ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis
Bad, bad boys
Bad, bad boys is geschreven door Leonie Kooiker, uitgegeven door Wolters-Noordhoff. Het is een misdaadverhaal die zich afspeelt in Engeland.
De hoofdpersonen zijn Tommy en Max, twee vrienden. Ik zou je wel willen leren kennen want ze lijken me wel aardig. Mr. Jones zou ik niet willen leren kennen want die is erg hebberig.
Er wordt niet gezegd wanneer het zich afspeelt, maar waarschijnlijk in 2003 want toen was het boekje uitgegeven. De tijd en plaats zijn erg belangrijk. Want door de tijd kunnen Max en Tommy hun onschuld bewijzen. De achtergrond doet er niet toe.

Twee jongens, Max en Tommy, lopen op een dag over straat, dan vinden ze een portemonnee op de stoep. Er zitten wat papieren in, een paar foto’s en… een rijbewijs, op dat rijbewijs staat een naam:”William Jones.” Max weet wie het is, het is de eigenaar van een balpennenfabriek. De volgende dag gaan ze naar de fabriek om de portefeuille terug te brengen. Ze komen bij meneer Jones, maar die belt meteen de politie en zegt: ”Hier zijn de dieven, ze hebben mijn portefeuille terug gebracht het is ongelooflijk!” Als de politie er is nemen ze de jongens mee, ondanks dat ze hun onschuld proberen te bewijzen. Ze worden door twee agenten ondervraagt, meneer Jones herkenden een van hen als de zakkenroller. Max vraagt wanneer de portefeuille van meneer Jones is gestolen, “Om drie uur” Antwoordt de politieagent. “Maar dan zijn wij altijd op school schreeuwt Tommy! “Oh, oké!” Zegt de politieagent, ze worden vrijgelaten. Later krijgen ze een aardige brief van meneer Jones met een beloning erbij.
De titel is wel leuk, alleen de jongens zijn helemaal niet stout!
Ik vond het leuk om het boekje te lezen, omdat het spannend was. Minder leuk was dat er niet zoveel actie in zat. Ik zou hem wel aanraden aan iemand anders.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

D.

D.

Maar wie vond precies de portemonnee??

7 jaar geleden

Antwoorden

G.

G.max vond de portemonnee

5 jaar geleden

gast

gast