Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Bangkok Boy door Carry Slee

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Bangkok Boy
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 989 woorden
  • 23 maart 2014
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
11 keer beoordeeld

Boekcover Bangkok Boy
Shadow

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden met haar kamergenote Anouk (met wie ze ook veel ruzie maakt). Niks aan de hand dus. Totdat Joep haar ineens dumpt. Bo blijft gekwetst en boos achter, maar niet voor lang. Aangespoord door A…

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden…

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden met haar kamergenote Anouk (met wie ze ook veel ruzie maakt). Niks aan de hand dus. Totdat Joep haar ineens dumpt. Bo blijft gekwetst en boos achter, maar niet voor lang. Aangespoord door Anouk gaat ze Joep zoeken om hem te confronteren met die ene dringende vraag: waarom? Tot Bo's verbazing blijkt Joep spoorloos verdwenen. Niemand weet waar hij is, zelfs zijn beste vriend niet. Het enige teken van leven is een kaart uit Bangkok, die Joep naar zijn adoptieouders heeft gestuurd. Is hij op zoek naar zijn roots? Of heeft hij jarenlang met een knappe Thaise gechat en wil hij haar nu in het echt ontmoeten? Vastberaden dit tot op de bodem uit te zoeken, reizen Bo en Anouk hem achterna. Ze raken verzeild in een avontuur met verstrekkende gevolgen.

Bangkok Boy door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Samenvatting:

Bo is 19 jaar, woont op kamers in Amsterdam en studeert Nederlands. Na 3 jaar verkering maakt Joep het uit. Bo wil weten waarom hij het heeft uitgemaakt, maar hij is spoorloos verdwenen. Ze besluit om samen met Anouk haar beste vriendin om zij adoptieouders te bezoeken. Hij heeft hen een kaartje gestuurd waarop stond dat hij naar Thailand is. Samen reizen  ze hem achterna. Ondertussen heeft Joep zijn familie gevonden hij blijkt ook een halfbroertje te hebben, hij heet Benat. Hij werkt bij een hotel als klusjesman. Joep heeft vaak hevige hoofdpijn. Bo en Anouk zijn nog steeds in Bangkok. In de buurt van hun hotel zijn er veel meisjes die achter de ramen staan. Ze krijgen van een meisje een briefje waarop “help me!“staat. Maar ze lopen door. Uiteindelijk hebben ze het adres van de moeder van Joep. Ze besluiten een auto te huren. Als ze vertrekken nemen ze het meisje van het briefje ,Sunee mee. Bo let even niet op en rijdt de oude ‘baas’ van Sunee aan. Ze gaan er snel vandoor. Als ze  aankomen zetten ze Sunee af en gaan opzoek naar een hotel. Intussen is Joep in Chang Mai aan het werk. Hij moet folders uitdelen vanuit het hotel waar Benat werkt. Als Benat thuis komt verteld hij dat hij twee meisjes op zolder van het hotel heeft laten slapen. Joep vraagt hoe ze eruit zagen. Het waren Bo en Anouk! Joep loopt rond om folders uit te delen dan ziet hij Bo op een bankje zitten! Ze wacht op Anouk en Benat. Ze hebben een paspoort in de auto laten liggen en durven het er niet uit te halen in verband met de aanrijding, dus doet Benat het voor hun. Joep besluit om op Bo af te stappen. Dan komt de politie en Joep neemt de schuld van de aanrijding op zich, hij moet naar een Thaise gevangenis, en Bo en Anouk vertrekken naar Nederland. Joep had Bo uit die verschrikkelijke smerige gevangenis gered. Later hoorden Bo en Anouk dat hij een hersentumor had en dat hij daaraan is overleden.

Mening:

Ik vond het een heel erg leuk boek om te lezen! Ik heb er niet heel erg lang overgedaan omdat het zo spannend is wil je doorlezen. Ik vond het fijn om uit de 2 hoofd personen het verhaal te lezen, zo kwam je erachter hoe ze zich voelde en wat ze ergens van vonden. Het was een 16+ boek maar goed te begrijpen. Het is leuk omdat de spanning steeds verder word opgebouwd. Carry Slee schrijft altijd goede boeken! Het was ook fijn dat alles heel goed werd beschreven. Het is een erg mooi verhaal je komt er ook echt in te zitten. Ook is het fijn dat er steeds personen bijkomen en weggaan dit houd het verhaal namelijk lopend en interessant. Er zitten ook meerdere emoties in het verhaal verwerkt dat vind ik altijd erg mooi. Ik zal ook zeker meer van deze boeken gaan lezen. Ik vind het verhaal heel erg inspirerend om alles wat mogelijk is uit je leven te halen.  Ik vind dit boek vooral leuk omdat het verhaal heel erg pakkend is en je gewoon niet wil stoppen met lezen. Als een boek dat kan, dan is het een goed boek. Ik vind dit boek zeker een aanrader!

Personages:

Bo:

Bo is 19 jaar en studeert Nederlands in Amsterdam. Ze houd erg van uitgaan en ze gebruikt soms drugs. Ze heeft een relatie met Joep, haar beste vriendin is Anouk. Ze heeft blond haar en blauwe ogen. Ze is best onzeker.

Anouk:

Anouk is de beste vriendin van Bo. Ze houd niet van vaste relaties en doet waar ze zin in heeft. Zij houd ook van feesten, en gek doen. Ze gaat met Bo mee naar Bangkok.

Joep:

Joep is een Thaise jongen en woont in Amsterdam hij is geadopteerd. Hij is de boyfriend van Bo. Hij studeert aan de kunst academie. Hij heeft een ongeneselijke hersentumor en gaat dood, dus hij vlucht naar Bangkok om zijn biologische familie op te zoeken. Hij heeft Bruine ogen en donker haar. Hij is erg rustig.

Tijd & ruimte:  

Het verhaal speelt zich als eerste af in Amsterdam. Het grootste deel van het verhaal speelt zich af in Thailand. Als eerste in Bangkok. De buurt waarin hun hotel staat in niet zo gezellig. Er is daar veel criminaliteit en dat soort dingen. Het speelt zich ook af in veel kroegen, disco’s en clubs, Bo en Anouk gaan vaak uit. Ook speelt het zich af in weeshuizen, daar zijn ze opzoek naar Joep. Ook speelt het verhaal zich af in de stad Chang Mai. Hier woont Joep’s familie en Joep werkt daar. Het verhaal speelt zich in deze tijd af, dit merk je door vooral het taalgebruik. En ook door de moderne dingen die er zijn. Het verhaal speelt zich af in ongeveer 2 maanden tijd.

Perspectief & onderwerp:

Het perspectief vanuit waar het verhaal word verteld zijn de hoofdpersonen Bo en Joep, je maakt alles mee vanuit hun oogpunt en gedachten.

Het verhaal gaat over: drugs, seks, liefde en vriendschap.

Over Carry Slee:

Carry Slee is geboren op 1 juli 1949 in Amsterdam. Omdat haar moeder geestziek was en alle aandacht naar zich toe trok, had Carry een niet echt gelukkige jeugd. Ze had haar knuffels aan wie ze haar verhaaltjes vertelde en haar fantasiewereld, waardoor het ze ene verhaal na het andere tevoorschijn toverde.

Na de middelbare school volgde ze een opleiding aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar. Als lerares Drama was ze een aantal jaar werkzaam in het voortgezet onderwijs. Ze woont in Bergen samen met haar vriendin Elles en twee dochters, Nadja en Masja. Deze twee meisjes hebben ervoor gezorgd dat de verhalen van Carry gepubliceerd werden. De verhalen van Keetje Karnemelk vertelde Carry namelijk altijd aan haar dochters voordat ze in de Bobo werden afgedrukt.

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Eindexamens

Alles wat je moet weten over de eindexamens

Na de middelbare school volgde ze een opleiding aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar. Als lerares Drama was ze een aantal jaar werkzaam in het voortgezet onderwijs. Ze woont in Bergen samen met haar vriendin Elles en twee dochters, Nadja en Masja. Deze twee meisjes hebben ervoor gezorgd dat de verhalen van Carry gepubliceerd werden. De verhalen van Keetje Karnemelk vertelde Carry namelijk altijd aan haar dochters voordat ze in de Bobo werden afgedrukt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bangkok Boy door Carry Slee"