Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

100% Timboektoe door Carry Slee

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover 100% Timboektoe
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 1565 woorden
  • 7 januari 2010
  • 18 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
18 keer beoordeeld

Boekcover 100% Timboektoe
Shadow
100% Timboektoe door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Kennisopdrachten

a. Omdat ik het een leuk boek vind. Ik had het heel lang geleden ooit gekregen maar steeds als ik eraan begon stopte ik na 2 hoofdstukken weer met lezen. En nadat ik de film had gezien een paar jaar terug heb ik het boek nog gelezen. Gewoon om te kijken of er nog verschil inzat enzo. En omdat ik vond dat ik meer moest gaan lezen.
b. Op de voorgrond zie je dat er een opengeklapt mobieltje opstaat met een foto van een groepje vrienden. Ik heb geen idee waarom. Maar op de achterkant zie je dat een groepje jongeren aan het kanoën. In het verhaal komt het heel vaak voor dat ze met z’n allen gaan kanoën.
c. Ja ik had de film al gezien dus ik wist de hoofdzaken van het verhaal nog wel een beetje. Maar ik was er al van overtuigd dat het leuk zou zijn, door de film. En omdat ik te weinig las.

d. 1. 100 % Timboektoe
2. Carry Slee
3.Prometheus
4.2004
5.Amsterdam

2. De titel is vernoemd naar de camping. Daar speel bijna alles zich af. De camping is van de ouders van Isa en Kars. Eerst balen ze er heel erg van maar later word het alleen maar leuker als al hun vrienden en familie komen en beleven ze samen van alles.

3a.
• Geboren in: Amsterdam
• Eerder beroep: Dramadocente op middelbaar onderwijs
• Getrouwd:
• Kinderen: ja, 2 dochters Nadja en Masja
• Schrijven: Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, met hedendaagse problemen. Veel verhalen zijn gebaseerd op haar dochter Nadja , maar ook op andere personen uit haar omgeving b.v. haar vervelende buurmeisje.
• Prijzen: Kinderjury, De Jonge Jury, Zapp kids Top 20, Tina Bruna Award
b. nee.

c. Ik heb geen moeite met haar taal gebruik, ze gebruikt geen moeilijke woorden of ingewikkelde zinnen. Het enigste wat ik een nadeel vind is als je klaar bent van het lezen van een hoofdstuk kom je in een keer in een hele andere situatie terecht.
4.Realistischeroman/Tendenroman; ik denk vooral dat het een Realistischeroman omdat Carry haar verhalen heeft gebaseerd op de mensen omhaar heen en waargebeurde verhalen. Ik denk ook dat zei met sommige boeken probeerd te waarschuwen.

6 a. Het verhaal speelt zich af in Frankrijk.
b. Het speelt zich af in de zomer en in de natuur, in gezelschap van vrienden en familie en vijanden en concurrenten.
c. Het speelt zich af op de camping “Timboektoe”.

7 a. Het speelt zich af in het heden( zomervakantie). Er zitten geen grote tijdsprongen in het verhaal. En er komen niet veel flashbacks voor in het verhaal.
b. het duurt 7 weken denk ik want het duurt de hele zomervakantie lang.
c. volgens mij is zijn er geen flashbacks in het verhaal ,of niet hoe ik het heb opgevat.

8. Ja het zou zeker kunnen. Er is niets dat fictie is en niets dat onwerkelijk is. Er zijn echte realistische personen in het verhaal en de dingen die er gebeuren zijn ook dingen die in het hedendaagse leven voorkomen. Zoals; liefde,liefdesverdriet ,ruzie, verantwoordelijkheid, afscheid nemen etc.

9 a. Er word in het verhaal niet uitgebreid gepraat over het uiterlijk van de personen maar het karakter/type kun je heel duidelijk uit het verhaal opmaken.

Kars: is de broer van Isa en hun vader (Ad) is de eigenaar van de camping. Hij is verliefd geweest op Annabel de beste vriendin van zijn zusje. Eerst hield hij het geheim omdat hij vond dat ze te jong was. Maar later kregen ze verkering.

Isa: is de dochter van Ad. Ze was tot over d’r oren verliefd op Justin. Totdat hij in een dronke bui met iemand anders zoende. Ze was woedend op hem maar vond hem stiekem toch nog leuk.
Jules: hij woont in de buurt van de camping, maar zijn vader is ’n alcoholist. Hij logeert ook op de camping. Hij was bevriend met de vorige eigenaar(Pierre). Maar met Ad klikte het ook wel.
Ad: is de eigenaar. Hij vond het misschien wel het ergst van al dat er geld gestolen was op zijn camping.
Justin: is het smoorverliefd op Isa. Maar hij zoende met een ander en had er ontzettend veel spijt van.
Romeo: hij is de minst serieuze van iedereen hij maakt overal een grap van. Hij werd er van verdacht het geld te hebben gestolen.
Nona: is de beste vriendin van Jules. Ze was in shock toen ze hoorde van Jules dat hij het geld gestolen had. Maar zij liet hem tenminste niet vallen
Brian: hij is de beste vriend van Jules. Ook hij liet hem niet vallen. Hij was er soms niet helemaal met zijn gedachten bij, die waren bij zijn pas ontdekte muurschildering.
Oma: ze is de oma van Isa en Kars. En ze doet niets liever dan voor anderen zorgen en hun helpen.
Kylian: Hij loopt stage op de camping voor een paar weekjes. Hij had een speurtocht geregeld voor de kinderen op de camping. Isa probeerde hem te versieren om Justin jaloers te maken maar hij ging er niet op in. Hij valt namelijk niet op meisjes.
Annabel: De beste vriendin van Isa. Ze is smoorverliefd op Jules. Later kregen ze verkering.

b. ik heb niet echt een mening over de hoofd personen wat ze mee maken is leuk maar verder(Tja….) eigenlijk spreekt Jules me het meeste aan hij heeft het heel moeilijk en vecht tegen de problemen van zijn vader maar houd zich toch staande.

10a. de jeugd. Kars, Isa, Nona, Jules, Brian, Justin, Annabel …….etc.




b.
Kars ; Zoon van Ad
Isa; Dochter van Ad
Nona: beste vriendin van Jules
Jules: ’n vriend
Brian: beste vriend van Jules
Justin: vriendje van Isa
Annabel: beste vriendin van Isa
Etc.
11 a. Dat je altijd eerlijk moet zijn. Ik denk ook dat dat het enigste is ondanks dat het zo’n realistisch verhaal is.
a. b. ik vond het wel een leuk boek. Ik had het heel lang geleden ooit gekregen maar steeds als ik eraan begon stopte ik na 2 hoofdstukken weer met lezen. En nadat ik de film had gezien een paar jaar terug heb ik het boek nog gelezen. Gewoon om te kijken of er nog verschil inzat enzo. En omdat ik vond dat ik meer moest gaan lezen.

Belevingsopdrachten

Opdracht 2. Nou misschien heb ik wel het meest gemeen met “Oma”……….haha. In m’n vriendengroep sta ik er ook meestal buiten alle ruzie’s en probeer er met anderen over te praten en hun te helpen. Tja dat is we l zo’n beetje wat “Oma”allemaal doet. Ik vind mezelf ook erg te vergelijken met Romeo. Hij maakt overal een grap van en neemt niets serieus. Hij is ook altijd bezig met grappen uithalen. Zelf doe ik dat ook veel thuis, op school, onder het sporten. Overal. Tegen iedereen leraren, vrienden, ouders, vreemde. Grappen maken tegen vreemde is nog het leukst van al voor tegen oude mensen ofzo is het vaak nog het grappigst dan begrijpen je ze niet enzo. Misschien lijk ik ook wel een heel klein beetje op Kars. Want hij is een breakdancer en danst ook heel veel . ik zelf dans ook al jaren en heb ook hiphop gedaan. Misschien lijk ik ook wel een beetje op Nona. Als mijn vrienden iets hebben gedaan wat niet kan maar er een reden voor hadden dan laat ik hun ook niet zomaar vallen. Op Brian lijk ook een beetje hij is er niet met zijn gedachte bij nadat hij de muurschildering heeft gezien. Dat heb ik ook als ik namelijk iets heb meegemaakt iets heftigs, grappigs of emotioneel ben ik er voorlopig ook niet met m’n gedachte bij en het houd me dan ook de heletijd bezig.



Opdracht 23. Het gestolen geld;
Wie : Jules’ vader had het gestolen.
Wat: geld van de “campingparty”die hun hadden georganiseerd.
Waarom: hij had geen geld meer om drank te kopen.
Waar: op de “campingparty”
Wanneer : op de avond van de “campingparty”
Welke: de vader van Jules(?)
Hoe: hij had het envelopje meegenomen, en Jules had het thuis gevonden en de schuld binnen de groep op zich genomen. Iedereen liet hem vallen behalve Nona en Brian. Hij wilde niet dat zijn vader nog meer in de problemen komt. Zijn vader was er zo slecht aan toe dat ze hem uiteindelijk naar ’n afkickkliniek hebben gebracht.

Opdracht 22. Ik zou een hele grote boot kopen voor Ad en de groep. Dan kunnen ze er rondreizen meemaken en organiseren voor de camping bezoekers. Hun camping ligt namelijk aan de kust en daar liggen allemaal verschillende eilandjes inde buurt. Ze hebben al eens vaker een feest gegeven op een eiland maar toen gingen ze alles met hun zelfgemaakte vlot vervoeren. Ik vind dat niet echt een heel goed idee met al dat eten over het water. Ja en dan hoeven ze ook mindervaak te rijden met het vervoeren van de gasten. Ze kunnen dan ook meer meenemen en het dan daar ook meer versieren. Een draaitafel vervoeren met een vlot is ook niet te doen. Misschien kunnen ze ook gaan duiken van hogen rotsen en abseilen of bungy jumpen. Of als er dolfijnen zijn een dolfijnen tour ofzoiets en dan allemaal dingen uitleggen over die dieren en misschien kunnen ze ze voeren. Ze kunnen ook allemaal dingen gaan bezoek naar over eten enzo. Maarja aangezien dat het dat nu wel zo’n een beetje is waar je een boot op een camping voor kunt gebruiken denk ik dat het wel even genoeg is zo.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "100% Timboektoe door Carry Slee"