Superstar door Anne-Marie Le Plouhinec

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
Boekcover Superstar
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 824 woorden
  • 19 mei 2021
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 7.7
10 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Frans
Vak
Methode
Eerste uitgave
2010
Geschikt voor
onderbouw havo/vwo
Oorspronkelijke taal
Frans

Boekcover Superstar
Shadow
Superstar door Anne-Marie Le Plouhinec
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Het gaat over een tv programma georganiseerd door DJ Apollo. Een talentenshow voor mensen met als passie muziek.

Stephanie is een van de tien mensen die is gekozen en mee mag doen. Zij schrijft erover in haar dagboek. Ze verteld dat ze graag wilt winnen. Elodie, audre en karim zijn haar vrienden maar ook groot fan van. 

Ook vertelt ze in haar dagboek over haar vriendje Matheus waarmee ze het uit heeft gemaakt omdat ze denkt dat hij jaloers is op haar nieuwe leventje.

Een paar dagen later in het castingbureau brengt dj apollo stephanie naar een kamer waar een jonge man en een vrouw rond de 30 zit. Greg en Minnie. Stephanie moet haar bril af doen om er 'beter’ uitzien. Greg en Minnie willen dat ze blauwe lenzen gaat dragen. Maar dat wil Stephanie niet. Ook moet haar haar anders en gaat ze nieuwe kleding shoppen bij een dure winkel. Maar ze willen haar ook een piercing geven en een tatoeage terwijl ze daar nog 15 jaar is. Stephanie krijgt een artiestennaam omdat Stephanie geen sterren naam is. Dus heet ze Lara Esteban die bedacht is door natuurlijk Minnie en Greg.

Op 24 mei waren er weer kwalificaties. Dit keer waren ze nog met ze drieen. Alle overgebleven kandidaten zijn erg blij maar hebben minder tijd voor hun zelf.

2 juni heeft stephanie/Lara Esteban een drukke dag. 2 interviews veel foto’s en repetities. Ze moet ook een nieuw nummer oefenen alleen vindt ze het niks. Iedereen vindt het nummer het lied van het jaar. Maar stephanie niet, de muziek is prima maar de tekst. Het gaat erover dat ze alleen is en opzoek naar een vriend.

Iedereen vind het een mooi nummer. Dus dan moet het toch een goed nummer zijn. Ze heeft het gevoel dat ze het leven van iemand anders leidt. Dat stephanie het niet is maar Lara Esteban. Ook wordt er veel onzin over haar verteld. Zoals; gister liepen jimmy en stephanie samen op straat lopen en vandaag stond er in de krant, grote liefde, ze doen alles samen. Het is belangrijk voor haar maar ze vind het irritant.

3 juni is zij bij haar familie. Maar hoeft ze niks omdat ze op dieet is van Greg. De moeder vind het niet oke dat ze op dieet is omdat ze helemaal niet hoeft af te vallen en dat ze gezond is. Als daar haar gezondheid er onder lijd, moet je stoppen. Ze doen het alleen voor het geld.

Stephanie is over een week jarig, Vrijdag 13. Ze wordt eindelijk 16 jaar. Ze wil een mega feestje geven, alleen ze weet niet wie ze moet uitnodigen. Wie zijn haar echte vrienden. Zal ze mensen van de cast vragen?

Haar ouder hebben meschien ook gelijk over, dat ze alles alleen voor het geld doen. Gelukkig is binnenkort de finale want ze is er klaar mee. Eerst dacht ze dat het geweldig was op tv. Maar nu kan ze alleen nog maar denken. Winnen en de nieuwe superstar worden. En daarna hoopt ze dacht ze met rust gelaten wordt en haar eigen leven laten lijden.

Later die avond belde ze met mathieu. Stephanie verteld dat ze het weer aan wil hebben omdat Mathieu de enige is die met haar omgaat zonder zelf ook beroemd te willen worden. Mathieu verteld dat hij het niet meer aan wil hebben met haar …. En hij hangt op 

17 juni is het bijna zover, de finale. Om een beetje te ontspannen gaat Stephanie naar FNAC een winkel om te kijken voor cd. Als ze binnenkomt zegt een jonge verkoper met de naam Nicolas, ben jij niet Lara Esteban. Ja zei stephanie dat ben ik. Dan hoord stephanie de muziek in de winkel. De jonge vraagt, ken je deze muziek. Stephanie moet denken en weet het uiteindelijk. Ja natuurlijk, Nicolas Delage. En dat ben ik!, zegt de verkoper. Stephanie zegt sorry voor het niet zien dat hij het was. Je bent veel veranderd Nicolas. Waarom ben je gestopt. Nicolas verteld dat je beroemd zijn van korte duur is en als er dan weer ander supersterren komen dat je dan snel valt. 

20 juni, morgen is de finale. De dacht waar stephanie zo naar uitkeek. Maar ze wil niet meer, na het gesprek met Nicolas. Er gaan zoveel vragen rond in haar hoofd. Er is maar één oplossing en dat is duidelijk

Dit wil je ook lezen:

21 juni, stephanie is te gast bij televisienieuws met presentatrice Jean-Pierre Langlade die haar graag wilt vragen over hoe ze zich voelt zo vlak voor de finale.

Hierin vertelt ze dat ze graag gewoon Stephanie genoemd wil worden. Omdat zij degene is die in de finale zit en niet Lara Esteban. Ook vertelt ze dat ze niet door wilt gaan met de show en dat ze andere plannen voor de toekomst heeft. Ze wil naar een muziekschool waar ze beter kan leren zingen,dansen en acteren. Stephanie sluit het interview met bedankt voor mijn fans en deze kans.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Superstar door Anne-Marie Le Plouhinec"