Ausländer door Paul Dowswell

Beoordeling 7.3
Foto van Bruno
Boekcover Ausländer
Shadow
  • Boekverslag door Bruno
  • 1e klas havo/vwo | 535 woorden
  • 11 februari 2021
  • 23 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
23 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
2009
Pagina's
304
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Ausländer
Shadow
Ausländer door Paul Dowswell
Shadow
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Warschau, 2 Augustus 1941

Pjotr Bruck huiverde. Het was koud in de lange tochtige hal, waar hij met 20 andere naakte jongens stond te wachten. Hij drukte smoezelig bundeltje kleren stijf tegen zijn borst in een poging om warm te blijven. Het was een late zomerdag, de wolken hingen dik en laag over de wereld en het had sinds zijn ochtendgloren geregend. Hij keek naar het kippenvel op de benige schouder voor hem, die net als hij, huiverde. Van de kou misschien, of van angst

Welkom allemaal bij mijn boekpresentatie over het boek: Auslander.

Het boek is geschreven door Paul Dowswell in 2009 dus het boek bestaat al 11 jaar!

Waarom het boek Auslander heet is denk ik omdat Pjotr (hoofdpersoon) in duitsland gaat wonen maar hij komt uit polen en buitenlander heet in het duits: jawel Auslander

Het boek gaat over een jongen die in de tweede wereldoorlog leeft.

Mijn Oma  (eigenlijk beppe) gaf mij Dit Boek voor Sinterklaas en in was toen ik een boek moest kiezen bijna klaar met dit boek dus ik dacht: ik kies dit boek. en ik vond dit natuurlijk ook een leuk boek!

Wanneer Pjotrs ouders omkomen bij de inval van Polen, Wordt hij in een weeshuis geplaatst. Op een dag verschijnt de Duitse commissie die op zoek is naar jongens die voldoen aan het arische ideaal van Hitler. Pjotr is vanwege zijn uiterlijk een perfecte kandidaat, en hij spreekt heel goed Duits! Hij gaat bij de Familie kaltenbach wonen. Zij zijn nazi’s en staan allemaal volledig achter Hitler. Zij denken dat Pjotr ook zo denk maar eigenlijk denkt Pjotr daar heel erg anders over. dus Blijkt hij niet de ideale zoon Van meneer en mevrouw Kaltenbach.

Later ontmoet je Anna en Segur dat worden zijn beste vrienden in het boek. Dan gaan ze een keer samen naar een illegaal dansfeest. Maar dan! De Hitlerjugend valt binnen en Segur en vele andere op het dansfeest worden opgepakt en in elkaar geslagen. Gelukkig ontkomen Anna en Pjotr. Een paar weken daarna wordt de vader van Anna opgepakt wegens Verzet,  want Anna haar familie helpt onderduikers aan eten. Direct daarna vluchtten De moeder van Anna, Anna en Pjotr naar Zweden Pjotr ging mee omdat hij zich niet meer fijn voelde thuis. Ze gaan wonen bij de tante van Anna.

Mijn Favoriete Personage is Pjotr (het hoofdpersoon) Want hij is heel dapper omdat hij niets verteld over de familie van Anna aan de Familie Kaltenbach en vlucht hij naar Zweden.

Persoonlijk vind ik het stukje dat ze gaan vluchten het leukst en spannendst. 

Ik vind het een boek om aan te raden omdat het spannend,grappig,leuk en interessant is.

Zolang peter zich herinneren kon, had hij altijd de dreiging van naderend onheil gevoeld. Soms was die vaag en onbestemd geweest - zoals de vrees dat Hitler Polen binnenvallen zou - andere keren angstaanjagend echt en acuut, Op de momenten dat hij bang was geweest dat hij een luchtaanval niet zou overleven bijvoorbeeld. Nu loerde en niets meer achter de horizon. helemaal niets Pjotr voelde al heel lang iets wat hij al heel lang niet meer gevoeld had: hij was vrij! 

Bedankt voor het luisteren naar mijn boekpresentatie, dankjewel.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Ausländer door Paul Dowswell"

Ook geschreven door Bruno