Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Alles heeft een verhaal door Geertje Gort

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover Alles heeft een verhaal
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 391 woorden
  • 26 februari 2002
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
22 keer beoordeeld

Boekcover Alles heeft een verhaal
Shadow
Alles heeft een verhaal door Geertje Gort
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Jittie denkt nog steeds terug aan het blanke meisje met het gele petje dat ze op het station in Rotterdam heeft gezien. Ze wilde haar geld geven voor een broodje te kopen en iets te drinken maar Ivo, haar beste vriend, hield haar tegen. Soms ziet Jittie vreemde dingen. Ze vindt dat ze een beetje paranormaal is. Als ze een keer in de klas vertelt dat ze soms vreemde dingen ziet lacht iedereen haar uit. In het dorp waar Jittie woont, woont ook een vrouw (Kira). Jittie vindt haar heel aardig maar alle mensen in het dorp vinden haar een beetje vreemd. Ze is al best oud maar ze gedraagt zich alsof ze een kind is. Soms gaat Jittie naar haar toe om met haar te praten. Vooral Willemijn en Loes pesten haar heel erg. Ze noemen haar steeds
para-Jittie en Kira de tweede. Toch blijft Jittie naar Kira toegaan. Zij woont in een paar vreemde hutten in een klein bos. Ivo en Jittie krijgen ruzie omdat Ivo niet meer zoveel met Jittie om wil gaan. Jittie denkt dat dit is omdat ze nog steeds naar Kira toe gaat. Op een dag gaat Jittie niet naar school maar gaat ze gezellig met Kira praten. Ze vindt haar verhalen altijd leuk. Opeens komt Jittie erachter dat ze later net zoals Kira kan worden. Ze wordt dan kwaad en fietst snel weg. Een keer gaat Jittie in plaats van naar school te gaan naar Rotterdam. Daar gaat ze op zoek naar het meisje met het gele petje en haar als een suikerspin want Jittie heeft gedroomd dat ze dood was. Nergens kan ze het meisje vinden en gaat dus weer terug naar huis. Jittie maakt het weer goed met Ivo en hij zegt dat hij niet zoveel meer met haar om wil gaan als vroeger omdat hij verliefd is op Floortje. Jittie verteld aan haar moeder en aan Ivo dat iedereen haar zo pest omdat ze bevriend is met Kira. Ivo wordt kwaad op Willemijn en Loes en gaat dus naar de coördinator en vertelt hem alles. De coördinator neemt meteen maatregelen en zorgt ervoor dat Willemijn en Loes Jittie nooit meer zullen pesten. Ze moeten alle w.c.’s op school schoon maken. Uiteindelijk doen Loes en Ivo heel aardig tegen Jittie, terwijl ze toch goede vrienden blijft met Kira.

REACTIES

L.

L.

yoo anja alles goedsz?? met mii wel!
thnx voor de story:-).

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Alles heeft een verhaal door Geertje Gort"