Afblijven door Carry Slee

Beoordeling 7.6
Foto van een scholier
Boekcover Afblijven
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo | 547 woorden
  • 24 april 2014
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 7.6
8 keer beoordeeld

Boekcover Afblijven
Shadow

Als Melissa mag dansen in de videoclip van een superbekende rapper, is haar beste vriend Jordi heel enthousiast. Maar al snel gaat het niet goed met Melissa. Ze slikt pillen om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen. Haar vrienden staan machteloos. Wat kunnen ze doen om Melissa te helpen?

Als Melissa mag dansen in de videoclip van een superbekende rapper, is haar beste vriend Jordi heel enthousiast. Maar al snel gaat het niet goed met Melissa. Ze slikt pillen om haa…

Als Melissa mag dansen in de videoclip van een superbekende rapper, is haar beste vriend Jordi heel enthousiast. Maar al snel gaat het niet goed met Melissa. Ze slikt pillen om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen. Haar vrienden staan machteloos. Wat kunnen ze doen om Melissa te helpen?

Afblijven door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

A. Vul de volgende gegevens in:                                        
Titel: Afblijven.        
Auteur: Carry Slee.
Illustrator: Roelof van der Schrans.
Uitgeverij: Holkema en Warendorf.

B. Beantwoord de volgende vragen:
1. Wie is (zijn) de hoofdpersoon (hoofdpersonen)?
De hoofdpersonen zijn Melissa en Jordy.

2. Waar speelt het verhaal zich af? (in een stad of in een dorp, in welk land?)
Het verhaal speelt zich af in Nederland.

3. Wanneer speelt het verhaal zich af? (in welke tijd?)
Het speelt verhaal zich In deze tijd af.

4. Verklaar de titel van het boek. (Leg uit waarom het boek de titel heeft gekregen).
Het boek heet afblijven omdat het meisje Melissa aan de drugs gaat en daarom heet de titel Afblijven Dus dat  je van de drugs af moet afblijven

C. Geef je mening over het boek:
Ik heb het boek gekozen omdat vriendinnen zeiden dat het boek heel leuk was en dat het wat voor mij was. Dus ik werd nieuwsgierig en ging het lezen. Mijn eerste indruk van het boek was dat het van het begin tot eind spannend was en daardoor bleef ik maar door lezen.

D. Schrijf nu het verslag (maximaal 1 A4):
Melissa is gek op dansen, ze wordt uitgekozen om te dansen in een clip.  Maar al snel blijkt dat het niet goed gaat met Melissa. Een van de dansers (Jim) geeft haar drugs om haar onzekerheid te verbergen. Ze gaat steeds vaker pillen slikken en raakt verslaafd. Ze komt haar beloftes niet na en liegt steeds vaker, ook tegen haar ouders. Jordi, haar beste vriend is de enige die dit weet en hij zit er heel erg mee.

Als ze aan Jordi vertelt dat ze naar de disco Florida (dat is een discotheek) gaat schrikt hij, daar gebruiken ze en dealen ze  XTC. Melissa belooft niet te gaan maar gaat toch stiekem. Als Jordi dat merkt vertelt hij het aan zijn vrienden.

Ook haar ouders komen er achter dat ze drugs gebruikt. Melissa belooft het niet meer te gebruiken, maar ze gaat er steeds weer mee door, ze kan niet stoppen. Als de clip wordt opgenomen gaat Jordi met Melissa mee om haar aan te moedigen. Ze mag geen drugs nemen en daarom gaat het dansen gaat fout, ze wordt uit de clip gegooid.

Jim neemt haar mee om haar iets tegen haar verdriet te geven. Daarna komt Melissa niet meer thuis. Jordi, Fleur, Kevin en Toine (vrienden) zoeken overal naar Melissa maar ze kunnen haar niet vinden. Jordi krijgt te horen dat er een houseparty is waar Melissa kan zijn. Samen met Fleur gaat hij naar de houseparty. Er wordt een meisje naar buiten gedragen, het is Melissa ze is ‘out `gegaan. Ze is bewusteloos geraakt van de drugs en wordt naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig haalt ze het. Kort daarna wordt Jim opgepakt. Melissa beloofd geen drugs meer te nemen en dat doet ze ook niet meer. Als Melissa uit het ziekenhuis komt  krijgen zij en Jordi verkering.

E. Informatie over de schrijfster
Carry Slee werd in 1949 in Amsterdam geboren. Zij heeft 2 dochters. Ze woont in Bergen en heeft 1 zus. Ze is gek op schrijven.

           

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Afblijven door Carry Slee"