Vuurmeisje door Dirk Bracke

Beoordeling 8.3
Foto van een scholier
Boekcover Vuurmeisje
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 770 woorden
  • 18 november 2020
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 8.3
7 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Steen
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
1993
Pagina's
128
Geschikt voor
onderbouw
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Vuurmeisje
Shadow
Vuurmeisje door Dirk Bracke
Shadow
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Het boek heet Vuurmeisje en is geschreven door Dirk Bracke. Ik ga kort maar krachtig over het boek vertellen.

Het begon allemaal met een jongen genaamd Steen. Die werd opgevoed door de Oude. Iedereen in de groep is vernoemd naar zijn daad of waar diegene goed in is. De Oude leerde Steen echt van alles en leerde hem stenen bewerken als de beste! Toen Steen oud genoeg was mocht hij op jacht met de andere jagers.

Er was Honger in de groep dus ze moesten naar een andere plek en daar over nachten. De Oude werd te oud en kon de groep niet bij houden. De groep moest hem achterlaten. Dat vond Steen heel jammer.

Steen zag een Kudde paarden en had een plan en zei het tegen de leider Leeuw.  Leeuw zei het tegen de rest. Ze omringde de paarden. Behalve bij het stukje waar een klif zat. De paarden rende op de klif af. En ze vielen 1 voor 1 op elkaar. Leeuw wou de paarden op wachten onder aan de klif, maar hij kwam onder de kudde terecht. Leeuw was dood. Dat betekent dat er een nieuwe leider moest worden gekozen. Dat werd Beer.

Toen de groep onderweg was. Kwamen ze een andere groep tegen en 2 groepen kunnen niet samen. Dus ze moesten de groep verjagen. Alleen Steen zag een Meisje dat heel goed vuur kon maken. Steen ging achter dat meisje aan toen ze wegrenden. Steen zei ik wil je niet doden.

Hij nam haar mee naar de plek die de groep had gevonden. Steen moest voor haar zorgen, omdat hij haar had meegenomen naar de groep. Ze moesten dus ook samen slapen, want bij elke vrouw moest 1 jager liggen om te beschermen.

Ze was eerst nog een beetje verlegen, maar door Steen voelde ze zich welkom. Ze hielden zelfs van elkaar. Ze hadden een naam voor het meisje bedacht Vuurmeisje zo hete ze voortaan. Vuurmeisje en steen kregen een baby genaamd duim.

Het kind van Beer dacht dat hij het tegen een bizon kon opnemen, maar dat was niet zo. Het kind van Beer ging dood. Beer was zo verdrietig dat hij de bizon opzocht. Hij vocht tegen de bizon alleen de bizon was te sterk. Beer ging dood. Steen en Eenarm maakte de bizon dood hij was toch al bijna dood.

Er moest alweer een nieuwe leider worden gekozen. Dat werd boomklimmer degene die steen echt niet mocht. Boom klimmer stuurde de vrouwen naar een veel verder gebied dan waar ze normaal zoeken. Toen de vrouwen en de kinderen terug kwamen vroeg Steen waar Duim en Vuurmeisje waren. Die waren ontvoerd door 2 andere jagers. Steen ging ze zoeken en Eenarm ging mee. Na al die dagen zoeken Hadden ze hun gevonden. Die andere groep had hun ontvoerd omdat ze vrouwen nodig hadden. Ze gingen weer terug naar hun eigen groep waar honger was, dus er moesten mensen weg. Boomklimmer zei waarom stuur ik niet Duim weg en Eenarm. Als er nog een keer honger is stuur ik hun weg. Steen en Eenarm gingen snel in de storm eten zoeken. Ze hoorde wolven Eenarm kon niet goed rennen dus opperde zich op en zei tegen Steen REN!!!  

Later hoorde Steen een mammoet die kon hij doden want de mammoet was zonder zijn groep en zat vast. De groep zei we noemen je nu mammoet, maar Steen wou dat niet, omdat iedereen die dood was hem kenden zoals Steen.

Dit was mijn verslag en het boek is zeker een aanrader. De Groeten.                                                                                                                                                                                         

REACTIES

een scholier

een scholier

goed

3 weken geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Vuurmeisje door Dirk Bracke"