100% Timboektoe door Carry Slee

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1952 woorden
  • 25 juni 2007
  • 49 keer beoordeeld
  • Cijfer 6
  • 49 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
210
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (2005 Genomineerd)

Boekcover 100% Timboektoe
Shadow
100% Timboektoe door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Biografie
Carry slee is een kinderboekenschrijfster die zeer geliefd is. Zij werd negen keer door de Nederlandse Kinderjury bekroond en vijf keer door de jonge jury. Carry slee werd in 1949 geboren in Amsterdam. Al op jonge leeftijd was ze veel met verhalen en boeken bezig. Toen ze nog niet kon schrijven, bedacht ze verhaaltjes voor haar knuffeldieren. Ze zette haar knuffels in een kring om zich heen en las voor uit eigen werk. Op de lagere school had ze een schrift waarin ze korte verhalen en gedichten noteerde. Na de middelbare school ging ze naar de Academie voor woord en gebaar in Utrecht. In 1975 slaagde ze voor deze opleiding. Ze werd dramadocent in het middelbaar onderwijs. Ze bedacht met haar leerlingen verhalen die werden daarna ook gespeeld voor toneelstukjes die gespeeld worden door de leerlingen. Carry heeft twee dochters, Nadja geboren in 1979, Masja geboren in 1981. Toen haar dochters nog jong waren, bedacht carry verhalen voor hen waarin keetje karnemelk de hoofdrol speelde. Nadja en Masja vonden de verhalen zo leuk dat carry slee besloot naar het tijdschrift bobo te sturen. Door het succes van keetje karnemelk stortte carry slee zich op een boek over de belevenissen van de tweeling Rik en Roosje. Carry schrijft voor kinderen van alle leeftijden. Soms zijn haar boeken gebaseerd op dingen die echt gebeurd zijn. In andere gevallen zijn de verhalen verzonnen. Inmiddels is carry slee fulltime auteur en verschenen er meer dan vijftig boeken van haar hand

samenvatting
Isa en Kars zijn op een camping in Frankrijk gaan wonen, Samen met hun ouders. Ze geven een feest op de camping, en is geslaagd, maar naar die leuke disco. Komt Ad met een treurig verhaal. bijna al het geld is gestolen zegt hij tegen Kars. Hoe kan dat? Dat weten ze niet. Kars en Isa gaan op zoek. Romeo komt met een splinter nieuwe camera binnen. Kars en Isa verdenken hem en sturen hem de camping af, uit eindelijk is hij het niet. Daarna denken ze dat het Sharon is geweest. Ze had namelijk heimwee, en dacht dat ze zo thuis kon zijn, maar dat was de dader ook niet. Jules begon zich iets af te vragen en ging eens kijken hoe het met zijn vader gaat. Hij kon zelf natuurlijk niet fietsen met zijn gebroken been, en vroeg dat aan Nona. Hij ging naar binnen er was niemand thuis. Hij zag de bal waarmee hij altijd mee speelde samen met Frodo, (hond) hij was er dol op. He, wacht eens zal dat trucje nog werken, hij pakte een briefje en duwde het onder de neus van Frodo. Zoek, zoek zei hij, en Frode begon te zoeken. Bij een vaas met een plant er in. Stopte hij, Jules keek in de vaas maar zag niks. Onder tussen hoorde ze Nona roepen, hij keek onder de vaas en zag er een envelop aan vast zitten, hij pakten de envelop er onder uit en keek erin. Het gestolen geld, hij kan het niet geloven zijn eigen vader heeft het geld gestolen. Onder tussen is hij weer op de camping en gaat naar binnen legt het geld op de tafel en loopt weer weg. Ad komt binnen en ziet het geld liggen en vraagt wie het heeft neer gelegd maar niemand gaf antwoord. Isa en justin gingen samen naar het meer waar Marlon en Axel staan ze gingen drinken (alcohol). Ze waren zo dronken. Isa ging weg,

maar het ging niet goed justin zoende Marlon. Volgende ochtend iedereen ging naar de kantine wat eten toen Ad binnen kwam jongens het geld is terug, JES…. Maar ik weet niet wie het terug heeft gelegd en heeft gestolen. Als de dader om 4 uur niet bij mij is geweest bel ik de politie, iedereen schrok. Annabel had het de hele tijd over haar vriendje Kars, Isa werd er gek van waarom zet je het niet op onze site. Annabel zei wat een goed idee en keek op de site “mijn sweet memory” Isa keek en zag iets “Marlon heeft gezoend met 2 jongens gisteren” ze schrok en zei Justin ze werd boos en verdrietig ik liep naar Justin en zei je hebt gezoend met Marlon, het is uit. Ze ging naar de tent. Iedereen ging aan het werk, 5 voor 4 was iedereen in de kantine. Ad kwam binnen maar zei dat er nog niemand is geweest. Uit eindelijk ging Jules staan en zei ik heb het gedaan Nona schrok en gaf een gil. Jules gaat in zijn tent zitten Nona en Brain komen en beginnen te praten maar Jules geeft geen antwoord. onder tussen is nog van alles gestolen en telkens krijgt Jules de schuld later zijn ze er achter gekomen dat Jules het niet heeft gedaan maar zijn vader hij was dronken hij moest gaan afkicken en deed dat gelukkig ook het barbecueparty is voltooid en Isa en Justin loven elkaar weer

betekenis
De titel betekent:
Omdat dat de naam van de camping is hier speelt het meeste
zich af

100% betekend:
in het verhaal heeft Romeo een camera gekocht
met de camera filmt hij.
De film die gemaakt wordt heet 100% Timboektoe

afspelen
Ik denk dat het rond deze tijd speelt want er zijn computers disco met DJ barbecueparty en nog veel meer dingen die in deze tijd horen

waar
het speelt vooral af op de camping.
Ook in het huis van Jules.
En in het centrum
Op het eiland waar de barbecueparty is
En van de camping in de kantine

In de grot waar ze tekeningen hebben gevonden.

Hoofdpersonen
Kars: hij was de zoon van de eigenaar van de camping. Hij was verliefd op een vriendin van zijn zusje, Annabel. Eerst durfde hij niet toe te geven omdat hij vond dat ze te jong was, maar later hebben ze gezoend en verkering gekregen.

Isa: zij was de dochter van de eigenaar van de camping. Ze was stapelverliefd op Justin, totdat hij met Madelon zoende. Ze was woedend op hem, maar eigenlijk vond ze hem nog steeds leuk.

Jules: hij woonde vlakbij de camping, en omdat zijn vader altijd dronken was, logeerde hij ook op de camping. Hij was goed bevriend met de vorige eigenaar, Pierre, maar die was verhuisd. Maar met Ad kon hij ook goed opschieten.

Ad: hij was de eigenaar van de camping. Hij heeft Jules altijd goed geholpen maar was wel teleurgesteld toen hij zei dat hij het geld had gestolen.

Justin: was verliefd op Isa maar hij zoende met Madelon toen hij aangeschoten was. Later had hij er erg veel spijt van en hij vond Isa nog steeds leuk.

Romeo: vriend van Kars maar hij werd ervan verdacht dat hij het geld zou hebben gestolen. Hij maakte altijd overal grapjes over en later ook over die fout van Kars.

Madelon: zij was de schuldige dat het uit ging tussen Isa en Justin. Iedereen wou met haar zoenen omdat ze knap was en grote borsten had. Zij maakte daar misbruik van en probeerde alle relaties te verpesten.

Axel: hij verpeste de sfeer op de camping met zijn flauwe en discriminerende grappen. Hij noemde alle meisjes ‘kippies’ en dat vonden ze niet leuk. Toch vonden Justin, Romeo en Stef hem wel aardig.

Nona: de vriendin van Jules die hem al heel lang kent. Ze snapte er niks van toen Jules zei het geld te hebben gestolen en ze kon het bijna niet geloven. Ze liet als een van de weinige Jules niet barsten.

Brian: was een vriend van Jules. Ook hij liet hem niet barsten. Maar hij had een ander probleem, namelijk dat hij bang was dat hij homo was. Hij is nog nooit op een meisje verliefd geweest. Gelukkig had hij afleiding door de muurschildering die hij in hun grot heeft gezien.

‘Oma’: de oma van Kars en Isa. Zij is heel aardig voor iedereen en doet ook niks liever dan anderen helpen.

Kylian: hij liep stage op de camping. Hij regelde de speurtocht. Isa probeerde hem te versieren om Justin jaloers te maken. Hij ging er totaal niet op in. Omdat hij homo was. Daar kwam hij ook eerlijk voor uit.

Thema
Thema: liefde en diefstal
Daar gaat het verhaal om

argumenten
Leuk: want het gaat over liefde dat vind ik wel leuk maar ook over diefstal dat is minder maar toch wel leuk want het komt allemaal wel weer goed al word er vaak iemand beschuldigd maar, Ja.
Goed: er zit veel dingen in wat ik goed vind zoals: ruzies die toch weer goed komen, liefdes die eerst uit waren maar daarna toch weer goed komen en ook mensen beschuldigen maar dan toch weer Sorry zeggen.
Spannend: in al die ongelukken zitten toch wel weer spannende dingen maar niet heel erg veel er zit wel heel veel liefde en diefstal daar gaat het vooral over.

extra
Ik heb gekozen voor de eerste: schrijf een ander einde aan het verhaal. Je kunt van een gestolen einde een open einde maken en andersom. Je mag het ook zelf verzinnen. Het verhaal/einde moet minimaal 400 woorden bevatten.

Vanaf hoofdstuk 15 (laatste hoofdstuk boek).
Ze zijn keihard aan het werk. Het eiland zier er heel feestelijk uit. In de bomen hangen lampionnen en overal staan fakkels. Het vlot is geweldig. Romeo en Stef varen de hele dag met spullen het lijkt wel op een verhuizing. Eindelijk klaar zegt: Romeo het werd wel tijd, ja. Al die dingen naar het eiland brengen. Een maal ’s avonds is het zover, iedereen ziet er gezellig uit met hun mooie kleren. De eerst gasten zijn aanwezig, en het blijkt dat het ook nog jongens zijn. Nou Marlon heeft wel haar best gedaan, al die jongens. Nou wel een applausje waard ongeveer 1 uur later was iedereen er. Maar wat blijkt het zijn haast allemaal jongens, maar ongeveer 10 mensjes nou dat is wel wat minder. Ondertussen is het feest al begonnen de barbecue staat aan, en het vlees licht er op. 1 ½ uur later is het vlees op, en is de DJ begonnen te draaien iedereen begon te dansen. maar wat bleek jongens waren aan het dansen met een andere jongen (homo), en meisjes met een ander meisje (lesbie). maar dat was niet de bedoeling, Zegt: Isa het was de bedoeling dat ik met een jongen zou dansen om Justin jaloers te maken. Jongens en meisjes het is zover welkom bij onze barbecueparty, leuk dat jullie er zijn ik vind het super. en iedereen begon te dansen op hele leuken muziek. iedereen juicht en gilt het is zo leuk sommigen mensen gingen even zitten en daarna weer verder. twee uur later. Jongens en meisjes ik wil jullie iets voor stellen er is net een stelletje in de vakantie uit elkaar gegaan. door een foutje Isa zei: nee nou niet, snapt hij dat dan nog niet ik wil hem niet meer terug, en Justin zei: ik wil haar niet terug zij mij niet ik haar niet. Justin en Isa, wij willen dat jullie weer bij elkaar komen. en direct wordt Isa door Nona, Annabel. Kylian en Brain naar de dans vloer geduwd. en Justin door Romeo en Stef ze knallen meteen tegen elkaar aan en zoenen meteen. Iedereen juicht en gilt meteen. En dan begint iedereen te zoenen Isa en justin stoppen, en kijken rond nou dit feest is wel een succes ja inderdaad. O en nog sorry voor eerst, ik zeg ook wel even Sorry hoor, en daarna beginnen ze meteen weer te zoenen in het midden staan ze wel minsten 10 min te zoenen en houden maar niet op. Justin en Isa loven elkaar weer. En iedereen begint te zingen terwijl hun nog lang staan te zoenen. Lang zal zij leven, lang zal zij leven, lang zal ze leven in de Gloria, in de Gloria, in de Gloria Hiep, Hiep hoera.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

D.

D.

Wat een ongelovelijk slechte samenvatting, slecht gebruik van komma's en punten. Zinnen achter elkaar geplakt zonder punten ertussen... slecht, slecht, slecht.

11 jaar geleden

Z.

Z.

Dit is een super verslag bedank.
echt bedank heb goed punt.

11 jaar geleden

J.

J.

ik heb dit gelezen en ik vondt het best een goede samenvatting

10 jaar geleden

Andere verslagen van "100% Timboektoe door Carry Slee"