After door Anna Todd

Beoordeling 6.8
Foto van Romy
Boekcover After
Shadow
  • Boekverslag door Romy
  • 4e klas vmbo | 745 woorden
  • 14 april 2016
  • 28 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
28 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2014
Pagina's
528
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover After
Shadow

There was the time before Tessa met Hardin, and then there's everything After. Life will never be the same.

Tessa is a good girl with a a sweet, reliable boyfriend back home. She's got direction ambition, and a mother who's intent on keeping her that way. But she's barely moved into her freshman dorm when she runs into Hardin. With his tousled brown hair, cocky Britis…

There was the time before Tessa met Hardin, and then there's everything After. Life will never be the same.

Tessa is a good girl with a a sweet, reliable boyfriend back home. She's…

There was the time before Tessa met Hardin, and then there's everything After. Life will never be the same.

Tessa is a good girl with a a sweet, reliable boyfriend back home. She's got direction ambition, and a mother who's intent on keeping her that way. But she's barely moved into her freshman dorm when she runs into Hardin. With his tousled brown hair, cocky British accent, tattoos, and lip ring, Hardin is cute and different from what she's used to. 

But he's also rude - to the point of cruelty, even. For all his attitude, Tessa should hate Hardin. And she does - until she finds herself alone with him in his room. Something about his dark mood grabs her, and when they kiss, it ignites within her a passion she's never known before. 

He'll call her beautiful, then insist he isnt the one for her and disappear without a word. Despite the reckless way he treats her, Tessa is compelled to dig deeper and find the real Hardin beneath all his lies. He pushes her away again and again, yet every time she pushes back, he only pulls her in deeper. 

Tessa already has the perfect boyfriend. So why is she trying so hard to overcome her own hurt pride and Hardin's prejudice about nice girls like her?

Unless... could this be love?

After door Anna Todd
Shadow
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Titel

After

Schrijver

Anna Todd

Titelverklaring

Waarom heeft het boek After die titel? Nou omdat alles achteraf gebeurt. Waardoor ze er later spijt krijg of juist niet. Maar omdat ze er later pas achter komt daarom de titel After.

Hoofdpersonen

Tessa Young is een goed meisje met een lieve, betrouwbare vriend thuis. Ze heeft richting, ambitie, en een moeder die de bedoeling heeft om dat zo te houden. Maar ze is nauwelijks in haar eerstejaar van de universiteit wanneer ze tegen Hardin aan loopt.

Hardin Scott is een man met slonzig bruin haar, verwaand Brits accent, tatoeages, en lip piercing, Hardin is een schattig en verschillend van wat Tessa is. Maar hij is ook onbeleefd tot het punt van wreedheid, zelfs.

Samenvatting

Tessa gaat studeren en het loopt niet zoals ze had verwacht. Haar kamergenoot, Steph, is het tegenovergestelde van Tessa. Op een gegeven moment haalt Steph Tessa over om naar een feest te gaan, daar ontmoet ze Steph's vriendengroep, waaronder Harry, wie ze al had ontmoet toen Tessa voor het eerst in haar kamer kwam. Harry en Tessa zijn eerst heel afstandelijk naar elkaar, maar Tessa voelt zich aangetrokken tot Harry's tattoos, gedrag en Brits accent.

Als ze voor het eerst zoenen, verandert er iets tussen hen. Tessa valt voor Harry, ze heeft het idee dat het wederzijds is. Hij noemt haar prachtig en het moment daarna verdwijnt hij zonder iets te zegen met zijn vrienden. Als hun "relatie" verder gaat, maakt Tessa het uit met haar vriendje, Noah, voor Harry, om daarna voor een hatelijke opmerking te krijgen van Harry.

Harry en Tessa gaan steeds verder tot ergernis van Zayn, met wie Harry een weddenschap heeft om Tessa's maagdelijkheid. Harry realiseert zich dat hij echt van Tessa houdt. In de tussentijd dat Tessa en Harry bezig waren werd Tessa vrienden met Liam. Liam is de stief broer van Harry, hij is precies het zelfde als Tessa. Hoge cijfers, kort gezegd hij houdt van leren.

In het boek After van Anna Todd, wordt je er mee in gesleept in het leven van Tessa en Harry. In het verhaal van twee mensen die maar niet toegeven dat ze van elkaar houden. Tot ze het toegeven veranderd alles.

Tijd en opbouw:

Het boek wordt in het jaartal 2013 beschreven. Soms komen er tijdsprongen in maar dat zijn dan kleine tijdsprongen van 2 á 7 dagen en daar tussen in.  Ook zijn er soms flashbacks met de hevige gebeurtenissen wat er is gebeurt of juist leuke. Het boek heeft een open einde want er komen twee boeken daarna After 2 en After 3.

Plaats

Het boek wordt beschreven in Washington een plaats in Amerika.

Genre

Romantiek, chickflik en fictie.

Onderwerp

Het is een romantische boek over twee tegen polen, ze kunnen niet met elkaar maar ook niet zonder elkaar. Veel ruzie maar ook veel liefde wat er terug in komt.

Taalgebruik

Ik vind dat het in het boek niet zo veel moeilijke woorden er in staan en als dat wel zo is dan wordt het netjes veder beschreven over verwerk in een gesprek.

Informatie over de schrijver

Dit wil je ook lezen:

Anna Renee Todd (geboren 1989) is een Amerikaanse schrijver bekend van haar After serie, die zijn start had als One Direction fanfictie geplaatst op het delen verhaal website Wattpad.

Todd groeide op in Dayton, Ohio. Ze trouwde met haar man op de leeftijd van 18 en de twee verhuisde naar Fort Hood Texas, waar ze werkte bij een Waffle House en de make-up balie van Ulta Beauty.

Met de naam"imaginator1D", Todd begon After het schrijven in 2013 op Wattpad, waar het werd al snel populair. De serie richt zich op de Engels band One Direction, met name de lid Harry Styles. Het werd gekocht door Simon en Schuster en Harry Styles werd veranderd in Hardin Scott voor het boek release. Rechten film werden overgenomen door Paramount Pictures en Susan McMartin is aangekondigd om het script te schrijven.

In 2015 kondigde Todd dat ze Before zou publiceren, een voorloper roman die de gebeurtenissen van After verteld vanuit het beeld van Hardin Scott.

De serie is soms vergeleken met de Fifty Shades trilogie beide series hadden hun start als fanficie. Kijkers op de website. Website Jezebel kritiek op de serie en verklaarde dat het "echo's de verontrustende dynamiek van 50 Shades", zoals ze het gevoel dat Harry's karakter "gedraagt ​​op zijn best als een lul, in het slechtste geval als een onrechtmatige vriendje in de maak".

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "After door Anna Todd"

Ook geschreven door Romy