Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Alles te verliezen door Esther Verhoef

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Alles te verliezen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 764 woorden
  • 9 oktober 2012
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
15 keer beoordeeld

Boekcover Alles te verliezen
Shadow
Alles te verliezen door Esther Verhoef
Shadow

Titel:
Alles te verliezen.

Ondertitel:
N.v.t.

Auteur:
Esther Verhoeven.

Aantal pagina’s:
318 pagina’s

Titelverklaring:
Als Marius in het leven van Claire komt dreigt ze alles te verliezen wat ze heeft opgebouwd.

Motto/opdracht:

It’s okay,

I got lost on the way

But I’m a supergirl,

And supergirls don’t cry

Supergirl – Reamonn

Genre:
Literaire thriller.

Thema’s:
Liefde, wraak, moord, geld, verraad, overspel.

Samenvatting:
De 32-jarige Claire is getrouwd met Harald. Harald heeft een luxe makelaarsbedrijf. Claire leeft in luxe. Dat is een groot verschil met haar leven tien jaar voor dat ze getrouwd was met Harald. In die tijd werkte ze als prostituee en had een relatie met Marius. Toen Marius in de gevangenis terecht kwam leerde ze Harald kennen en trouwde op een gegeven moment met hem. Haar leven als prostituee hield ze geheim voor Harald.

Als Marius uit de gevangenis komt gaat hij op zoek naar Claire. Ze zou nog geld van hem hebben. Claire ontkent het en zegt dat een vroegere vriend van Marius het geld heeft. Na die tijd heeft ze kort geen last van Marius. Als ze in een krantenbericht leest dat de toenmalige vriend van Marius vermoord was wist ze dat Marius terug kwam. Dat kwam hij ook. Hij dreigde heel haar leven te verwoesten. Claire wilde niet dat Harald achter haar verleden kwam en ze werkte mee met zijn ideeën.

Ze sprak met hem af op zijn boot. Hij wilde nog een keer herleven wat ze vroeger hadden. Op de boot ging ze vreemd met Marius. Hij beloofde dat hij haar na die keer met rust zou laten. Maar dat deed hij niet.

Hij eiste het geld op. Claire zei dat ze het niet meer had. Maar ze had het wel. Op dat moment weet Harald van haar verleden en besluit haar te willen helpen. Ook al heeft hij het geld niet, want het ging slecht met zijn makelaarsbedrijf.

Claire beloofde Marius de 200.00 euro te geven en lokte hem naar een plaatsje in de bossen waar ze vroeger met haar vader ging vissen. Daar schoot ze hem dood met het pistool wat ze bewaard had in dezelfde kluis als het geld.

Thuis heeft Harald problemen met wat er is gebeurt. Maar ze belooft te werken aan het vertrouwen.

Perspectief:
Het verhaal is in het ik-perspectief geschreven. De hoofdpersoon vertelt over wat hij of zij heeft meegemaakt.

Taalgebruik:
De zinnen zijn kort en er wordt weinig gebruik gemaakt van stijlfiguren. Het verhaal is makkelijk geschreven en daardoor ook makkelijk te lezen.

Personages:
- Claire. Claire is de moeder van twee kinderen. Ze is getrouwd met Harald. Ze is een huisvrouw, maar was vroeger prostituee. Ze werkte toen voor Marius. Ze is een mooie vrouw met blonde haren. Ze is 32 jaar oud.

- Marius. Marius is een knappe, maar foute man. Hij heeft tien jaar in de gevangenis gezeten als hij naar Claire gaat om zijn geld te halen. Over zijn leeftijd wordt niets gezegd. Zijn uiterlijk word beschreven als bruingekleurd door de zon en mannelijk.

- Harald. Harald is de man van Claire. Hij heeft een makelaarsbedrijf overgenomen van zijn overleden ouders. Hij heeft geen idee van het verleden van Claire. Ook zijn uiterlijk wordt als knap beschreven.

Plaats:
Waar het verhaal precies afspeelt wordt niet duidelijk gemaakt in het boek. Wel kun je er uit duidelijk maken dat het zich in Nederland afspeelt.

Tijd:
Er worden geen jaartallen genoemd in het boek. Maar uit het gebruik van mobieltjes en de taalgebruik kun je maken dat het zich afspeelt in de tijd van nu.

Open/gesloten einde:
Het is een gesloten einde. Ze heeft Chris vermoord, en heeft geen last meer van haar verleden.

Beoordeling:
Ik vind het best wel een goed boek. Hij blijft spannend en ik kon hem dan ook bijna niet wegleggen. Je wilt hem gewoon uitlezen. Ik vind het wel jammer dat het boek zo makkelijk geschreven is. Ik lees liever boeken die iets lastiger zijn.

Rapportcijfer:
7.

Biografie auteur:
Esther Verhoef (1968) werd geboren in ’s-Hertogenbosch en groeide vooral in het Brabantse op. De drang om te schrijven was al vroeg aanwezig en bleef een constante factor.

In 1989 schreef ze een wekelijkse column in Flair en in 1995 kwam haar eerste boek uit, een rasmonografie over buldogjes. Vanaf 1995 schreef zij ruim 50 boeken over huisdieren en ze deed ook de fotografie voor deze boeken. Daarnaast begeleidde ze een even groot aantal manuen van andere auteurs tot aan publicatie.

Bibliografie:
Close-up, rendez-vous, is uw man al af, déjà vu.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Alles te verliezen door Esther Verhoef"