Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

100% Mila door Niki Smit

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover 100% Mila
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 1483 woorden
  • 16 mei 2015
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
22 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2010
Pagina's
119
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover 100% Mila
Shadow
100% Mila door Niki Smit
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

100% Mila

Auteur en Illustrator

Naam :Niki Smit 
Geboren : Rotterdam  6 juni 1975
Beroep : een  Nederland schrijfster en illustrator.
Woonplaats ; Amsterdam
Haar eerste boek : 100% Nina (verscheen in 2005).
Verleden  : hoofdredacteur van een website voor tieners en een modeblog.
Opleiding : scenarioschrijven voor film- en televisie
Ze heeft haar boeken 100% Coco en 100% Coco-Paris zelf geillustreerd.
Houdt van : mode, konijnen, All Stars, cupcakes en Parijs
100% Lola 100% Fee 100% Bo zijn genomineerd voor prijs van de Nederlandse Kinderjury

Naam : Miranda Klaver 
Geboren : 21 april 1968
Opleiding : de tekenacademie.        
Woonplaats : Heiloo                          
Houdt van : sjaals zon, Hema, pakjes van de postbode, Hunkie Dory, Opi nagellak, strandstoelen en muziek.

Overige informatie boek

100%  Mila is een boek voor meiden van 10 tot 13 jaar.

100% Mila is een onderdeel van een serie. Voorbeelden van andere 100% boeken zijn 100% Coco, 100% Julia en 100%nina.

Van het boek 100% Mila is al enigste een luisterboek gemaakt. En is voorgelezen door Nicolette van Dam. Het luisterboek duurt 2,5 uur en is uitgegeven en opgenomen door Rubinstein.


Aantal bladzijde: 119

Aantal Hoofdstukken : 13

Jaar van uitgave : 2010

Prijs : nog geen

Plaatjes : ja

Tekenaar schetsboek Mila : Hester

Uitgever: Fontein

Opgericht: 1946

De Fontein is in 1998 gaan samenwerken met het fonds De Kern.

informatie verhaal

De titel van het boek past bij het verhaal want de naam van de hoofdpersoon is Mila en in dit boek laat ze zien dat je beter gewoon 1005 jezelf moet en kan zijn. Want als je dat niet bent en liegt over wie je bent kom je in de grootste problemen terecht.

Het verhaal speelt zich af in  de moderne tijd. Er is geen exacte datum. In ieder geval rondt het jaar 2000. Het hele verhaal is verdeelt over een jaar want het begint in de zomer en eindigt in de zomer. Het is niet in de slaven of de ridders maar in de tijd van paparazzi, glamour en style. Daarom is het zo’n geliefd boek bij meiden.

Het verhaal speelt zich af in Parijs. Het speelt zich onder andere af in het hotel van haar vader en waar Mila voor een jaar woont. Ook speelt het zich af op school net als de populaire meiden die mila’s  vriendin willen worden. Er zijn ook een paar   winkels in de Champs-Elysee waar het verhaal zich afspeelt. Ze gaat ook nog samen naar een modeshow waar haar eigen kleren worden geshowd aanbekende en populaire mensen van tijdschriften en modewinkels. Verder gaat Mila nog naar vele ander mooie en bijzondere plekken maar dat zijn er te veel om in dit verslag te vertellen.

Hoofdpersonen

Mila:
Mila is een meisje van dertien die een jaar naar haar vader gaat om daar verder te gaan met haar droom modeontwerper worden maar als ze daar is valt alles tegen. Haar Nederlandse vriendje maakt het uit, bij Louis Vuitton krijgt ze haar schetsboek niet meer terug en de mysterieuze Nino belt haar niet meer terug. Toch komt uit eindelijk alles goed.


Nino:
Mila ontmoet Nino voor het eerst in het hotel van Mila’s vader. Ze kunnen het al gelijk goed met elkaar vinden en reizen samen door Parijs. Hij zegt tegen Mila dat hij graag beroemde zanger wil worden maar dat is hij eigenlijk al. Als Nino weer weg gaat schrijft hij zelfs een liedje over haar en als Mila een modeshow heeft treed hij weer op met het liedje over Mila.


De vriendinnen van Mila:
Eerst willen ze niks te maken hebben met Mila maar nu ze weten dat ze Nino kent ineens wel. Ze houden van de gekste spellen en dragen de mafste kleding om haar vriendin te worden tot dat Mila er achter komt dat het allemaal om Nino draaide.


Marc:
Marc is de baas van Louis Vuitton en is heel gek. Als Mila hem een brief stuurt met haar schetsblok met ontwerpen krijgt ze hem niet meer terug. Dus gaat ze naar hem toe dat lukt niet heel makkelijk, maar uiteindelijk is Marc helemaal gek van haar en mag ze de leukste opdrachten doen.

De vader van Mila:
Mila’s vader heeft een eigen hotel en is altijd heel druk en dat vind Mila meestal niet leuk. Toch probeert hij vaak Mila te troosten en uiteindelijk helpt hij haar met de modeshow

Samenvatting

De dertienjarige Mila gaat een jaar bij haar vader in het hotel in Parijs wonen. Ze gaat bij haar vader, wonen om haar droom waar te maken: modeontwerpster worden! Mila is dol op tekenen en is heel goed in ontwerpen. In Parijs heeft ze genoeg inspiratie! Toch is Mila ongelukkig, ze mist haar vriendinnen in Nederland en haar vriendje Bas. En Mila's hippe looks maken geen indruk op haar nieuwe klasgenoten. Ze houdt uiteindelijk geen zelfvertrouwen meer over wanneer haar Nederlandse vriendje Bas het uitmaakt. Maar dan komt Nino het hotel binnen.

Mila en Nino toeren een dag door Parijs en spreken af hun dromen waar te maken. Nino wil muzikant worden en Mila wil een baantje bij Louis Vuitton. Maar al snel blijkt dat Nino's droom allang uitgekomen is: hij is de zanger van een bekend rockbandje. Als Mila's klasgenoten ontdekken dat ze Nino kent, wil iedereen haar beste vriend of vriendin wel worden. Ze wordt dan ook bevriend met de drie meest aparte meisjes van de school. Eerst deden ze altijd heel stom tegen haar maar nu niet meer. Ze willen alles over haar en Nino weten. Maar als de meiden een foto van Nino in een tijdschrift ziet staan met een ander meisje laten ze Mila zitten. Omdat ze denken dat Mila Nino eigenlijk helemaal niet kent. Als blijkt dat Nino ook is vertrokken zonder afscheid te nemen probeert Mila probeert opnieuw contact met Nino te krijgen. Maar ze krijgt hem niet te spreken.

Ondertussen is ze druk bezig haar eigen droom waar te maken ze maakt de mooiste ontwerpen in een schetsboekje en stuurt die op naar Louis Vuitton maar na een paar weken heeft ze haar boek nog niet terug en besluit er naartoe te gaan. De mevrouw bij de balie negeert haar compleet. Opeens komt er een vriendelijke jongenman haar naar de juiste verdieping stuurt en zo komt ze alsnog bij de baas van Louis Vuitton: Marc Jacobs. Ze komt binnen en Marc is meteen helemaal verliefd op de legging die Mila aan heeft en zelf heeft gemaakt. Daarna ziet ze haar schetsboekje liggen en laat Marc een paar andere van haar ontwerpen zien waar Marc alweer helemaal gek op is.

Uiteindelijk besluit Marc dat Mila kleding mag gaan ontwerpen voor de beste modellen. Zelfs bij de grootste modeshow ter wereld mag ze helpen. Als ze naar de locatie van de show loopt ziet Mila de vriendinnen staan  die haar hebben laten zitten. De meiden bieden hun excuses aan en besluiten om een nieuwe start te maken. Als Mila met haar vader naar binnen loopt is er een stoel voor haar en haar vader gereserveerd. Op de stoelen ligt een tasje die Mila heeft ontworpen in de tas van Mila zitten haar schetsboek en 5 knoopjes met het LV teken van Louis Vuitton net als in Mila’s schetsboek. De show is geweldig en Mila ziet veel van haar ideeën voorbij komen.

Als de show bijna aan zijn eind is gekomen is er nog een optreden. Mila begint te stralen als een ster als ze Nino ziet. Nino kondigt het liedje aan en zegt dat liedje speciaal voor een speciaal meisje genaamd Mila is gemaakt. Als de show is afgelopen komt Marc naar Mila toe. Hij geeft haar een lila Louis Vuitton  tas speciaal voor haar gemaakt en noemt het de Milabag. Als een journalist aan Marc vraagt wie Mila is schreeuwt Marc:’Dit is Mila van de Milabag.’ Binnen 2 seconde rennen alle journalisten naar Mila en wordt ze druk geïnterviewd. Zelfs lady gaga geeft haar een compliment. Als Mila Nino ziet rent ze naar hem toe. Nino omhelst haar en geeft haar twee zoenen. Samen lopen ze naar buiten en loopt naar de meiden toe. Mila’s hoofd slaat op hol door alle vragen die ze hem wil stellen. Als Nino haar vraagt waarom ze niet had gebeld wordt alles duidelijk. Dat meisje uit het tijdschrift blijkt zijn nicht te zijn en alles komt weer goed tussen Nino en Mila.

mening

ik vind een heel leuk boek omdat het een verhaal is van een avontuur dat je niet iedere dag mee maakt.ik zou het liefste ook naar Parijs verhuizen om daar een jaar in een peperduur hotel van je vader te gaan wonen om mode-ontwerpster van Louis Vuitton te worden en bevriend te raken met een popster.kortom het is een leuk en bijzonder verhaal en ik heb heel veel zin om de andere 100% boeken te gaan lezen

REACTIES

Z.

Z.

ik wil graag iets wet over het boek 100% Nina voor mijn boekverslag want er staat bijna niks op internet of in iedergeval ik kan het niet vinden

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "100% Mila door Niki Smit"