100% Timboektoe door Carry Slee

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo/havo | 617 woorden
  • 6 augustus 2006
  • 207 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.2
  • 207 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
210
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (2005 Genomineerd)

Boekcover 100% Timboektoe
Shadow
100% Timboektoe door Carry Slee
Shadow
Titel: 100% Timboektoe
Auteur: Carry Slee

Samenvatting:
Timboektoe is een camping in Frankrijk. Kars, Isa, hun ouders en oma zijn hierheen verhuisd. Justin, Stef, Romeo, Annabel en nog een paar vrienden komen in de vakantie. Jules woont tijdelijk op de camping, omdat zijn vader alcoholist is en niet voor hem kan zorgen, vooral nu hij zijn been heeft gebroken.

Het discofeest was een groot succes. Nu gaan ze een barbecuefeest organiseren op het eiland bij de camping. Isa heeft verkering met Justin, maar als Isa ontdekt dat hij met Madelon heeft gezoend raakt het uit.
Isa vindt Justin nog steeds leuk en probeert verkering te krijgen met Kylian, de activiteitenbegeleider, om Justin jaloers te maken. Dit lukt niet, want Kylian is homo.


De dag na het discofeest vertelt Ad dat het geld van het feest gestolen is. Sharon word verdacht,omdat ze naar huis wil. Kars gaat haar spullen doorzoeken in haar tent. Hij vindt haar dagboek, waarin staat dat ze heimwee heeft en blut is. Een paar dagen later vertrekt Sharon naar Nederland met de tante van Brian.
Dan wordt Romeo verdacht, omdat hij ineens met een gloednieuwe camera aan komt zetten. Hij wil iedereen op de foto ze worden er gek van! Uiteindelijk blijkt Romeo onschuldig want zijn vader heeft de camera voor hem gekocht, omdat hij overgegaan is op school.
Jules heeft een sleutel van het kantoortje. De vorige eigen heeft hem die sleutel gegeven. Dan krijgt Jules opeens een idee zijn vader het wel eens gedaan kon hebben, omdat de sleutel bij hen thuis ligt.
Jules gaat bij hem thuis naar de sleutel op zoek. De sleutel is weg en hij vindt het geld onder de poef. Hij neemt het geld mee en legt het weer terug in het kantoortje. Hij wordt bijna betrapt door oma. Hij heeft niet door dat er een briefje met zijn handschrift in de enveloppe met geld zit. Als Ad de enveloppe in het kantoortje vindt, kan hij niet geloven dat Jules de dader is. Hij zegt daarom tegen iedereen dat hij voor vier uur ’s middags wil weten wie de enveloppe heeft teruggelegd.
Zo niet, dan gaat hij naar de politie. Uiteindelijk vertelt Jules dat hij de dader is. Iedereen is heel verbaasd. Van Ad mag hij op de camping blijven tot hij beter is.
Oma gaat praten met Jules. Zij denkt dat zijn vader de dader is en Jules hem wil beschermen. Samen gaan ze naar zijn vader om hem te helpen. Hij is eerst heel boos hierover, maar ziet toch wel in dat hij hulp nodig heeft om van de drank af te komen. Hij stemt toe om naar een ontwenningskliniek te gaan.

Het barbecuefeest is aangebroken. Op het eiland is hard hiervoor gewerkt. Op een vlot worden de gasten naar het eiland gebracht.

Isa en Justin maken het, een beetje geholpen door hun vrienden, weer goed. Ook dit feest wordt een groot succes. Iedereen heeft het 100% naar zijn: Het is 100% Timboektoe!!!!

Wat vond ik van het boek:
100% Timboektoe betekent: Het kan niet beter.

Thema: Het gaat over verliefd zijn, maar ook over diefstal.

Tijd:
Het boek speelt in deze tijd in de zomervakantie.

Spannendste moment: Dat Jules het geld terug gaat leggen en bijna wordt betrapt door Oma.

Ontroerendste moment: Dat Oma Jules gaat opzoeken in zijn tent om hem en zijn vader te helpen.

Leukste moment: Op het feest dat de verkering weer aan is tussen Isa en Justin.

Vervelend persoon: Madelon, zij probeer Isa en Justin uit elkaar te halen.

Leukste persoon: Oma, zij is aardig en helpt iedereen.

Persoon die je het meest bewondert: Jules, heeft het erg moeilijk door dat zijn vader zo drinkt, maar hij probeert toch iedereen te helpen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "100% Timboektoe door Carry Slee"