4 Love door Gonneke Huizing

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 1959 woorden
  • 24 juli 2007
  • 71 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.4
  • 71 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
123
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover 4 Love
Shadow
4 Love door Gonneke Huizing
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
• Wat is de titel van het boek?
4Love

• Wie is de schrijver van het boek?
Gonneke Huizing

• Hoe heet de uitgeverij waarbij dit boek is verschenen?
Uitgeverij Holland in Haarlem

• In welk jaar is dit boek verschenen?
In het jaar 2005

• Wie zijn de belangrijkste personen in het boek? Beschrijf hoe ze eruit zien en wat hun karakter is.

Karin is een meid die denkt dat ze helemaal niet goed genoeg is en ze vind zichzelf ook niet knap genoeg. Ze heeft 2 donkerbruine ogen en een bleek gezicht en lange benen.
Debbie doet alles heel onverschillig maar ondertussen weet ze diep in d`r hart dat ze zich er niet goed bij voelt. En zij schaamt zich niet voor haar uiterlijk.

Joey is een jongen die niet helemaal goed bij zijn hoofd is. Hij is een jongen die alleen maar denkt aan het geld en totaal niet menselijk is. Hij is dan ook een loverboy. Het enige wat erover hem in staat is dat Karin hem een lekkerding vind.
Jurgen is ook niet goed bij zijn hoofd en hij denkt ook alleen maar aan het geld. Debbie geloofd echt dat zij 2 samen sparen voor een villa. Hij is dus ook een loverboy.
Ank is de moeder van Karin. Ank is een hele lieve vrouw en heel zorgzaam. Ze denkt goed bij dingen na. Maar ze kan niet een vaste relatie aangaan. Ank is een knappe brouw met een hoge paardenstaart en slanke heupen.

• Wat is het probleem van de hoofdpersoon?
Het grootste probleem van Karin is dat ze het slachtoffer is van een loverboy. Een bijprobleem is dat ze op school wordt gepest en dus goed beïnvloedbaar door een leuke jongen.

• Op welke manier verandert de hoofdpersoon in de loop van het verhaal? Karin veranderd in de negatieve zin. Ze liegt tegen haar eigen moeder terwijl die liever wil dat ze als vriendin gezien wordt door Karin. En Karin doet dingen die ze eigenlijk helemaal niet wil.

• Hoe loopt het af?
Karin komt er nog net op tijd achter dat Joey een loverboy is. Maar, ze loopt van hem weg en van Debbie is het de vraag of ze blijft. Want het boek heeft een open eind.


• Wat is de belangrijkste gebeurtenis in het verhaal?
Dat Karin met een vreemde man naar bed moet en dat ze dan 2x zegt dat ze niet wil, maar dat Joey steeds zegt dat het moet omdat het haar opdrachtgever is en dat ze anders niet beroemd wordt. Pas bij de 3e poging komt ze erachter dat ze eigenlijk helemaal niet wil. En dan loopt ze ook bij Joey weg.

• Wat is het onderwerp van het verhaal?
Kijken door de ogen van een slachtoffer van een loverboy.

• Waar speelt het verhaal zich af?
In en buiten school.

• In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Rond deze tijd.

• Zou het verhaal echt gebeurd kunnen zijn? Leg uit waarom wel of waarom niet.
Ja, omdat het een probleem is die vandaag nog steeds voorkomt.

• Verloopt de tijd in dit verhaal op de normale manier? Of zijn de gebeurtenissen door elkaar gegooid. Leg je antwoord uit.
Ja, het boek sluit allemaal goed op elkaar aan en het is gemakkelijk te lezen.

• Door de ogen van welk persoon/welke personen maak je het verhaal mee?
Je maakt het verhaal mee door de ogen van Karin. Zij is het slachtoffer.

• Welk rapportcijfer geef jij het boek?
Ik geef het boek 7-.

• Geef je klasgenoten een stemadvies: moeten zij op dit boek stemmen of juist niet?
Ik zal zelf niet op dit boek stemmen omdat het meer een boek is waarmee ze (volgens mij) zegt van “Dit moet je nooit doen!” En niet een gezelligheidsboek. En omdat het boek heel voorspelbaar is.

+ Extra Opdracht

Schrijf een mail aan de vriendin van Karin, Marloes.

Beste Marloes,

In tussentijd dat wij niet meer met elkaar gesproken hebben is er veel gebeurd. Ik werd op school gepest, door wat meiden. Dat was op zich niet zo heel erg, maar daardoor was ik heel beïnvloedbaar. Ook omdat de grootste nerd van de klas op mij was. Hij ging de hele tijd naar mij toe en deed vet slijmerig tegen me. Dat vond ik tenminste. Maargoed ik zal nu met het grote probleem beginnen. Ik zat bij een meid in de klas die een paar keer aan mij gevraagd had of ik met d`r meeging naar een vriend van haar. Laten we die meid eens Debbie noemen. Op een middag dat ik toch niets te doen had ben ik maar met d`r meegegaan. Had ik dat maar niet gedaan want dan was dit allemaal nooit gebeurd. Ik ging dus mee en daar waren ook 2 jongens. Joey en Jurgen. Ze waren ongeveer dik 20. Jurgen was de vriend van Debbie. En Joey had geen vriendin. Ik keek wel een beetje tegen Joey op. En hij gaf me de hele tijd complimentjes en ik voelde me gevleid. Toen ik weer weg moest deed Joey mij een voorstel. Hij vroeg aan mij of ik fotomodel wou worden. Dus dat hij mijn fotograaf zou worden. Na een week denken kwam hij s’ ochtends bij mijn school. Hij zei dat hij niet langer kon wachter op antwoord. Ik heb dus “ja” gezegd. Ik ging diezelfde morgen nog met hem mee en heb dus gespijbeld van school. Ik ben met hem meegegaan naar een dure kapper en naar een schoonheidsspecialiste. Ik kreeg van die schoonheidsspecialiste een tasje mee met make-up. Ik wou mijn portemonnee pakken om te betalen toen hij alles voor mij betaalde! Ik voelde me best wel opgelaten.
Joey kwam me heel vaak ophalen om te fotograferen. Hij gaf mij veel cadeautjes. O.a. Een ketting, armband, een vet dure spijkerbroek en zo kan ik wel even doorgaan. Ik dacht wel: “Wat vreemd?!” Maar verder dacht ik er niet echt bij na. Tot op een dag dat hij me weer op ging halen om te vragen of ik meeging om weer model te ‘spelen’. We gingen naar een recreatiemeertje om daar te fotograferen. Ik moest andere kleren aan en ik was best wel koud. En toen vroeg hij aan mij of ik een bikini met tijgerprint aan wou doen (het was een bikinibroekje met een string!). Ik wou niet. En dat zag hij. Dus hij vroeg me mee in zijn auto en dronken we even een kopje koffie. Als je alleen maar een kopje koffie drinkt ben je nog wel nuchter, maar hij had iets vreemds in mijn koffie gedaan waardoor ik licht in mijn hoofd werd en niet meer goed kon nadenken. En toen heb ik die bikini aangedaan. Joey was nog wel nuchter. Hij vroeg of ik mijn bovenstukje uit wou doen en dat heb ik gedaan. Wordt alsjeblieft niet boos!! Of iets anders.
Toen ik die foto’s gezien had. Schaamde ik me dood. Hij werd wel in mijn portfolio gedaan.
Een paar dagen later zei hij dat ik met de opdrachtgever moest gaan praten. Ik vond het allemaal heel erg spannend want Dit werd misschien wel onze reputatie! Dus dit moest goed gaan. Maar had iemand mij gezegd dat ik met die productgever naar bed moest?? NIET DUS!!! Ik heb 2 x tegen Joey gezegd dat ik niet wilde, maar de 3e x ben ik toch gegaan. VRESELIJK!!! Ik ben ook weggerend. Joey stond in 1 x voor de uitgang en gaf me een klap keihard in mijn gezicht. Toen ben ik naar buiten gerend. Hij kwam me achterna en zei dat het hem speet. Ik zei dat ik naar huis wou en hij belde een taxi voor me. Nog voordat ik naar binnen kon gaan trok mijn moeder de deur open en ik zakte in elkaar en begon heel hard te huilen. Nadat ik hortend en stotend het verhaal aan mijn moeder had verteld belde ze meteen de politie. Maar de politie zei dat ik wel erg sterk in mijn schoenen moest staan wou ik van hem winnen. Maar dat zij wel een inval in die nachtclub zouden doen. Ik heb dus geen aangifte gedaan. De volgende dag belde een meisje van mijn school op. Ze vroeg of ik ziek was en, of ik wist dat er een naaktfoto van mij de school rondging. En dat de leraren ze wel innamen maar dat er geen beginnen aan was. Ik heb dus maar gauw opgehangen. Een paar minuten later ging de deurbel. Mijn moeder kwam naar boven en vertelde dat het Debbie was. En ze vroeg of ik Debbie wou spreken. Dat wou ik wel. Debbie vertelde met een gebogen hoofd dat zij die foto’s rond had gegeven omdat dat moest van Joey en Jurgen. Ze zakte huilend in elkaar en keek me eindelijk aan. Ze had een dik blauw oog. Ik vroeg hoe dat kwam, en toen vertelde ze me alles. “Jij was een goede prooi voor Joey omdat je niet zo goed in de klas viel, en je een beetje buitengesloten werd, en zulke mensen zocht Joey. Dus moest ik maar iemand meenemen. Dat was jij dus. Maar jij viel Joey tegen. Hij moest geld aan je verdienen en dat deed hij niet. Dus al het geld dat hij aan jou verloor moest ik weer verdienen. Maar daar was Jurgen het weer niet mee eens omdat al het geld wat ik verdiende van hem was voor onze villa. En toen deed de politie gister een inval en Joey,Jurgen en ik konden ontsnappen, maar Jurgen was zo kwaad dat hij me geslagen heeft. Vandaar dat blauwe oog. Maar Jurgen is veel minder erg! We gaan samen over een jaar een villa kopen met het geld wat ik nu verdien!” Deed Debbie nu zo dom of was ze nu zo dom? Maar ze was dus echt zo dom want ze meende het echt. “Sorry Karin, maar Joey dwong me om die foto te verspreiden, eerst wou ik het niet maar hij sloeg me nog een keer. Dus moest ik wel. IK wou het niet en heb er heel veel spijt van geloof mee!!” En toen liep Debbie weg, ik riep haar nog maar ze keek achterom en liep door.
Dit is allemaal alweer een maand geleden. Ik ga nu niet meer na school maar werk overdag in een drogisterij en zit s’ avonds op school. Ik heb nu ook een hele lieve vriend die me helpt om het verleden te vergeten. En ja, dat is die ‘nerd’ ze zeggen wel eens, de aanhouder wint, maar dat is ook echt zo. Maar ik zal even verdergaan. Ik werk dus in een winkel en laatst kwam er iemand naar mij toe. Debbie. Ze vroeg hoe het met mij was en ik vertelde hoe mijn dag er nu uit zag en dat ik een nieuwe lieve vriend heb. En toen vertelde zei. Dat Joey nu voorwaardelijk vast zat omdat hij weer een meisje als prooi had, alleen dat meisje mishandeld was door hem en dat ze in het ziekenhuis lag. Maar ook dat ze weg wilde, van Jurgen. Omdat hij een andere meid had. En dat hij haar bedroog. Alleen, ze kon nergens heen. Ik heb haar aangeboden dat ze altijd bij mij kon komen. En dat het open huis was voor haar bij ons. Ik weet niet wat ze doet maar ik hoop wel dat ze komt. Ik heb intussen tijd ook een aanklacht ingediend, voor dat meisje, maar ook om dit hoofdstuk in mijn leven voorgoed af te sluiten.
Ik hoop dat je niet te erg geschrokken of boos bent. Ik kan me voorstellen dat je teleurgesteld in me bent en dat je me niet meer spreken wilt. Maar, wil je me toch een plezier doen en mij een mailtje terugsturen? Ik zou dat heel fijn vinden.

Heel veel liefs van Karin

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

W.

W.

goede recentie

14 jaar geleden

Andere verslagen van "4 Love door Gonneke Huizing"