Wild door Mel Wallis de Vries

Beoordeling 8.3
Foto van een scholier
Boekcover Wild
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 803 woorden
  • 28 oktober 2020
  • 61 keer beoordeeld
Cijfer 8.3
61 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2018
Pagina's
232
Geschikt voor
onderbouw havo/vwo
Punten
3 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover Wild
Shadow
Eindexamenreis naar Spanje. Het lijkt een droom die uitkomt voor een groep van vier meiden en twee jongens. Samen besluiten ze om een nachtje te gaan kamperen in een onherbergzaam natuurgebied. Al snel verandert de droom in een nachtmerrie. Om te overleven, zijn ze op elkaar aangewezen. Naarmate de dagen verstrijken, maken frustratie en angst zich meester van de groep…
Eindexamenreis naar Spanje. Het lijkt een droom die uitkomt voor een groep van vier meiden en twee jongens. Samen besluiten ze om een nachtje te gaan kamperen in een onherbergzaam …
Eindexamenreis naar Spanje. Het lijkt een droom die uitkomt voor een groep van vier meiden en twee jongens. Samen besluiten ze om een nachtje te gaan kamperen in een onherbergzaam natuurgebied. Al snel verandert de droom in een nachtmerrie. Om te overleven, zijn ze op elkaar aangewezen. Naarmate de dagen verstrijken, maken frustratie en angst zich meester van de groep...
Wild door Mel Wallis de Vries
Shadow
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Titel:

Wild

Schrijver:

Mel Wallis de Vries (Nederlands  auteur van jeugdliteratuur, 46 jaar.)

Uitgever:

Uitgeverij de Fontein

Jaar uitgave:

2018

  1. Titelverklaring:

Ik denk dat de titel ´wild´ 2 betekenissen heeft. Wild omdat de tieners de tweede nacht van de reis in het bos, in het ‘wild’ gaan kamperen. Maar ook ´wild´ omdat de jongeren op de leeftijd 16/17 erg wild zijn, bijvoorbeeld met drank en drugs.

  1. Innerlijk/Uiterlijk hoofdpersoon:

Uiterlijk: Britt is een knap meisje met lang donkerblond haar en groene ogen. Haar kledingstijl is simpel, een spijkerbroek een T-shirt en een paar sneakers. 

Innerlijk: Britt is makkelijk over te halen, vooral door haar opdringerige nichtje 

Rosalie, maar Rosalie omschrijft  haar nichtje toch als kinderachtig.

  1. Samenvatting: 

Britt, Liv, Rosalie, Eva, Fabian en Jack besluiten om als eindexamenreis naar Zuid-Spanje te gaan. De ouders van Liv hebben daar een groot vakantiehuis.                 Eenmaal aangekomen in Spanje geeft Liv een rondleiding, Liv slaapt bij Fabian op de kamer, want zij zijn een stelletje. Britt slaapt bij Rosalie, want zij zijn nichtjes.                           Jack slaapt alleen op een kamer, want Liv wilde Jack het niet aandoen om bij Eva op de kamer te slapen. Eva, het sufste, impopulairste lid van het groepje slaapt in een piepklein donker kamertje onder de trap. In de kamer staan een opgeklapt bed en wat dozen, terwijl de anderen op enorme kamers met grote ramen, een geweldig uitzicht en een lounge set slapen. Eva had het ook wel verwacht, Liv en Eva waren vroeger buurmeisjes, ze waren onafscheidelijk. Totdat Liv op haar 8e naar een veel groter huis verhuisde, sindsdien hebben ze geen contact meer gehad. In de brugklas kwamen ze weer bij elkaar in de klas maar Eva merkte dat Liv populair was geworden en niet meer naar Eva omkeek.  Eva barst op haar bed in tranen uit en pakt een zak Twix uit haar tas, ze haalt er een stuk of 3 uit en eet ze op. Terwijl haar moeder nog zo zei: Eva, let deze vakantie wel even een beetje op je eetpatroon, ze kan het haar moeder gewoon nog horen zeggen.       

Later die middag heeft iedereen gezwommen in de gigantische tuin inclusief zwembad. Behalve Eva, ze wilde niet, zo hoort er toch niet echt bij en wilde haar grote zonnebril waaronder ze haar tranen verborg, niet afdoen. Dan zou iedereen weer vragen wat er aan de hand is. Liv loopt naar Eva toe. Eva, is er iets? zegt Liv. Nee, er is niks hoor, ik ben gewoon nog een beetje moe van de reis. Ik ga morgen zwemmen oké? Oké, maar als er iets is kan je het altijd zeggen hè, zegt Liv onschuldig en ze duikt weer het zwembad in.

Later die avond heeft iedereen zich lam gedronken, behalve Eva en Britt. 

Liv stelt voor om de volgende dag te gaan hiken, lekker wandelen, in het bos.                Het wordt morgen toch bewolkt. Even later zegt Fabian: dan kunnen we toch net zo goed gaan kamperen? Whatever! Ik ga wel mee, ik ben echt dol op mieren en pissenbedden, zegt Rosalie. Mij maakt het niet uit hoor, zegt Liv. Je hoort aan haar stem dat ze doodmoe is. Dan doen we kop of munt, zegt Fabian. Hij tovert een muntje uit zijn achterzak en gooit hem in de lucht. Het is... Munt! We gaan kamperen!

Maar achteraf bleek dit niet zo’n goed idee. 

Liv wordt na de eerste nacht al vermist.

Niet iedereen komt levens terug

Hulp blijkt toch moeilijker te vinden dan gedacht… 

En wie kunnen ze vertrouwen? 

  1. Mijn mening:

Het is een heel spannend boek dus je wilt blijven doorlezen. Ik vind het altijd erg leuk als een een boek over spannende dingen gaat, zoals vermissingen. Ik vind het ook leuk dat het niet alleen maar over jongensdingen, zoals voetbal of meisjesdingen zoals liefde gaat. Het boek is dus geschikt voor iedereen vanaf ongeveer 12 jaar, behalve als je niet goed tegen spannende dingen kan. Daarnaast houd ik ook erg van de jeugdthrillers van Mel Wallis de Vries. 

6: Zou ik het boek aanraden?

Dit wil je ook lezen:

Ja, ik zou het boek zeker aanraden. Het heeft een erg aantrekkelijke kaft en een spannende inhoud. De manier waarop het boek geschreven is met de verschillende karakters die hun eigen verhaal vertellen is erg leuk gedaan. 

Leuk voor jongens en voor meisjes. 

7: Ik geef dit boek het cijfer: 

8,5. Ik vind boeken snel saai, maar dit boek vond ik echt leuk en spannend.                    Daarom een hoog cijfer.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Wild door Mel Wallis de Vries"