Alleen! door Ben Slingenberg

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
Boekcover Alleen!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 743 woorden
  • 7 november 2015
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
2 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2003
Pagina's
136
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Alleen!
Shadow
Alleen! door Ben Slingenberg
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Algemeen:

De schrijver: Ben Slingenberg, geboren op 1 mei 1954. Eerst stond hij voor de klas, maar nu is hij kinderboekenschrijver. Eerder geschreven boeken: De e-mail van Lumie, Soms wens je alles anders, Dan gaan we samen, Kiezen en vrije val.

De titel: Alleen.

Het aantal bladzijde: 136 bladzijde.

Het jaar waarin het boek voor het eerst is gedrukt: 2003.

 Genre:

Het boek alleen is een jeugdboek maar ondertussen een zielig en rakend boek. Dat komt doordat er iets gebeurd maar het ook weer goed komt en je er verschillende karakters en personen in ziet.

Hoofdpersoon.

De hoofdpersoon van het boek is Jens. Jens is 13 jaar en zit in de eerste van het Plato college. Hij woont aan de kastanjestraat. Jens is niet echt geïnteresseerd in zijn uiterlijk. Alleen de eerste schooldag omdat hij dan erg wil opvallen. Het karakter van Jens is stoer en soms is hij wel een uitslover, maar hij is eigenlijk ook wel een beetje bang voor zijn vader en dat ze nooit ontdekken wat hij gedaan heeft en om gepest te worden.                                                                                                         

Plaats.

Waar het precies plaats vindt wordt niet heel duidelijk gemaakt en het boek. Het enige wat je weet is dat hij in de kastanjestraat woont. In welke streek weet je niet. De plaats maakt best wel veel uit, want opa Joor noemt Jens : Kastanjestraat, daar woont Jens, omdat hij zijn naam niet kan onthouden. Wij weten ook dat Jens op het Plato college zit, maar ook daar weten we de plaats niet van. We weten ook dat hij in een flat woont en dat er een bejaardentehuis in de buurt staat, waar opa Joor woont.

Tijd.

Er staat niet precies in waar het gebeurt maar het verhaal speelt zicht in ieder geval in de moderne tijd af want er is al een mobiel, laptop, en een computer.

Ja, het is wel chronologisch opgebouwd, want het eerste gebeurt en eerst en dan pas wat daarna gebeurt. En als het niet chronologisch geweest zou zijn, dan is het andersom

Samenvatting.

Jens is samen met zijn moeder verhuist en nu gaat hij naar de brugklas. Tja, wat staat hem daar te wachten? De eerste dag gaat gewoon goed en hij maakt gelijk vrienden. Hij is van plan niemand te vertellen van wat zijn vader gedaan heeft want anders is hij bang dat hij gepest gaat worden. Hij gaat uit school met een van zijn nieuwe vrienden, Giel hij zit in een rolstoel, naar op Joor. Hij vindt het daar erg leuk en komt daar steeds vaker. Ook Soof gaat dan mee. Soof, eigenlijk Sofia, komt dan een keer bij hun thuis en Jens laat zijn laptop zien. Soof ziet per ongeluk een mailtje van zijn vader binnen komen, en zij wil weten wat er aan de hand is. Zij doet er alles aan om Jens over te halen. De moeder van Jens gaat in het bejaardenhuis van opa Joor werken. Moeder verteld een klein beetje aan opa Joor wat er met haar man en Jens aan de hand is. Daar wordt Jens erg  bang van, want stel je voor dat hij het tegen Soof of Giel zegt. Jens laat ook aan opa Joor zijn laptop zien, en dan schaft opa Joor een computer aan, waarmee hij veel oefent met Jens, Giel en Soof. Op een of andere manier lukt het Soof om aan het e-mailadres van de vader van Jens en zij stuurt hem een mailtje. Ze krijgt een mailtje van zijn vader terug en komt alles te weten. De vader van Jens probeert Jens te bereiken, maar Jens wil eigenlijk geen contact, maar z’n moeder wel. Ze zoeken samen zijn vader op maar het helpt niet erg veel. Toch blijft zijn vader doorzetten om contact te krijgen. Hij krijgt contact met zijn vader, en gepest? Nee dat wordt hij helemaal niet.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Alleen! door Ben Slingenberg"