100% Timboektoe door Carry Slee

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 941 woorden
  • 10 juli 2007
  • 79 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.1
  • 79 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
210
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (2005 Genomineerd)

Boekcover 100% Timboektoe
Shadow
100% Timboektoe door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Samenvatting
Het verhaal gaat over een gezin dat een camping heeft opgericht in Frankrijk. De camping heet Timboektoe en ligt in de Dordogne.
Het gezin bestaat uit vader Ad, moeder Hanna, zoon Kars en dochter Isa. Ook de oma van het gezin is meeverhuisd naar Frankrijk.
In de zomervakantie komt er een groep vrienden van Kars en Isa logeren op de camping. De groep vrienden bestaat uit Jules, Brian, Romeo, Edgar, Nona, Annabel, Sharon, Stef en Justin. Met z’n allen organiseren ze een discofeest op de camping. Het feest is een groot succes, maar de dag erna horen Isa en Kars van hun vader dat de opbrengst van het feest gestolen is.
De grote vraag is wie het geld gestolen heeft, er waren geen sporen van inbraak dus de dader zou een van de vrienden moeten zijn. Isa en Kars moeten beloven niets te zeggen tegen de anderen.

Brian heeft in de grot geslapen en heeft daar een muurschildering ontdekt.
Sharon voelt zich de volgende morgen tijdens het ontbijt niet lekker en wil het liefst naar huis toe omdat ze heimwee heeft. Kars gelooft haar niet en denkt dat zij de dader is. Hij doorzoekt stiekem haar tent maar vindt daar niets, alleen haar dagboek waarin staat dat ze echt heimwee heeft. Sharon kan dus niet de dader zijn. ’S Middags komt Romeo met een nieuwe camera aan, Isa en Kars verdenken hem daardoor. Romeo en Stef worden dan heel boos en ze gaan naar een andere camping. Jules heeft Isa en Kars horen praten en bedenkt ineens dat zijn vader, die aan drank verslaafd is, vroeg waar die sleutel van was. Jules vindt het ook vreemd dat zijn vader op het feest was. Hij besluit naar huis toe te gaan en daar naar het geld te zoeken. Omdat hij zijn been gebroken heeft vraagt hij aan Nona of zij hem thuis wil afzetten. Daar aangekomen doorzoekt hij het huis, zijn hond Frodo vindt het geld in een poef. Jules’ vader heeft het geld gestolen. Jules gaat terug met Nona en besluit het geld op de eettafel in het huis van Isa en Kars neer te leggen. Als hij dat wil doen hoort hij ineens voetstappen, het blijkt oma te zijn. Zij ziet Frodo, die met Jules mee naar binnen geglipt is, en vraagt zich af wat hij in het huis doet zonder Jules. Jules bedenkt dat hij het beste net kan doen alsof hij op zoek is naar Frodo zodat oma niets doorheeft.
Ad vertelt de volgende morgen dat het geld terecht is, maar dat hij wel wil weten wie het gedaan heeft. Hij besluit om een ultimatum te stellen, tot vier uur heeft de dader de tijd om zich te melden. Iedereen weet nu dat Romeo niet de dader is en oma gaat op zoek naar de jongens om te vragen of ze terug willen komen naar Timboektoe. Jules zegt dat hij de dader is, omdat hij zijn vader in bescherming wil nemen.
Iedereen gelooft dat Jules het geld gestolen heeft, behalve oma, Nona en Brian.
Die avond spreken Isa en Justin af met nieuwe kinderen op de camping, Axel en Madelon. Ze gaan ‘s avonds bij het meer Passoã drinken. Madelon heeft het idee om naakt in het meer te gaan zwemmen. Isa vindt het geen goed plan en gaat naar huis. Door de sterke drank weet Justin niet meer wat hij doet en hij kust met Madelon. Hierdoor gaat de verkering van Isa en Justin uit. Om het goed te maken geeft Justin hun lievelingsliedje aan Isa, maar zij vat dit verkeerd op en denkt dat hij het definitief uit wil maken. Ze gaat naar haar beste vriendin Annabel toe en wil haar hart luchten, maar Annabel is verliefd op Kars en heeft geen tijd voor Isa. Ondertussen zijn de andere vrienden bezig met het organiseren van een barbecuefeest op het eiland in het meer. Om de gasten op het eiland te laten komen bouwen ze een groot vlot, de nieuwe activiteitenbegeleider, Kylian helpt daarbij. Isa wil Justin jaloers maken en ze probeert Kylian te versieren. Ze vraagt of hij haar wil kussen, maar Kylian vertelt dat hij homo is.
In de tussentijd komt oma erachter wie het geld echt gestolen heeft en ze gaat naar Jules toe. Ze vraagt aan hem of het klopt wat ze denkt. Ze gaan gelijk naar het huis van Jules’ vader om te zeggen dat hij naar een afkickkliniek moet voor zijn verslaving. Ze gaan terug naar de camping om te vertellen dat Jules niet de echte dader is, maar dat hij zijn vader in bescherming nam. Ze zijn allemaal opgelucht dat Jules het geld niet gestolen heeft. Terwijl iedereen hard aan het werk gaat met de voorbereidingen voor het feest gaat Brian naar een archeoloog toe met een tekening van de muurschildering. Die blijkt uit de prehistorie te komen. Hij vertelt dit aan Nona en Jules en die zijn heel blij omdat Brian veel moeite in de muurschildering heeft gestoken.

Om veel gasten naar het eiland te trekken is rest van de groep naar de stad gegaan om daar als standbeelden flyers uit te delen. Madelon heeft een plan bedacht om zoveel mogelijk jongens naar het eiland te krijgen maar tijdens het feest komen er alleen maar meisjes. Als Isa jongens wil gaan zoeken op de camping komt Madelon met een hele grote groep jongens aan. Ze gaan allemaal naar het eiland. Kylian weet hoe het zit tussen Justin en Isa en besluit hun lievelingsliedje te draaien en te zeggen dat ze het goed moeten maken. Isa en Justin krijgen weer verkering en het feest wordt een geweldig succes.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

heej volgensmij zit er een fout, want bij dat brian de muurschildering had ontdekt, ze zeggen dat hij iets uit de prehistorie had ontdekt, maar het was jvolgensmij juist dat brian een stagiar kreeg en die zei dat het een neppe was

kwee niet zeker maar volgensmij is ttwel zo als ik tzeg

14 jaar geleden

Andere verslagen van "100% Timboektoe door Carry Slee"