Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Bangkok Boy door Carry Slee

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover Bangkok Boy
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 961 woorden
  • 2 maart 2012
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
11 keer beoordeeld

Boekcover Bangkok Boy
Shadow

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden met haar kamergenote Anouk (met wie ze ook veel ruzie maakt). Niks aan de hand dus. Totdat Joep haar ineens dumpt. Bo blijft gekwetst en boos achter, maar niet voor lang. Aangespoord door A…

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden…

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden met haar kamergenote Anouk (met wie ze ook veel ruzie maakt). Niks aan de hand dus. Totdat Joep haar ineens dumpt. Bo blijft gekwetst en boos achter, maar niet voor lang. Aangespoord door Anouk gaat ze Joep zoeken om hem te confronteren met die ene dringende vraag: waarom? Tot Bo's verbazing blijkt Joep spoorloos verdwenen. Niemand weet waar hij is, zelfs zijn beste vriend niet. Het enige teken van leven is een kaart uit Bangkok, die Joep naar zijn adoptieouders heeft gestuurd. Is hij op zoek naar zijn roots? Of heeft hij jarenlang met een knappe Thaise gechat en wil hij haar nu in het echt ontmoeten? Vastberaden dit tot op de bodem uit te zoeken, reizen Bo en Anouk hem achterna. Ze raken verzeild in een avontuur met verstrekkende gevolgen.

Bangkok Boy door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Zakelijke Gegevens
De titel van dit boek is “Bankok boy”. Het is geschreven door Carry Slee. En is uitgegeven door F M B uitgevers. Dit boek is voor het eerst uitgegeven in 2009.

Motivatie
Ik heb dit boek gekozen omdat ik het een leuk mooi en spannend boek vind. Het heeft een ontroerend verhaal en ik kon het boek gewoon niet achterlaten.

Auteursinformatie
Bangkok boy is geschreven door Carry Slee.

Toen ze geboren was:
Carry Slee werd in 1949 in Amsterdam geboren. Haar volledige naam is Carolina Sofia Slee. De moeder van Carry is verstandelijk gehandicapt, dus droeg ze al jong haar moeders verantwoordelijkheid. Haar vader kon er niet mee omgaan en vluchtte in zijn werk. Carry was anders dan de andere op de basisschool. Toen ze een keer bij iemand ging spelen, besefte ze dat ze wel heel jong was om voor je moeder te zorgen. Carry hield ook toen ze jong was al van schrijven. Toen ze klein was schreef ze zelfs korte verhaaltjes, ze vouwde daar boekjes van en zette ze in de boekenkast. Carry zelf heeft ook 1 zusje Elles.


Haar schoolcarrière:
Na de middelbare school ging ze naar de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht. Ze heeft daar ook een tijdje als docent drama gewerkt. Daarna begon ze echt te schrijven en te produceren.

Haar gezin:
Carry Slee is getrouwd met Ellis van den Berg en heeft twee dochters gekregen: Nadja (23 jaar) en Masja (25 jaar). Ze heeft ook een hond Doenja.

Haar boeken:
In 1989 verscheen Carry’s eerste boek. Daar voor heeft ze ook een verhaaltje geschreven over “Keetje Karnemelk” in 1988. Daarna volgden meer boeken, vooral realistische boeken voor jongere. Daarna heeft ze ook boeken geschreven voor wat oudere jongeren. Die 10+-boeken waren toen razend populair. In 1999 schreef Carry het kinderboekenweekgeschenk “Bikkels”.
Carry schreef veel over realistische onderwerpen, zoals: discriminatie, drugs, homoseksualiteit en pesten.
Ze heeft later ook een paar boeken voor volwassenen geschreven.

Het boek
De genre van dit boek is liefdesverhaal en avontuurverhaal, omdat het echt om echte liefde gaat om een stel die veel van elkaar houden en elkaar opzoeken en elkaar helpen en op te offeren. Het is een avontuurlijke verhaal omdat ze op reis gaan (Anoek en Bo) en overal naar toe gaan.
Er zijn twee hoofdpersonen: Joep en Bo.
Bo: Een leuk meisje dat wel van een feestje houdt, ze is 19 jarig. En studeert Nederlands in Amsterdam. Haar beste vriendin is Anouk en ze heeft verkering met Joep.
Joep: een Thaise jongen, die later groot kunstenaar wil worden en nu op de Kunstacademie zit. Hij heeft goede band met studenten en hij heeft verkering met Bo.

De Bijpersonen zijn: Anoek, Banet en Sunee.
Anoek: Een gewoon aardig meisje die op het idee kwam om met Bo Joep te zoeken. Anoek is Bo’s beste vriendin.
Banet: Een aardige jongen hij heeft de 2 meisjes stiekem op zolder laten slapen.
Sunee: Een meisje die weg is gelopen van de hoerentent. Ze werd daar mishandeld en is door Anoek en Bo naar huis gebracht.
Ik vind de gedrag van Joep wel lief maar ook dom. Het lieve, omdat hij zich op offert voor Bo en Anoek. Maar het domme over dat hij het niet had gezegt tegen Bo over die hersentumor.
Dit boek speelt zich af in Nederland eerst en daarna in thailend. Ik denk ook wel dat het in de 21ste eeuw het zich afspeelt, want er zijn veel dingen die voorkomen in de 21ste eeuw.
De belangrijkste thema is dat Joep het opeens uitmaakt en weg gaat. Dit is wel een herkenbaar ding maar het kan voor andere niet echt herkenbaar zijn. Ik kom wel een beetje nieuwe dingen tegen over die op offeren bijvoorbeeld. Ik had het niet verwacht.

Samenvatting
Dit boek heeft twee verhalen. De ene gaat over Bo en de andere over Joep.
Joep en Bo hebben iets met elkaar. Maar als Joep opeens het uitmaakt weet Bo niet waarom. Ze wilt het graag weten en gaat naar Joep’s huis. Als ze vraagt waar hij is blijkt hij naar bankok te zijn om zijn echte ouders te zoeken. Joep had ook toen een andere simkaart gekocht, zodat niemand hem kon bereiken. Bo besluit uiteindelijk hem op te gaan zoeken met haar vriendin Anoek, maar ze konden hem niet vinden. Ze zijn naar alle weeshuizen geweest, maar daar was hij niet.
Joep bleek een hersentumor te hebben dus wilde hij nog één keer naar thailand.

Uiteindelijk kregen Anoek en Bo een adres van Joep’s huis. Daar gaan ze naartoe. Ze huren een auto en nemen een 14-jarige meisje mee, Sunee heet ze. Anoek rijdt. Tijdens de rit wordt Anoek moe. Bo moet rijden maar kan dat niet. Als Bo net niet oplet rijdt ze iemand over. Ze rijd snel door. Sunee hebben ze al thuis afgezet en zijn uiteindelijk aangekomen. Banet de broer van Joep laat Bo en Anoek een nachtje slapen stiekem op de zolder. Joep weet er niets van en krijgt het pas later te horen. Ze zien elkaar weer, maar wel voor de laatste keer. Want de politie kwamen Bo en Anoek arresteren over de overrede man. Joep zegt tegen de politie dat hij dat heeft gedaan en wordt meegenomen. Als Bo en Anoek later een mail van Sunee krijgt, staat er dat Joep is overleden door een hersentumor.

Titelverklaring
Ik vind wel dat dit boek een goede titel heeft want het gaat okk over Joep (boy) en Thailand (Bangkok).

Afloop
De afloop vind ik wel heel zielig vooral met die begravenis ik dacht toen wel veel over familieleden.

Mening
Ik vind dit boek echt leuk! Het is wel heel ontroerend en spannend. Dit boek is echt zeker aan te raden aan kinderen vanaf 14 jaar tot wel ongeveer 18 jaar. Ik zou dit boek een 10 geven. Het is een heel mooi boek.

REACTIES

S.

S.

heeeel goed gedaan meissie/jochie !!

11 jaar geleden

S.

S.

haha dank je Stefanie. (ik heb 'm gemaakt)
ik hoop dat ie goed is

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bangkok Boy door Carry Slee"