Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Afscheid van de koningin door Frank Martinus Arion

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
Boekcover Afscheid van de koningin
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 463 woorden
  • 12 augustus 2004
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
22 keer beoordeeld

Boekcover Afscheid van de koningin
Shadow
Afscheid van de koningin door Frank Martinus Arion
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Afscheid van de koningin
Auteur: Frank Martinus Arion
Uitgeverij: De Bezige Bij Hoofdpersonen: - Sesa Lopes - Gadisha ( of Gadizha, zoals mevrouw Prior haar noemt ) - Mevrouw Prior - Naomi Wat is de relatie tussen deze personen? Sesa is journalist, tijdens een reis door Songo komt hij Gadisha tegen. Zij wil met hem naar bed, als hij haar geld geeft, maar Sesa wil dat niet. Hij geeft haar geld op voorwaarde dat ze teruggaat naar de huishoudschool. Daar gaat ze wel mee akkoord. Een hele tijd later gaat Sesa weer naar Songo. In het vliegtuig daar naar toe ontmoet hij Naomi. Eerst wil hij niets van haar weten omdat ze uit Zuid-Afrika komt, maar later merkt hij dat ze helemaal niet racistisch is. Als ze in Songo zijn aangekomen mogen ze het vliegveld niet verlaten, omdat er opstanden en rellen zijn uitgebroken en het niet veilig is. Sesa mag wel bellen naar zijn ambassadeur in Tamina. Daarvan hoort hij dat de koning is vermoord en nog wat andere mensen, onder wie een ene mevrouw Prior, een Nederlandse. Mevrouw Prior is voor Sesa dan nog totaal onbekend. Als Sesa teruggaat naar het vliegtuig hoort hij van Naomi dat mevrouw Prior net met een helikopter naar het vliegtuig is gebracht, en daar nu veilig en wel inzit. Sesa gaat natuurlijk meteen naar haar toe en gaat met haar praten. Mevrouw Prior vertelt over het leven in Tamina, waar ze een tijdje bij haar dochter Corry heeft gewoond. En over hoe ze het leven van de bevolking van Tamina ontdekte door het kindermeisje Gadizha, die kinderjuffrouw was geworden nadat ze in aanraking was gekomen met een Nederlandse journalist met een Spaanse naam. Wat is het motorisch moment? Het motorisch moment is het moment waarop Sesa in het vliegtuig zit en met Naomi aan de praat raakt.
Waar speelt het verhaal zich af? Het verhaal speelt zich voornamelijk af in Songo, in het vliegtuig ( van en naar Songo ) en in Nederland. Wanneer speelt het verhaal zich af? Het verhaal speelt zich zo rond 1980 af. Wat is je mening over het boek? Ik vond het op zich wel een leuk, maar ik vond het wel erg dik. De opbouw vond ik niet zo goed; het waren 5 hoofdstukken, waarvan 3 erg kort waren ( de eerste drie) en de andere hoofdstukken waren erg lang, dat vond ik storend, omdat ik meestal van hoofdstuk naar hoofdstuk lees, en nou kon dat niet, omdat het zulke lange hoofdstukken waren. H
Het lezen van de discriminatie van zwarten, zelfs in hun eigen land, maakte wel een indruk op mij, ik wist niet dat het zo erg was! Als je eenmaal begonnen was met lezen ging het wel, maar ik moest me er wel meer toe aanzetten om wat te gaan lezen dan anders.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Afscheid van de koningin door Frank Martinus Arion"