Messages Secrets door Ségolène Valente

Beoordeling 5
Foto van een scholier
Boekcover Messages Secrets
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 355 woorden
  • 11 maart 2011
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 5
12 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Oorspronkelijke taal
Frans

Boekcover Messages Secrets
Shadow
Messages Secrets door Ségolène Valente
Shadow

Vertaal en verklaar de titel
Messages secrets betekent ‘geheime berichtjes’. Het boekje is het dagboek van Justine. Dat zijn dus geheime berichtjes.

Samenvatting
Het nichtje van Justine, Audrey, komt begin november bij haar familie logeren. Justine is daar helemaal niet blij mee, ze kan Audrey niet uitstaan, in tegenstelling tot de rest van haar familie. Audrey speelt met haar zusje Chloé en haar broer Benoît doet alles voor haar. ’s Avonds zitten ze nog uren te kletsen op zijn kamer. Dan vindt Benoît het dagboek van Justine, en na wat heen en weer geschrijf schrijft Benoît aan Justine waarom Audrey bij hen is: Audrey had een vriendje, Brice, maar hij veranderde, was snel geïrriteerd, kwam te laat op hun afspraakjes. Toen bleek dat Brice aan de drugs zat en Audrey wilde hem ervan af helpen. Maar dat lukte niet, hij kon er niet van af blijven. Ze had het gevoel dat alles haar tegen zat, dat het leven geen zin meer had en heeft toen een zelfmoordpoging gedaan. Justine was geschokt en probeerde haar leuke kanten te zien. Terwijl Benoît steeds meer genoeg van haar krijgt. Justine en haar vriendje Adrien bedenken een plannetje om Audrey Brice te laten vergeten. Ze bedachten haar te koppelen aan Guillaume, een vriend van Benoît. Eerst lijkt het te lukken, maar Audrey blijkt geen behoefte te hebben aan een nieuw vriendje. Audrey loopt dan weg. En komt rond februari terug met het verhaal dat ze een andere familie heeft gevonden, en mee naar de Verenigde Staten gaat…

Mening
Ik vond het een leuk boekje. Justine beschrijft veel dingen met humor, en soms stonden er franse uitspraken waar ik hard om moest lachen (il est né avec un livre de maths greffé dans le cerveau). Als het een nederlands boek was geweest, had ik het ook zo uit de bibliotheek meegenomen!

Element
Wat ik leuk vond, was dat Justine en Benoît via het dagboek naar elkaar schreven. Benoît had eerst haar dagboek per ongeluk gevonden, en Justine verstopte het dan weer. Maar later legde ze het expres zo neer dat Benoît het zou gaan vinden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.