Bovenbouwers gezocht!

Ben je bezig met je studiekeuze en doe je havo of vwo? Doe mee aan dit onderzoek over een Nederlandse universiteit. Vul de vragenlijst in en maak kans op één van de Bol.com bonnen!

Doe mee!

Verfspatten door Ellen Tijsinger

Beoordeling 8
Foto van een scholier
Boekcover Verfspatten
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 839 woorden
  • 3 juni 2021
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 8
3 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2003
Pagina's
144
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Verfspatten
Shadow
Verfspatten door Ellen Tijsinger
Shadow

1e Dia:

Kaft van het boek.

Hallo allemaal, mijn boekpresentatie gaat over het boek verfspatten wat is geschreven door Ellen de Vries- Tijsinger. Ik heb voor dit boek gekozen omdat het mij heel erg aansprak en omdat ik vind dat aan dit onderwerp meer aandacht besteed mag worden.

2e Dia:

Beginnende informatie over het boek.

De schrijver van dit boek heeft wel 50 kinderboeken geschreven en had daar veel plezier aan, helaas is ze op 26 maart 2016 overleden op 68 jarige overleden, de oorzaak hiervan heb ik helaas niet kunnen vinden. De titel verfspatten is gekomen door dat Rutger (de hoofpersoon) een mislukte muurschildering in de babykamer tekende, door een ruzie met zijn moeder. Het einde van het boek heeft een gesloten einde, op het moment dat je het boek begint met lezen dan stap je er al in, alsof je al weet waar het over gaat. Als je het boek uit hebt gelezen, is het verhaal ook echt afgelopen. Voor de rest wordt het boek verteld in de vertellende vorm, in de hij-zij vorm dus.

3e Dia:

Waar en wanneer speelt het verhaal zich af?

Het boek begint in Rutger (hoofdpersoon) zijn huis, hij woont in een boerderij en is veel in zijn slaapkamer, verder heb je ook nog stukjes van het boek wat in school afspeelt, in het huis van Floor (zijn beste vriendin) haar kamer en in het huis van een schoolvriendin van zijn moeder, ook in dat zolderkamertje (daar slapen ze) het boek speelt zich af in het heden en het boek duurt enkele maanden, als lezer krijg je een goed overzicht van wanneer iets zich afspeelt.

4e Dia:

Hoofdpersoon.

De hoofdpersoon in dit verhaal is Rutger, hij houdt heel erg van tekenen en doet dit dus ook graag. Rutger is een hele stille en artistieke jongen. Rutger heeft vaak ruzie met zijn vader Bram. Meestal over school, want Rutger wilt niet naar school, hij vind het tijdverspilling. Hij is veel liever bezig met tekenen en creatief bezig zijn. Zijn vader vindt dat allemaal dikke onzin en wilt helemaal niet dat Rutger tekent. Hij is er van overtuigd dat je daarmee niet je geld kunt verdienen.

5e Dia:

Bijpersonen.

Er zijn in dit verhaal meerdere bijpersonen, als eerste: Bram en Carla de ouders van Rutger, hun hebben vaak ruzie, ze verschillen qua karakter erg veel, Carla is wat lieve en zorgzame vrouw Bram daar in tegen is een echte boer, hij vliegt heen en weer en is met veel dingen tegelijk bezig.

Rutger heeft ook nog 1 broertje en 1 zusje. Zijn broertje heet Leo en zijn zusje heet Lotje. Hun zijn nog jong en spelen daarom nog veel, daarom zei Rutger ook altijd: “als ik mijn tekenspullen niet goed opruim, zijn ze binnen korte termijn vol gekladderd door mijn broertje en zusje” Ook heb je nog Rutgers beste vriendin: Floor, Floor is een moedigt Rutger heel erg aan met zijn creativiteit en zegt ook vaak dat hij er later iets mee moet doen. Al hoewel Floor Rutgers beste vriendin is, is Rutger misschien ook wel een beetje verliefd op haar….

6e Dia:

Samenvatting.

Het boek gaat over een gezin dat woont op een boerderij, het gaat niet zo goed thuis, er is vaak ruzie tussen zijn ouders Carla en Bram en er breken ook vaak dierenziektes uit op de boerderij, daarom overlijden dieren snel. Daardoor verdienen ze niet veel, en moet er hard gewerkt worden. De ruzies van Bram en Carla gaan vaak over de passie van Rutger: tekenen & over geld. Op een gegeven moment is er zo’n erge ruzie geweest dat Carla en de kinderen vertrekken. Maar waar naartoe moet je zelf lezen. Het boek kan je lenen in de mediatheek.

Ik ga nu ook een bladzijde voorlezen uit dit boek  *lees bladzijde voor* ik heb voor deze bladzijde gekozen omdat ik hem erg interessant vind. (bladzijde 58)

7e Dia:

Mijn ervaring met het boek (mijn recensie)

Ik vond het een erg leuk en interessant boek, wat ook al aan het begin van mijn presentatie zei: ik vind dat aan kinderen met gescheiden ouders meer aandacht besteed moet worden aangezien kinderen er heel erg ongelukkig van kunnen worden en in erge gevallen ze er zelfs depressief van kunnen worden.

8e Dia:

Overige informatie:

Spanning à de schrijver maakt het boek spannend door wat dingen later te vertellen, zo zit je eerst met een vraag en die wordt later beantwoord.

3 beoordelingswoorden à leuk, interessant & grappig: ik vind het boek erg leuk ondanks ik lezen niet heel erg leuk vind. Het maakt het leuk omdat het spannend is maar wel op een leuke manier. En ik vind het ook leuker omdat het gaat om personen van mijn (onze) leeftijd.

Iets voor de schrijver à ik heb eigenlijk alleen een dikke top want dit boek is echt fantastisch goed en mooi geschreven vind ik!!

Aanrader of niet? à Ik vind het boek zeker een aanrader, als je niet heel erg van romance houdt is dit zeker een aanrader!!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Verfspatten door Ellen Tijsinger"