waarom. Ze wilt het graag weten en gaat naar Joep’s huis. Als ze vraagt waar hij is blijkt hij naar bankok te zijn om zijn echte ouders te zoeken. Joep had ook toen een andere simkaart gekocht, zodat niemand hem kon bereiken. Bo besluit uiteindelijk hem op te gaan zoeken met haar vriendin Anoek, maar ze konden hem niet vinden. Ze zijn naar alle weeshuizen geweest, maar daar was hij niet.
Joep bleek een hersentumor te hebben dus wilde hij nog één keer naar thailand.
Uiteindelijk kregen Anoek en Bo een adres van Joep’s huis. Daar gaan ze naartoe. Ze huren een auto en nemen een 14-jarige meisje mee, Sunee heet ze. Anoek rijdt. Tijdens de rit wordt Anoek moe. Bo moet rijden maar kan dat niet. Als Bo net niet oplet rijdt ze iemand over. Ze rijd snel door. Sunee hebben ze al thuis afgezet en zijn uiteindelijk aangekomen. Banet de broer van Joep laat Bo en Anoek een nachtje slapen stiekem op de zolder. Joep weet er niets van en krijgt het pas later te horen. Ze zien elkaar weer, maar wel voor de laatste keer. Want de politie kwamen Bo en Anoek arresteren over de overrede man. Joep zegt tegen de politie dat hij dat heeft gedaan en wordt meegenomen. Als Bo en Anoek later een mail van Sunee krijgt, staat er dat Joep is overleden door een hersentumor.

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bangkok Boy door Carry Slee"