Baby door Marjan van Abeelen

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 567 woorden
  • 11 oktober 2006
  • 12 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.5
  • 12 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2003
Pagina's
140
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Baby
Shadow
Baby door Marjan van Abeelen
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Baby
Auteur: Marjan van Abeelen
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep
Jaar van uitgifte: 2000
Aantal bladzijden: 136
Hoofdstukken: 38

Informatie over de auteur:
De schrijfster is Marjan van Abeelen. Ze is geboren in december 1959 in Rotterdam. Na de mavo ging ze naar een politieschool. Ze werkte daar als hoofdagente. Ze kreeg boulimia in die periode. Ze heeft toen haar man leren kennen. Ze heeft 2 kinderen een zoon en een dochter. Ook heeft ze een kat. Haar hobby’s zijn badminton, bloemschikken, bingo spelen en boeken schrijven.

Genre:
Het soort boek is een verhaal. En het genre is psychisch roman voor leeftijd van af 13 jaar.


Hoofdpersoon:
Babette

Bijpersonen:
Flynn (de jongen waarvan ze zwanger raakt).
Haar moeder
Nadja (haar beste vriendin)
Haar vader
Joyce (de vriendin van haar vader)
Moeder van Flynn
Charlotte (de zus van Flynn)

Plaats:
Het verhaal speelt zich af op school, bij Babette thuis, bij Charlotte thuis, in de coffeeshop en in het ziekenhuis.

Tijd:
Het verhaal speelt zicht af in het heden. Het kan nu gebeuren.

Belangrijkste probleem:
Het belangrijkste probleem van het boek is dat Babette zwanger word, en moet beslissen of ze het wel of niet wil houden.

Samenvatting:
Flynn is al een poosje gek op Babette. Babette voelt alleen niks voor hem. Op een gegeven moment vraagt hij waarom ze niet een keer met hem mee gaat. Dat doet ze, hij neemt haar mee naar feesten waar flink geblowt wordt. Ze gaat het zelf ook proberen en vind het heel lekker. Op een avond gaat ze met Flynn mee naar Charlotte. Ze geeft een feest en blijft daar slapen. Flynn en zij moeten samen in een bed. Dat maakt op dat moment niks uit vind Babette.. Ze vindt het fijn dat Flynn zo lief voor haar is. En voor ze het weet is hij alweer van haar af.

Ze heeft steeds last van haar buik. Maar ze is wel al 2 keer ongesteld geworden. Als ze dan toch overtijd is besluit ze een zwangersschapstest te halen. Ze blijkt zwanger te zijn. Ze vertelt het als eerste aan Nadja. Die schrikt heel erg. En ligt haar in over abortussen. Alleen dat wil ze niet. Dan komt haar moeder thuis. Die was samen met haar vriend op vakantie. Babette verteld het, haar moeder word heel erg kwaad en weet niet meer wat ze met Babette aan moet. Ze besluit dat ze het ook maar aan haar vader moet vertellen. Dat doet ze, die schrikt ook heel erg. Joyce weet ook niet wat ze er mee aan moet. Want die krijgt zelf een tweeling.
Dan hoort Babette dat Flynn in elkaar is geslagen. Hij ligt in het ziekenhuis. Hij is in elkaar geslagen door een paar jongens. Hij vertelt het alleen aan Babette. Hoe het precies is gegaan, tegen zijn moeder en de politie heeft hij maar de helft verteld. Dan verteld Babette dat ze zwanger is. Hij schrikt en is verbaast.
Als het zover is dat ze moet bevallen. Gaat ze samen met haar moeder naar het ziekenhuis. Flynn en zijn moeder zijn er ook. Het wordt een meisje Benti.
Flynn en Babette blijven vrienden en hebben afgesproken dat ze samen voor het kindje gaan zorgen.

Eindoordeel:
Ik vond het echt een heel erg mooi boek. Het kan zo in het echt gebeuren. Het is volgens de realiteit. Het is heel mooi geschreven en je kunt je helemaal inleven in Babette. Je kunt het zo uitlezen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Baby door Marjan van Abeelen"