Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

100% Timboektoe door Carry Slee

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover 100% Timboektoe
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1447 woorden
  • 8 februari 2008
  • 27 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
27 keer beoordeeld

Boekcover 100% Timboektoe
Shadow
100% Timboektoe door Carry Slee
Shadow
Inleiding

Ik heb dit boek gekozen omdat ik van Carry Slee’s boeken houd. Het de titel van het boek sprak me aan. Toen ik de achter kan las woud ik het boek meteen lezen. De illustraties op het boek trok mij ook aan om het te lezen.

Samenvatting

De ouders van Isa en Kars hebben een camping in Frankrijk gekocht. Ze vinden dat niet leuk, nu moeten ze verhuizen naar Frankrijk. Ze bekeken een site van de camping en vond het niet mooi. Omdat ze het zo lelijk vonden noemde ze het: Timboektoe. Met hun vrienden verzinnen ze superplannen om het daar zo leuk mogelijk te maken, ze hebben bedacht dat er een disco op de camping moest komen. Als hun ouders terug komen leggen ze de plannen voor. De ouders vonden het goed. Isa moet afscheid nemen van haar vrienden maar ze hebben afgesproken dat ze van de zomer naar haar camping gaan en dat vind Isa geweldig! Ook Justin komt naar de camping.
Als ze weggaan, gaat er nog een ander gezin naar de camping. Nona heeft er geen zin meer in omdat, haar ouders steeds ruzie maken, maar aan de andere kant heeft ze toch ook wel weer zin want dan ziet ze Brian en Jules weer. Brian is een goede vriend van Nona en op Jules is ze verliefd. Jules is een Franse jongen en woont in een dorp vlakbij de camping.

Als Isa op de camping aankomt wordt ze meteen goede vrienden met Nona en Brian. Er moet flink wat gedaan worden aan de Disco en daar helpen ze allemaal aan mee. Isa probeert Jules en Nona te koppelen, maar dat lukt niet echt. Jules heeft ook heel andere dingen aan zijn hoofd. Zijn vader is alcoholist en ligt de hele dag op de bank. De deur zit vaak op slot en Jules kan dus niet vaak naar binnen. Daarom slaapt hij in een grot. De grot heeft hij samen met Nona en Brian ontdekt en niemand weet er iets van. Nona en Isa zijn zulke goede vriendinnen dat Nona de grot aan Isa laat zien. Isa komt op het idee om verder de grot in te gaan en dan komen ze de slaapplek van Jules tegen. Ze denken dat er een zwerver slaapt.
Als Kars en met een verhaal komen dat ze een vreemde man bij een ravijn naar beneden zagen kijken, rent Jules meteen naar huis. Zijn vader hangt zoals gewoonlijk op de bank, en Jules vraagt waar Frodo is. Zijn vader weet het niet en zegt hem niet te hebben meegenomen naar zijn werk, hij gaat bij boerderijen langs om te vragen of ze nog oude spullen hebben om die op te knappen en weer te verkopen. Jules gaat Frodo zoeken. Dan vraagt hij aan Kars en Edgar waar ze die man hebben gezien, ze leggen het uit maar vertrouwen het niet en gaan hem achterna.
Jules ziet dat Frodo beneden in het ravijn ligt en Kars en Edgar helpen mee om Frodo uit het ravijn te halen. Jules brengt hem naar de dierenarts. Hij is van plan, als Frodo weer beter is naar Pierre te gaan. De oude eigenaar van de camping, hij heeft de camping verkocht omdat hij te oud was om de camping nog te kunnen onderhouden.
Als Frodo weer beter, is gaat Jules met Frodo naar Marseille. Hij gaat liften en dan komen net Isa, Nona, Kars, Edgar en de oma van Kars en Isa langsrijden. Ze stoppen en als hij wil instappen, ziet hij pas wie het zijn. Hij rent de weg over en komt onder een auto.
Daardoor komt hij in het ziekenhuis met een gebroken been.
Gelukkig komt alles goed en wil hij wel blijven in Timboektoe. Omdat ze erachter zijn gekomen dat zijn vader alcoholist is mag hij op de camping blijven slapen.
Na hard gewerkt te hebben is de Disco eindelijk af.
Ze delen folders uit. Ondertussen zijn Annabel en Sharon, twee vriendinnen van Isa, ook naar de camping aangekomen. Als Isa het bericht krijgt dat Justin niet op tijd kan komen voor de Disco zorgen zij ervoor dat, dat toch lukt. Ze hebben hem in een grote doos verstopt, Isa moest naar voren komen en de doos open maken en toen kon de vakantie van Isa niet meer stuk!
Laten kregen ze ook nog verkering.

Hoofdpersonen en Bijpersonen.

Hoofdpersonen:
Isa: Is 12 jaar. Isa is een rustig meisje dat verliefd is op Justin, een jongen uit haar klas. Ze heeft een broer die Kars heet. Isa is erg behulpzaam. Isa gaat dit jaar naar de brugklas.


Nona: Is 12 of13, ze is verlegen en een beetje stil. Ze is erg verliefd op Jules een jongen die graag helpt op de camping van de ouders van Isa en Kars. Ze heeft een zusje en haar ouders maken vaak ruzie. Dat is zo omdat, ze een nieuw huis hebben gekocht en hun vader wil de hele tijd allerlei dingen verbouwen. Maar haar moeder is het er niet mee eens omdat, der man geen goede klusser is.

Jules: Is 12 jaar. Is een Franse jongen maar kan heel goed Nederlands omdat hij twee talen kan. Zijn moeder was namelijk Nederlands. Hij woont niet ver van de camping. En helpt heel vaak op de camping. Al sinds Pierre de oude eigenaar er was. Nu heeft hij de camping verkocht en helpt Jules de nieuwe eigenaar. Hij kan in soms heel verlegen zijn en zondert zich af van de anderen vanwege zijn problemen: Zijn moeder is overleden en sinds dien drinkt zijn vader steeds meer. En soms is hij zo dronken dat hij de deur op slot doet zodat Jules buiten moet slapen.

Kars: Is 14 jaar. Hij is de broer van Isa. En kan soms heel gemeen zijn tegen Isa. Hij pest haar vooral met haar vriendje Justin. Kars zag heel erg op tegen de verhuizing naar Frankrijk. En hij maakt snel nieuwe vrienden in Frankrijk.

Bijpersonen:
Oma: Is de oma van Kars en Isa, is een gezellig mens die iedereen met problemen wil helpen. Zij is mee verhuisd naar Frankrijk en helpt de ouders van Kars en Isa met de camping. Ze heeft een weddenschap met haar kleinkinderen, dat als het niet leuk is in Frankrijk dat Kars en Isa met haar weer naar Nederland verhuizen.

Brian: Is 12. Hij wil later archeoloog worden.

Het genre van het boek.

Het is een spannend boek omdat, wanneer Jules word aangereden is heel spannend. Het is ook een zielig boek omdat, wanneer de hond Frodo gewond is en dat Jules vader alcoholist is.

Wanneer speelt het verhaal zich af?

Het verhaal speelt zich in het ‘nu’ af, dat zie je aan het taalgebruik. Bijvoorbeeld (C.U.) in Timboektoe dat betekent See you in Timboektoe.

Waar speelt het verhaal zich af?

Het verhaal kan zich overal afspelen, maar ik denk wel ver weg op een verlate camping, Vandaar Timboektoe.


Hoe begint het boek?

Het boek begint meteen met het verhaal, dus het heeft geen korte inleiding.

Heeft het boek een open of gesloten einde?

Het boek heeft een open einde want, de camping kan nog failliet gaan. En er kunnen nog mensen overlijden ect.

Verklaring van de titel.

Ik vind de titel van het boek er goed bij passen omdat, ze de camping Timboektoe noemen en zo ook de titel heet. En de camping is wel een hoofdgedachte.

Mening van het boek.

Ik vond het een leuk, spannend en grappig boek. Het is romantisch en een spannend boek. En het is leerzaam want je leert over samenwerking over liefde en over vriendschap. En ik vind het mooi omdat, er een mooie relatie in voor komt . En ik houd erg van liefdesverhalen en spanning, omdat je dan vaak oude relatie in terug ziet. Ik vond ook dat het boek een mooie uitstraling heeft. Het boek trekt je aan om het te lezen. Het boek begint ook leuk en interessant. Daar in tegen vind ik het einde minder omdat, het zo spannend eindigt. Ik hoop dat er nog een tweede deel komt. Het boek heeft voor de rest leuke plaatjes. Ik heb er erg van genoten. De schrijfster schrijft op een duidelijke, leuke en interessante manier. Ik ben ook van plan om van deze schrijfster nog meer boeken te lezen. Ik vind het een mooi boek om te lezen. Het is een makkelijk boek om te lezen. Het is begrijpelijk dus je leest het boek zo uit. Ik vind het ook best een zielig boek omdat, Jules veel problemen heeft. Ik vond het stukje dat de vader van Jules vertelde dat hij te veel dronk en dus naar een afkik kliniek ging.

Slot

Dit was mijn boekverslag ik hoop dat u hebt genoten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "100% Timboektoe door Carry Slee"