Verslag Bangkok boy
Bo is een meisje van 19 jaar oud. Ze woont op kamers in Amsterdam. Haar beste vriendin is Anouk, en zij woont ook in het appartementencomplex. Bo heeft een vriendje, Joep en is rond de 20 jaar oud. Hij komt oorspronkelijk uit Thailand, maar is geadopteerd door 2 Nederlandse mensen, op vrij jonge leeftijd. Joep’s echte naam is Aroon. Zijn moeder kon niet meer voor hem zorgen, dus had ze hem naar een weeshuis gebracht. Maar toen bedacht ze zich, en was het al te laat, hij was weg.
Na een tijd van 3 jaar verkering maakt Joep de verkering uit, terwijl het zo goed leek te gaan tussen hem en Bo. Ze verwachtte het niet. Na een tijdje vraagt ze zich af waarom hij het eigenlijk heeft uitgemaakt en gaat op onderzoek uit, maar dan blijkt hij spoorloos verdwenen! Ze gaat naar Joep’s beste vriend Pierre toe. Al zijn meubels heeft hij aan hem verkocht, maar verder heeft Joep niets tegen hem niets verteld, terwijl ze beste vrienden zijn! Bo heeft Joep al een paar keer geprobeerd te bellen, maar nam steeds niet op, vast een anders nummer bedacht ze zich. Ze besloot om dan maar langs zijn adoptieouders langs te gaan, en daar heeft ze een beter resultaat. Hij heeft hen een kaartje gestuurd waarop stond dat hij naar Thailand is vertrokken. Samen met Anouk reizen ze hem achterna, naar de stad Bangkok.


Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Bangkok, moeten ze lang wachten bij de douane. Ze moeten allerlei formulieren invullen. Eindelijk kunnen ze er dan langs. Ze besluiten om bij verschillende weeshuizen langs te gaan om te vragen naar Joep. De eerst dag hadden ze meteen succes, dachten ze dan. Ze kregen een adres van de vrouw bij het weeshuis. Er woonde een oude vrouw, maar toen ze een foto liet zien, bleek het een andere jongen te zijn.
Joep heeft intussen zijn familie gevonden, en zijn moeder is heel blij hem weer te zien. Z’n moeder heeft het hele verhaal verteld van de adoptie. Ze had het er moeilijk mee zag Joep. Hij blijkt ook nog een halfbroertje te hebben, hij heet Benat. Hij werkt bij een hotel als klusjesman. Joep heeft vaak hevige hoofdpijn. Hij had ‘Bo!’ geschreeuwd in zijn droom, vertelde zijn broertje hem. Zijn moeder laat een kruidenvrouw langskomen voor hem.
Bo en Anouk zijn nog steeds in Bangkok. Ze reizen met taxi’s en tuktuks door de stad. In de buurt van hun hotel is er een hoerenbuurt. Ze krijgen van een meisje een briefje in hun handen gestopt, waarop “help me!“staat. Ze weten niet wat ze er mee aanmoeten, en lopen door. Anouk en Bo zijn nu al bij verschillende weeshuizen langs geweest, maar steeds nog zonder resultaat. Uiteindelijk hebben ze toch het adres van de moeder van Joep. Ze besluiten een auto te huren, voor weinig geld. Het ligt wel meer dan 400 km van Bangkok af. Als ze vertrekken besluiten ze het meisje genaamd Sunee mee te nemen, dat hun het briefje heeft gegeven. Ze brengen haar naar huis toe. Bo kan niet rijden, dus Anouk rijdt het hele stuk. Als Anouk een beetje moe wordt besluiten ze te wisselen. Bo let even niet op en ze rijdt iemand aan! Ze wisselen snel van plaats en gaan er snel vandoor. Als ze eindelijk aankomen zetten ze Sunee af bij haar huis en gaan opzoek naar een hotel in de buurt.
Intussen is Joep in Chang Mai, het dorp waar z’n moeder en halfbroertje wonen, aan het werk. Ze kunnen het geld in de familie goed gebruiken. Hij moet folders uitdelen vanuit het hotel waar Benat werkt. Hij krijgt een hele erge aanval, van veel pijn in zijn hele lichaam en wordt helemaal niet goed. Hij ziet haast niets meer, en liegt tegen zijn broer dat hij terug naar Nederland moet omdat hij zijn lens verloren is. Hij wil ontslag nemen en terug naar Bangkok reizen, maar dan geeft zijn baas hem geen geld. Daarom gaat hij toch maar door met werken. Hij denkt dat hij Anouk ziet lopen. Maar dat moet vast een vergissing zijn. Als Benat die middag thuis komt van zijn werk verteld hij dat hij twee meisjes stiekem op zolder van het hotel heeft laten slapen. Joep vraagt hoe ze eruit zagen. Hij hoopte dat het Bo en Anouk niet waren, maar het waren ze wel.
De volgende dag maakte Benat Joep duidelijk dat de meiden naar hem op zoek waren. Hij loopt rond om folders uit te delen aan toeristen en dan ziet hij Bo op een bankje zitten! Ze wacht op Anouk en Benat. Ze hebben een paspoort in de auto laten liggen en durven het er niet uit te halen in verband met de aanrijding, dus doet Benat het voor hun. Anouk is ondertussen op zoek naar wat lekkers om te eten. Joep besluit om op Bo af te stappen. Ze reageert boos op hem. Waarom heeft hij dit zomaar gedaan?, maar Joep kan zijn reis naar Bangkok niet uitleggen.
Bo vertelt het hele verhaal aan Anouk. Ze hebben plannen over wat ze nu zullen gaan doen, maar dat verloopt allemaal anders. Er stopt een politieauto bij de leenauto. De meiden dachten dat niemand het ongeluk had gezien, maar dus toch. De politie vraagt wie het heeft gedaan, en Joep is neemt de schuld op zich. Hij wordt hard vastgepakt en meegenomen in de politiewagen. Dit is de laatste keer dat ze Joep nog zien. Bo en Anouk vliegen weer terug naar Nederland. Op het vliegveld van Bangkok worden zien ze dat er 2 meiden uit de rij worden geplukt die aardig op hun leken. De politie was vast op zoek naar hen. Ze reizen mee met een chauffeur en komen heelhuids de grens over.


Joep zit in een smerige Thaise gevangenis opgesloten. Hij vertelt in een van de laatste hoofdstukken dat hij een ongeneselijke ziekte heeft: een hersentumor. Hij kon niet meer behandeld worden en hij kon het niet aan om dit aan Bo te vertellen. Bovendien wilde hij nog een keer zijn geboorteland zien, en op zoek naar zijn biologische familie.
De meiden zijn in Nederland aangekomen en schakelen een advocaat in om Joep uit de gevangenis proberen te krijgen. Hij zegt dat ze hem er alleen uit kunnen krijgen als ze alles opbiechten en dan hun straf hier in Nederland uit kunnen zitten. Anouk en Bo verschillen van mening en laten het nog even zo als het is.
Joep zit nog steeds in de gevangenis en het gaat er steeds slechter aan toe. Het gaat zo slecht met hem dat hij sterft…
Bo krijgt een mail van Sunee. Ze vertelt dat Joep is overleden, en dat de oorzaak een hersentumor was. Nu begrijpt Bo eindelijk alles. Bo voelt zich buitengesloten door Joep. Het gaat goed totdat ze z’n kist ziet staan. Ze barst in tranen uit. Joep heeft het echt uit liefde voor haar gedaan.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

!.

!.

het heeft me geholpen met de samenvatting te maken, Thanks!

8 jaar geleden

A.

A.

echt heel handig is dit :)

8 jaar geleden