Achtste-groepers huilen niet door Jacques Vriens

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Achtste-groepers huilen niet
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • groep 8 | 269 woorden
  • 3 oktober 2007
  • 43 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
43 keer beoordeeld

Boekcover Achtste-groepers huilen niet
Shadow

In de groep van juf Ina is vaak heibel, vooral over het voetballen in de pauze. Gelukkig is juf erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, kan ook juf niks meer verzinnen. Heel groep acht leeft mee. Gelukkig kan Ankie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om de afsc…

In de groep van juf Ina is vaak heibel, vooral over het voetballen in de pauze. Gelukkig is juf erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als Akkie ernstig ziek blij…

In de groep van juf Ina is vaak heibel, vooral over het voetballen in de pauze. Gelukkig is juf erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, kan ook juf niks meer verzinnen. Heel groep acht leeft mee. Gelukkig kan Ankie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om de afscheidsavond, het schoolvoetbaltoernooi of het plan om de juf aan een nieuwe man te helpen!

Achtste-groepers huilen niet door Jacques Vriens
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Achtste-groepers huilen niet Jacques Vriens
In groep 8 van juf Ina wordt vaak ruzie gemaakt over voetbal. Vooral door Akkie en Joep. Akkie is een meisje dat goed kan voetballen, maar Joep vindt dat meisjes niet kunnen voetballen. Juf Ina bedenkt dan het plan om een voetbaltoernooi te organiseren voor alle scholen in het dorp, omdat de school 25 jaar bestaat. De jongens en de meisjes moeten dan wel samen trainen. Dan blijkt Akkie ernstig ziek te zijn, ze heeft leukemie. Ze moet in het ziekenhuis blijven op de afdeling oncologie. Daar krijgt ze chemokuren. De kinderen uit groep 8 leven erg mee. Ze schijven brieven en maken tekeningen voor Akkie. Als Akkie herstelt is van haar eerste chemokuur schrijft ze een lange brief terug. Akkie vindt het vreselijk dat ze niet mee kan doen met het voetbaltoernooi, maar ze maakt wel de opstelling voor het meisjesteam. Tussen de chemokuren door mag Akkie mag naar huis en ook weer naar school. Omdat Akkie kaal is, hebben alle kinderen besloten ook iets op hun hoofd te zetten. Akkie gaat mee als groep 8 een kijkje neemt op de middelbare school. En Akkie mag gelukkig ook mee op schoolkamp. Haar moeder gaat mee als kookmoeder. Op het kamp hebben ze veel plezier. Maar als ze weer terug zijn, gaat Akkie opeens heel erg achteruit. In het ziekenhuis blijkt dat ze uitzaaiingen heeft in de hersenen. Na een paar dagen sterft ze. Op de begrafenis zingt groep 8 het afscheidslied van de musical. En aan het eind van het schooljaar bij de uitvoering van de musical zingen de kinderen het lied nog een keer, speciaal voor Akkie.

REACTIES

L.

L.

ze hebben geen musical op de begravenis gezongen

15 jaar geleden

N.

N.

hoi,
de inhoud is wel goed, maar er word al verteld dat ze op het einde dood gaat. een boekverslag hoort de lezer nieuwschrierig te maken!
en er staat niks over de schrijver in!
groetjes nienke

15 jaar geleden

M.

M.

Er werd wél het lied gezongen aan het eind van de musical Leila. Ik heb het boek al tienduizend keer gelezen :P en ik ben er echt zeker van!!

12 jaar geleden

N.

N.

Ik vind het een beetje een saai boekverslag........

12 jaar geleden

I.

I.

ik vind Achste-groepers huilen niet
heel erg spanend want Akkie krijgt leukemie. en dan gaat ze op laast dood
en dat vind ik niet zo leuk voor de klas en de juf dus
groetjes van Ilse

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Achtste-groepers huilen niet door Jacques Vriens"