ADVERTENTIE
Open Avond = ontdekken of jij hier past Leren is keuzes maken. Continu blijven zoeken, twijfelen, vallen en opstaan. Dát leren, dat leer je bij Hogeschool Inholland. Tijdens onze Open Avond op woensdag 30 oktober staan onze studenten en docenten klaar om al je vragen te beantwoorden. Kom langs en ontdek of jij hier past.

Meer info!

Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran.
Samenvatting:
Momo is een joodse jongen die met zijn vader in een achterbuurt van Parijs woont.
Momo heeft ook een moeder en een broer (Popol) volgens zijn vader zijn ze weggegaan. Zijn vader prijst Popol altijd de hemel in zijn vaders ogen is Popol de perfecte zoon. Zijn vader werkt de hele dag en Momo moet eigenlijk alles zelf uitzoeken. Hij doet boodschappen bij Monsieur Ibrahim. Monsieur Ibrahim is een Arabier met een kruidenierswinkel aan de overkant van de straat. Momo spaart al het wisselgeld op. Als zijn vader hem minder geld gaat geven, gaat hij stelen bij Monsieur Ibrahim.
Met zijn gespaarde geld gaat Momo naar de hoeren, om zo een man te worden.
Monsieur Ibrahim heeft door dat Momo steelt, en zegt dit tegen hem. Hij geeft hem goede raad. Momo verzwijgt zowel dat hij naar de hoeren gaat, als zijn vriendschap met Monsieur Ibrahim voor zijn vader. Momo en Monsieur Ibrahim krijgen een steeds hechtere band. Monsieur Ibrahim wordt als een vaderfiguur voor Momo.
Op een dag vertelt Momo’s vader dat hij ontslagen is. Als Momo op een dag thuis komt is zijn vader vertrokken. Zijn vader heeft een brief achtergelaten daar schrijf hij iets over Popol en iets over mensen waarmee Momo contact mee moet zoeken, Ook heeft zijn vader als zijn over gebleven geld aan Momo achtergelaten. Momo blijft alleen achter en leeft voor 2, zodat niemand iets merkt. Dan komt er politie aan de deur om te vertellen dat zijn vader zelfmoord heeft gepleegd. Op een dag komt er een vrouw binnen in de flat. Zij is op zoek naar Moise. Het is de moeder van Momo, maar Momo wil niks met haar te maken hebben en zegt dat Moise is vertrokken. Momo komt erachter dat Popol helemaal niet bestaat!
Momo vraagt aan Monsieur Ibrahim of hij hem wil adopteren. Dat gebeurt.
Momo en Monsieur Ibrahim gaan samen de geboortezee van Monsieur Ibrahim bezoeken. Monsieur Ibrahim leert Momo veel, over geloof en over het leven. Monsieur Ibrahim sterft door een auto ongeluk in zijn geboortezee. Momo erft alles.Personen:
Moise/Momo: Moise woont samen met zijn vader in een achterbuurt in Parijs.Zijn vader werkt de hele dag en daarom moet Moise alles zelf doen. Hij doet boodschappen bij Monsieur Ibrahim. Monsieur Ibrahim noemt heb Momo. Ze krijgen een goede band. Moise is niet dom, maar hij denk niet goed na over sommige dingen. Omdat hij steelt. En niet met de dood van zijn vader kan omgaan. Zijn vader heeft hem wijsgemaakt dat hij nog een broer heeft, Popol. Deze oudere broer zou zogenaamd door zijn moeder meegenomen zijn toen ze Moise en zijn vader verliet. Momo kijkt erg tegen zijn zogenaamde broer op, ook al kent hij hem niet. Hij heeft het gevoel dat hij nooit goed genoeg zal zijn voor zijn vader. Dit komt doordat zijn vader altijd veel positiever over Popol is.
Monsieur Ibrahim: Monsieur Ibrahim is een wijze man van middelbare leeftijd. Hij heeft een kruidenierswinkel vlakbij de straat van Moise. Hij heeft al snel door dat Momo/Moise van hem steelt. Hij helpt Moise, en geeft hem steun en advies. Als de vader van Moise dood gaat, zorgt monsieur Ibrahim voor Momo al was het zijn eigen zoon.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

F.

F.

De laatste helft van de samenvatting is letterlijk gekopieerd uit het boekverslag van anoniem (5 VWO) (het hoogst beoordeelde boekverslag van Monsieur Ibrahim)

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast