Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Als de olifanten vechten door Dirk Bracke

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
Boekcover Als de olifanten vechten
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas aso | 219 woorden
  • 28 augustus 2007
  • 42 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
42 keer beoordeeld

Boekcover Als de olifanten vechten
Shadow
Als de olifanten vechten door Dirk Bracke
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Korte inhoud Isaac is een jongen van 15 met een onbezorgd leven, tot op een bepaalde dag. Hij wordt ontvoerd door de LRA (Lord Resistance Army) om onder leiding van Scar te vechten voor Oeganda. Om hun zorgen even te vergeten kunnen de kindsoldaten hun verhaal bij elkaar kwijt. Zo wordt Isaac de beste vriend van Richard. Richard is een jongen die de ellende van het vluchtelingenkamp achterlaat om het leven van zijn jongere zusje (Evelyn) te redden. Tijdens één van de plundertochten ontvoeren ze de meisjes van een internaat. Als Isaac zich aangetrokken voelt tot Monica, een meisje uit het internaat, beginnen voor hem en Monica moeilijke tijden. Als Monica zwanger is en blijkt dat Scar de vader is, beseft Isaac dat Monica door Scar gebruikt wordt als seksslavin. Hij vindt het moeilijk om daarmee te leven. Aangezien elke vorm van emotie afgestraft wordt, proberen Monica en Isaac hun relatie angstvallig verborgen te houden. Tot op een dag… dan zien ze de kans om samen te vluchten, maar Richard betrapt hen daarbij. Richard belooft om hen niet te verklikken en hij zal vertellen aan Scar dat ze gedood zijn en dat hun lichamen meegenomen werden door de vijand. Maar Scar gelooft hem niet en Richard wordt op gruwelijke wijze omgebracht: zijn lippen worden afgesneden en hij moet ze opeten…

REACTIES

J.

J.

ondermaats

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Als de olifanten vechten door Dirk Bracke"