Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Achtste-groepers huilen niet door Jacques Vriens

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Achtste-groepers huilen niet
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 344 woorden
  • 5 maart 2013
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
12 keer beoordeeld

Boekcover Achtste-groepers huilen niet
Shadow

In de groep van juf Ina is vaak heibel, vooral over het voetballen in de pauze. Gelukkig is juf erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, kan ook juf niks meer verzinnen. Heel groep acht leeft mee. Gelukkig kan Ankie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om de afsc…

In de groep van juf Ina is vaak heibel, vooral over het voetballen in de pauze. Gelukkig is juf erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als Akkie ernstig ziek blij…

In de groep van juf Ina is vaak heibel, vooral over het voetballen in de pauze. Gelukkig is juf erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, kan ook juf niks meer verzinnen. Heel groep acht leeft mee. Gelukkig kan Ankie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om de afscheidsavond, het schoolvoetbaltoernooi of het plan om de juf aan een nieuwe man te helpen!

Achtste-groepers huilen niet door Jacques Vriens
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Achtste groepers huilen niet

Jacques Vriens

Barend Soer

F. Brockötter

Vrijdag 8 maart 2013

Ik heb dit boek/film gekozen omdat ik het een mooi verhaal vindt, ik heb zelf alleen de film gezien. ik had echt tranen in mijn ogen hoe er zo iets kan gebeuren om kinderen en hun ouders het heel moeilijk en verdrietig kan maken.

Hoofdpersoon: Akkie: een leuk en dapper meisje met bruin krullend haar (in de film blond) dat dol op voetbal is.

Bijpersonen: Elise: de beste vriendin van Akkie.

Juf Ina: de juf van Akkie.

Joep: Een jongen uit Akkie’s klas die haar

altijd aan het pesten is. 

Bram: Een jongen die altijd de fiets van zijn moeder jat. (Een vriend van Akkie)

Dokter snor: de dokter van akkie.

 

Akkie wil heel graag een goede voetballer worden en ze is boos dat jongens zeggen dat meisjes niet kunnen voetballen, daarom gaat ze een gevecht aan met joep. Toen ze thuis was kreeg ze een bloedneus en ze had blauwe plekken. Ze gingen naar naar de dokter en die zij dat ze leukemie had. Ze kreeg een dokter en die noemde ze dokter snor, maar naar een lange tijd beloofde hij als het met akkie niet goed gaat dan zal hij zijn snor eraf halen. Maar hij zij ook dat het wel goed ging en ze mocht op kamp met de groep maar toen ze even mee deed met voetbal viel ze neer en na het kamp moest ze weer naar het ziekenhuis en daar zag ze dat ze niet lang te leven had omdat dokter snor dokter zonder snor was. de klas had bedacht dat ze misschien een voetbal potje tegen de dokters konden organiseren. Maar onder het partijtje gaat ze plotseling dood. Op het einde van de film hebben ze een finale van het schoolvoetbal en ze scoorde voor akkie en ze hadden gewonnen.

Ik vind de film nog steeds mooi en ontroerend, alle stukken lieten mij meeleven, en het blijf nog steeds boeiend. Ik kan het echt iedereen aanraden.

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Achtste-groepers huilen niet door Jacques Vriens"