Afblijven door Carry Slee

Beoordeling 8.4
Foto van een scholier
Boekcover Afblijven
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 408 woorden
  • 11 april 2016
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 8.4
3 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1998
Pagina's
159
Geschikt voor
onderbouw
Punten
1 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's
Verfilmd als
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (1999 Winnaar) , Jonge Jury (2000 Winnaar)

Boekcover Afblijven
Shadow

Als Melissa mag dansen in de videoclip van een superbekende rapper, is haar beste vriend Jordi heel enthousiast. Maar al snel gaat het niet goed met Melissa. Ze slikt pillen om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen. Haar vrienden staan machteloos. Wat kunnen ze doen om Melissa te helpen?

Als Melissa mag dansen in de videoclip van een superbekende rapper, is haar beste vriend Jordi heel enthousiast. Maar al snel gaat het niet goed met Melissa. Ze slikt pillen om haa…

Als Melissa mag dansen in de videoclip van een superbekende rapper, is haar beste vriend Jordi heel enthousiast. Maar al snel gaat het niet goed met Melissa. Ze slikt pillen om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen. Haar vrienden staan machteloos. Wat kunnen ze doen om Melissa te helpen?

Afblijven door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Nikki Schaap    H2B

AFBLIJVEN!  Carry Slee

DANSENDE XTC

Het verhaal gaat over Melissa. Ze is een fanatieke danseres en het verbaasd haar vrienden dus ook niet dat ze word gevraagd voor een videoclip. Haar danspartner Jim neemt Melissa mee naar een bar. Al snel merkt Jim dat het Melissa niet zo goed gaat. Hij geeft haar XTC om haar onzekerheid te verbergen. Bij de bar haalt Jim een pakje shag tevoorschijn. Neemt Melissa ook een trekje, omdat ze word  aangemoedigd, of  durft ze nee te zeggen?

Melissa heeft  een paar goeie vrienden. Haar beste vriend is Jordi. Die steunt haar bijna overal in. Samen zijn ze heel close, hij is dus niet verbaasd dat Melissa hem mee vraagt naar de auditie. Onderweg raken ze even de weg kwijt en Melissa word wanhopig dat ze d auditie niet gaat halen. Melissa ontmoet daar de danscrew en Jim. Jim zit aan de drugs en probeert Melissa daarin mee te trekken. Als Melissa weg loopt word Jordi bang. Samen met Fleur is hij haar gaan zoeken en komen bij een houseparty in een oude papierfabriek terecht. Daar vinden ze Melissa, maar niet zoals ze hoopten. Ze word door een brancard de fabriek uitgetild door ziekenbroeders, met een lijkbleek gezicht. Wat is daarbinnen allemaal gebeurd? Wat voor invloed heeft die rare Jim op haar gehad? Waarom zij?

Ik vind het een spannend boek. Erg komt veel actie in voor en dit kan in het echte leven ook dagelijks gebeuren. Ook vind ik het een geloofwaardig en verrassend boek. Er komt soms een onverwachte wending dat je echt aan het lezen houdt. Het verhaal is meeslepend. Het boek is origineel en je leeft je echt in.  Het boek is heel goed geschreven want je wilt blijven lezen. De spanning word goed opgebouwd. Het boek lees je zo uit als je een echte boekenwurm bent (zoals ik). Het begin van het verhaal trekt je gelijk mee. Het verhaal zet je echt aan het denken. Je denkt aan de situatie tussen Jordi

Ik raad het boek aan, en wat er met Melissa gaat gebeuren vertel ik niet,  dus ren snel naar de bieb of de boekenwinkel bij jou in de buurt om te weten wat er met haar gaat gebeuren.

Dingen om over na te denken in het verhaal

  • Omslag

Eisen Je recensie is minimaal 400 woorden en maximaal 600 woorden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Afblijven door Carry Slee"