Bangkok Boy door Carry Slee

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
Boekcover Bangkok Boy
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 820 woorden
  • 15 mei 2011
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
29 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2009
Pagina's
255
Geschikt voor
bovenbouw vmbo/havo/vwo
Punten
2 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover Bangkok Boy
Shadow

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden met haar kamergenote Anouk (met wie ze ook veel ruzie maakt). Niks aan de hand dus. Totdat Joep haar ineens dumpt. Bo blijft gekwetst en boos achter, maar niet voor lang. Aangespoord door A…

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden…

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden met haar kamergenote Anouk (met wie ze ook veel ruzie maakt). Niks aan de hand dus. Totdat Joep haar ineens dumpt. Bo blijft gekwetst en boos achter, maar niet voor lang. Aangespoord door Anouk gaat ze Joep zoeken om hem te confronteren met die ene dringende vraag: waarom? Tot Bo's verbazing blijkt Joep spoorloos verdwenen. Niemand weet waar hij is, zelfs zijn beste vriend niet. Het enige teken van leven is een kaart uit Bangkok, die Joep naar zijn adoptieouders heeft gestuurd. Is hij op zoek naar zijn roots? Of heeft hij jarenlang met een knappe Thaise gechat en wil hij haar nu in het echt ontmoeten? Vastberaden dit tot op de bodem uit te zoeken, reizen Bo en Anouk hem achterna. Ze raken verzeild in een avontuur met verstrekkende gevolgen.

Bangkok Boy door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Algemene gegevens
Boek: Bangkokboy
Schrijver: Carry slee
Uitgever: F M B uitgevers
Jaar: 2009

Wie zijn de belangrijke personen in het boek?
Bo : Een 19 jarig meisje uit Amsterdam, ze heeft lang blond haar en blauwe ogen, het is een meisje dat van feestjes en een drankje houdt. Maar onzeker is, achterdochtig en een beetje jaloers (wat haar vriendje betreft)

Joep : Een Thaise jongen uit Amsterdam, hij heeft donker haar en bruine ogen, het is een rustige, gevoelige jongen.

Wat is het probleem van de hoofdpersoonen ?
Bo : Haar vriendje heeft haar gedumpt en is vervolgens spoorloos verdwenen.

Joep: Hij is ziek, vlucht daardoor naar zijn biologische ouders in Thailand

Op welke manier veranderen de hoofdpersonen in de loop van het verhaal?
Bo : is eerst verbaasd en kwaad te gelijk maar ook verdrietig en vol onbegrip, ze snapt niet waarom haar vriend haar heeft gedumpt en er zomaar vandoor is gegaan, daardoor gaat ze op onderzoek uit, en verdenkt hem dat hij een ander heeft. Maar ze veranderd van gedachte wanneer ze hem daarna achterna reist naar Thailand. Ze krijgt begrip voor hem omdat ze denkt dat hij zijn moeder/familie wil zien,, en er achter komt dat hij nog steeds van haar houd.

Joep: is in het begin een gezonde, lieve en vooral zorgzame jongen voor Bo. Hij heeft bijna alles voor haar over, maar zijn studie is ook heel erg belangrijk voor hem, hij wil namelijk kunstenaar worden. Maar zijn leven veranderd totaal als hij hoort dat hij een hersentumor heeft en niet lang meer te leven heeft. Hij maakt het uit met Bo. En beslist om naar Thailand te gaan om zijn biologische moeder/familie op te zoeken. Hij doet dit in zijn eentje. Joep houdt nog steeds heel veel van Bo, maar wil haar geen pijn doen.

Hoe loopt het af?
Bo komt op het laatste moment Joep tegen in een plaatsje ver van Bangkok. Bo en Anouk (haar beste vriendin) moeten snel terug naar Nederland, omdat ze (waarschijnlijk) gezocht worden door de politie, want ze hebben een man aangereden en zijn daarna doorgereden van schrik. Maar de auto waar ze de man mee hebben aangereden moet terug naar de verhuurder in Bangkok. En Joep moet ook naar Bangkok om daar te gaan schilderen. Het idee is dan ook om Joep de auto mee te geven dan hoeft hij niet met de trein en zij hoeven niet met de auto naar Bangkok. Eenmaal bij de auto aangekomen. Komt er politie aan gelopen en vraagt van wie de auto is. En tot grote verbazing besluit Joep om de schuld op zich te nemen. Dat doet hij voor Bo omdat zij nog een heel leven voor zich heeft en hij niet. Hij deed dit uit liefde. 2 weken later overlijd Joep in de gevangenis.

Bo krijgt dit in Nederland te horen van een meisje dat ze hebben leren kennen in Bangkok (via de mail). Bo haar leven staat helemaal opzijn kop door het slechte nieuws.

Wat is de belangrijkste gebeurtenis in het verhaal?
Dat joep een Hersentumor heeft.

Wat is het onderwerp van het verhaal?
Liefde: Joep en Bo zijn stapel verliefd op elkaar maar toch verlaat Joep, Bo (omdat hij een hersentumor heeft). En haar uit liefde pijn wil besparen. En Bo achtervolgd hem omdat ze nieuwsgierig is en wil weten waarom die weg is, maar ook haar liefde van haar leven terug wil.

Reizen: omdar Joep van wegen zin ziekte naar Thailand wil, en Bo hem achterna reist om hem op te zoeken en erachter te komen waarom die weg is.

Avontuur: omdat ze tijdens hun reis in Thailand van alles en nog wat meemaken.

Waar speelt het verhaal zich af?
In Nederland en vooral in Thailand.

In welke tijd speelt het verhaal zich af?
In deze tijd en dat kun je zien aan de spullen die ze gebruiken zoals mobieltjes, computers en vliegtuigen.

Zou het verhaal echt gebeurt kunnen zijn?
Ja, want er kan altijd wel iemand ernstig ziek worden in een relatie en daardoor de andere verlaat om diegene geen pijn te doen.

Verloopt de tijd in dit verhaal op de normale manier?
Ja, want ze vertellen het in een chronologische volgorde en per dag.

Door de ogen van welk(e) perso(o)n(en) maak ik het verhaal mee?
Door de ogen van Joep & Bo, omdat het een zielig goed begrijpend meelevend verhaal is dat hun meemaken.

Wat vind ik van het boek?
-Boeiend -Spannend
-Begrijpelijk -Droevig
-Geloofwaardig -Verrassend
-Makkelijk

Welk rapport cijfer geef ik dit boek?
Een 8, want het is een leuk, spannend boek was om te lezen. Ik heb dit boek daardoor in 2 avonden uit gelezen.

Geef je klasgenoten een Stemadvies.
Je moet dit echt lezen omdat het een super leuk boek is en als je er een maal aan begint wil je het is een keer zo snel mogelijk uitlezen omdat het zo spannend is. Ik geef wel toe dat het meer een meisjes boek is, want er komen veel emoties los.

REACTIES

B.

B.

naaais ;)

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bangkok Boy door Carry Slee"