Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Alibibureau door Peter de Zwaan

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
Boekcover Alibibureau
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 853 woorden
  • 9 december 2003
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
22 keer beoordeeld

Boekcover Alibibureau
Shadow
Alibibureau door Peter de Zwaan
Shadow
Titel beschrijving: Auteur: Peter de Zwaan
Titel: Het Alibibureau
Jaar 1ste druk: 2000
Druk van dit boek: 4e druk 2001 Verhaalpersonen: *Suz Kcrams: Is 50jaar en word Meneer Kcrams genoemd. Hij heeft een bedrijf die onbekende uitvindingen op de markt waar hij wel wat in ziet zoals bijvoorbeeld dopjes op de kraan die water bezuinigen. Hij heeft ook een berdrijf dat voor alibi’s zorgt “ het alibibureau”, als mensen een vriend of vriendin hebben en ze willen ergens niet met hem of haar mee dan zorgt het alibibureau ervoor dat er even word gebeld naar die vriend of vriendin dat ze niet moeten vergeten dat ze bijvoorbeeld gingen vissen. Maar ook voor mensen die hadden ingebroken of iemand hadden vermoord. Hij heeft 2 dochters en is gescheiden. * Charlie: is een vriend van Meneer Kcrams en ze doen samen Het alibibureau hij zorgt voor de alibi’s (mensen). Hij heeft allemaal verschillende schuilplaatsen en zit eigenlijk nooit in zijn eigen huis. *Carrol: is de secretaresse van Meneer Kcrams en ze heeft ook een soort van relatie met hem. Ze weet ook van het alibibureau. En werkt er zelf ook wel bij mee. Ze kent Charlie van vroeger. * Gila/lottie: is 21 jaar en is getrouwd met Lez. Ze is een van meneer Kcrams dochters. En zij wil wraak nemen op haar vader van wat hij vroeger had gedaan. Ze noemt zichzelf Lottie maar ze heet eigenlijk Gila. Korte inhoud: Meneer Kcrams heeft het Alibibureau en zorgt voor alibi’s. Als Carrol op een dag komt met een bandje van het antwoordapparaat waarop een meisje zegt dat hij moet komen helpen en dat ze wordt geslagen kan hij nergens anders meer aan denken en vertelt het aan Charlie. Dat meisje belt nog een paar keer en dan gaat meneer Kcrams op zoek naar haar als hij bij het huis komt dat ze had gezegd komt ze naar naakt naar buiten rennen en komt er een man achter hen aan. Meneer Kcrams en dat meisje gaan gauw de auto in en die man staat naast de auto met een pistool. Charlie die ergens op een hoek stond te kijken of alles goed gaat ziet dat en hij rijdt die man aan. Meneer Kcrams neemt het meisje mee naar huis en ze vertelt dat ze Lottie heet als Meneer Kcrams ligt te slapen rent ze weg en komt de politie tegen en ze vertelt hen dat ze is verkracht door Meneer Kcrams. Meneer Kcrams moet naar de politie toe en word verhoord. Als hij daar weer weg is wordt hij een paar dagen later weer gebeld door Lottie en hij gaat haar weer opzoeken en dan gaat het fout hij wordt neergeslagen door de man van Lottie en Lottie wil wraak op hem nemen maar Meneer Kcrams word net op tijd ontdenkt omdat hij niet op een feestje kwam wat Charlie en Carrol voor hem hadden georganiseerd.
Motief: Wraak Idee: Als je vroeger iets hebt meegemaakt kan het zijn dat je daardoor later wraak op diegene wil nemen. Tijd: Er staat niet in wanneer het gebeurt en ook niet hoelang maar ik denk dat het een paar maanden heeft geduurd en het zou nu kunnen gebeuren. Plaats/ ruimte: Volgens mij gebeurt het allemaal gewoon in Nederland er worden geen namen genoemd. Compositie/ structuur: Het verhaal is opgebouwd in 3 delen en heeft in totaal 28 hoofdstukken. Er komen wel vooruitwijzingen in voor. Stijl: Het is niet echt een moeilijk boek vind ik er komen niet echt moeilijke woorden in voor en de paar die er in voor komen zijn niet zo belangrijk dat je er niet gewoon overheen kan lezen. Perspectief/ vertelsituatie: Het verhaal wordt verteld door een alwetende verteller. De verteller praat nooit in ik vorm maar noemt altijd gewoon de namen.
Titelverklaring: De titel past goed bij het boek want het boek gaat helemaal over het alibibureau en dat is ook de titel. Omslag van het boek: Op de voorkant van het boek staat een grote deur met een sleutel erin op de achterkant staal hetzelfde ik weet niet wat die deur met het verhaal te maken heeft. Op de achterkant staat ook een stukje over de schrijver en daar staat een foto van de schrijver bij. Persoonlijk oordeel: A) Ik vind het een heel goed boek het is goed geschreven. De spanning blijft in het verhaal maar het is ook een leuk verhaal omdat er soms stukjes worden gezegd die heel droog zijn en ook ineens over een ander onderwerp gaan. B) Ik denk dat wat er in het verhaal gebeurt best wel een keer in het echt kan gebeuren maar niet zo erg. Ik denk dat als ik meneer Kcrams was geweest wat minder snel wou weten wie dat was en wat er aan de hand was, en ook niet gelijk weer achter die Lottie aan te gaan als ze is weggelopen. Het boek heeft mij geleerd dat er altijd wel mensen zijn die je niet mogen en als jij iemand iets heel ergs hebt laten doen dat diegene dan ook wraak wil nemen en dat je dus altijd goed op moet letten met naar wie je toe gaat

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Alibibureau door Peter de Zwaan"