Achtste-groepers huilen niet door Jacques Vriens

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover Achtste-groepers huilen niet
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 361 woorden
  • 15 februari 2020
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
5 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1999
Pagina's
175
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Verfilmd als
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (2000 Winnaar)

Boekcover Achtste-groepers huilen niet
Shadow

In de groep van juf Ina is vaak heibel, vooral over het voetballen in de pauze. Gelukkig is juf erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, kan ook juf niks meer verzinnen. Heel groep acht leeft mee. Gelukkig kan Ankie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om de afsc…

In de groep van juf Ina is vaak heibel, vooral over het voetballen in de pauze. Gelukkig is juf erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als Akkie ernstig ziek blij…

In de groep van juf Ina is vaak heibel, vooral over het voetballen in de pauze. Gelukkig is juf erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, kan ook juf niks meer verzinnen. Heel groep acht leeft mee. Gelukkig kan Ankie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om de afscheidsavond, het schoolvoetbaltoernooi of het plan om de juf aan een nieuwe man te helpen!

Achtste-groepers huilen niet door Jacques Vriens
Shadow
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Inleiding

Dit boek is ontstaan door een meester en Anke. Anke was een meisje en ze had Leukemie. Dit verhaal is dus echt gebeurd! Ik vond het echt heel zielig. De schrijver is een hele bekende schrijver Jacques Vriens: Jacques Vriens werd geboren op 26 maart 1946 in ‘s-Hertogenbosch. Van jongs af aan schreef hij al toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Het boek heet ‘achtste groepers huilen niet’ omdat Akkie dat heelvaak zegt als er iets mis is of iets treurigs aan de hand is.

Samenvatting

Dit boek gaat over Akkie een meisje dat in groep 8 zit. Ze was al een paar dagen heel erg moe en niet lekker. Haar moeder besliste om naar het ziekenhuis te gaan en Akkie te laten bloedprikken om te kijken of er niks mis is. En ja hoor…. Er was iets mis met het bloed van Akkie. Ze blijkt ernstig ziek, ze heeft leukemie. Ze moet in het ziekenhuis blijven en krijgt veel chemokuren. De kinderen uit Akkies klas leefden mee, ze stuurden allemaal brieven en tekeningen. Tussen door de chemokuren mocht Akkie naar huis. Ze mocht halve schooldagen naar school. Akkie was kaal, dus besloot de klas van juf Ina (groep 8) om allemaal hoofddeksels op te zetten. Het ging weer slechter met Akkie dus ze moest weer terug naar het ziekenhuis voor een nieuwe kuur. Het voetbaltoernooi was helaas al begonnen en Akkie kon niet meedoen. Kamp kwam ook steeds dichterbij Akkie hoopt zooo dat ze mee mocht. Nee… was het antwoord toen ze het aan haar ouders vroeg. Elise, Brammetje en Laurens kwamen vaak bij Akkie thuis, want ze was ondertussen weer thuis. Elise smeekte dat Akkie toch mee mocht. Wel moest de moeder van Akkie mee om haar in de gaten te houden. Het kamp was fantastisch zei Akkie! Na kamp werd Akkie weer ziek en niet zo’n beetje ook….   

Mijn menig

Het boek is best wel zielig en ontroerend maar ook leuk. Het is ook nog eens waargebeurd dus dat maakte het nog zieliger, het is heel interessant en het laat me echt meeleven!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Achtste-groepers huilen niet door Jacques Vriens"