Bad boys for life! door Vrank Post

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
Boekcover Bad boys for life!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 459 woorden
  • 26 mei 2011
  • 122 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
122 keer beoordeeld

Boekcover Bad boys for life!
Shadow

Omar en Joost ontmoeten elkaar in de jeugdgevangenis. Ondanks hun verschillende achtergrond worden de twee vrienden en sluiten ze een verbond om het harde leven in de jeugdgevangenis het hoofd te bieden. Maar als hun gevoelens voor Meriam gaan meespelen, wordt hun vriendschap op de proef gesteld. Uiteindelijk barst de bom en komen beide jongens lijnrecht tegenover elk…

Omar en Joost ontmoeten elkaar in de jeugdgevangenis. Ondanks hun verschillende achtergrond worden de twee vrienden en sluiten ze een verbond om het harde leven in de jeugdgevangen…

Omar en Joost ontmoeten elkaar in de jeugdgevangenis. Ondanks hun verschillende achtergrond worden de twee vrienden en sluiten ze een verbond om het harde leven in de jeugdgevangenis het hoofd te bieden. Maar als hun gevoelens voor Meriam gaan meespelen, wordt hun vriendschap op de proef gesteld. Uiteindelijk barst de bom en komen beide jongens lijnrecht tegenover elkaar te staan. Hun leven wordt op zijn kop gezet. Zal hun vriendschap overleven of is het verleden bepalend voor de toekomst?

Een rauw en realistisch verhaal over de spanningen in de westerse samenleving, waar moslim- en westerse jongeren scherp in contrast staan met elkaar, waar de jeugd steeds grenzelozer wordt en waar de jeugdgevangenis steeds vaker het antwoord is.

Bad boys for life! door Vrank Post
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Samenvatting

In het boek ontmoet je twee jongens; Omar en Joost. Ze zitten allebei in een jeugdgevangenis. Omar is een van Marokkaanse afkomst, Joost is van Nederlandse afkomst. Omar zat al in de gevangenis . Hij is meestal snel heel agressief. Joost is juist een hele rustige jongen.Het zijn twee totaal verschillende jongens . Maar ze kunnen erg goed met elkaar overweg, worden goede kameraden, en trekken veel met elkaar op in de gevangenis. Maar toch heeft Joost een geheim voor Omar, hij wil niet zeggen waarom hij in de gevangenis zit. Hij zegt tegen Omar dat hij dat niet mag zeggen en praat er verder ook niet zoveel over. In de gevangenis ontmoet Joost een meisje, zij heet Miriam. Joost vind Miriam wel een erg leuk meisje, maar Omar ook! Dus ze krijgen een beetje ruzie. Omar mag eindelijk na zo`n lange tijd naar huis. Maar net voordat hij gaat, gaat hij met Miriam vrijen. Hier word Joost hartstikke boos over en krijgt erge ruzie met Omar. Joost heeft zijn geheim al een keer tegen Omar verteld, maar hij mocht het tegen niemand zeggen. Maar Omar is boos op Joost en schreeuwt door de gevangenis;JOOST IS EEN PEDO. Hierover word Joost heel erg boos en Miriam word ook boos op Joost. Ze is erg teleur gesteld in Joost, ze waren echt verliefd op elkaar maar dat is nu wel over bij Miriam. Later in het boek mag Miriam de gevangenis verlaten. Even later is Joost ook vrij. Hij gaat Miriam opzoeken, maar Miriam wil geen contact meer met Joost. Als iedereen weer vrij is, gaat Omar het verkeerde pad weer op;hij gaat wraak nemen op iedereen. Hij overvalt een kantoor. Hij zorgt dat alle ramen,deuren en gangen dicht zijn. Intussen is de politie buiten. Maar in dat kantoor is Joost ook! Hij komt binnen via de lift, want daar had Omar niet aan gedacht! Die was niet afgesloten! Hij komt binnen lopen en ziet Omar met een grote bom om zijn buik. Joost moet even lachen, en bespringt Omar. Hij schreeuwt dat iedereen weg moet omdat Omar een bom heeft. Hij gooit een mes naar de mensen, zij kunnen zich nu losmaken. Hij zegt; bad boys for life, Omar . Bad boys for life. Hij drukt op de knop van de bom. En afgelopen.

Mening


Ik vind het een erg leuk boek. Ik heb hem met plezier gelezen, terwijl ik eigenlijk helemaal niet van lezen hou. Ik had het boek zelf gekocht,en ik had hem binnen 3 dagen uit! Ik vind het ook vooral spannend, dat het je het einde niet kan voorspellen, je weet niet hoe het zal lopen. Ik vind het ook leuk dat het een gesloten einde is , en niet een open einde.

REACTIES

M.

M.

leuk boek zelf ook gelezen bad verslag slecht zo gaat het helemaal niet

12 jaar geleden

D.

D.

het boek gaat inderdaad niet zo, Omar en Miriam krijgen helemaal geen seks.

12 jaar geleden

-.

-.

Het boek gaat niet zo. Waarschijnlijk had je het boek binnen 3 dagen uit omdat je het oriënterend hebt gelezen.

12 jaar geleden

M.

M.

Binnen drie dagen uit, en toch het boek niet begrijpen? Dat is uitermate slecht. Na één dagje lezen had ik hem uit, en ik begrijp het beter dan jij. Meer lezen!!

11 jaar geleden

P.

P.

Te slecht voor woorden...

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bad boys for life! door Vrank Post"