Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Amira door Anton van der Kolk

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Amira
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 244 woorden
  • 9 november 2006
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
8 keer beoordeeld

Boekcover Amira
Shadow
Amira door Anton van der Kolk
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Amira, prinses van Marokko Naam schrijver: Anton van der Kolk Inhoud: Bram, een jongen die een Marokkaans meisje ontmoet: Amira, waar hij verliefd op wordt. Hij ontmoet Amira omdat haar broertje is weggelopen, die Bram vindt. Ze spreken vaak af op geheime plekjes omdat Amira van haar geloof niet met een Nederlandse jongen een relatie mag hebben. Omdat Bram van school is weggelopen heeft hij een baantje gezocht bij het uitzendbureau. Hij mocht als magazijnmedewerker gaan werken, daar ontmoet hij Said, een Marokkaanse jongen, maar op een dag komt Said niet meer opdagen. Bram besloot weer naar school te gaan. In de zomer ging Bram met zijn vrienden Frank en Rob naar Spanje. Hij wist van Amira dat ze naar Marokko moest, ze werd daar uitgehuwelijkt. Bram voelt zich niet op zijn gemak in Spanje en besluit Amira te gaan zoeken in Marokko, daar komt hij Said tegen die hem helpt zoeken. Ook komt hij Mubarak tegen, een neef van Amira, die hem een brief geeft die Amira geschreven heeft. Ze schrijft dat haar ouders een man voor haar hebben gekozen die ze heeft afgewezen, ze heeft gezegd dat ze haar eigen man wil vinden. Ze schrijft ook dat ze niet samen met Bram kan doorgaan vanwege haar geloof. Toen besloot Bram om weer terug te gaan naar Nederland. Maar op het station zag hij Amira met haar familie, hij had haar eindelijk gevonden, maar hij durfde er niet naar toe te lopen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Amira door Anton van der Kolk"