Les frayeurs de la baby-sitter door Jo Hoestland

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 370 woorden
  • 25 juli 2007
  • 55 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.9
  • 55 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2002
Pagina's
48
Oorspronkelijke taal
Frans

Boekcover Les frayeurs de la baby-sitter
Shadow
Les frayeurs de la baby-sitter door Jo Hoestland
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
[Exclusieve Samenvatting Actie ‘’Les frayeurs de la baby-sitter’’]

Het verhaal gaat over familie ‘’Cordonnier’’. Cordonnier betekent letterlijk ‘’Schoenmaker’’.
Meneer en mevrouw Cordonnier gaan naar een theater, vervolgens gaan ze dineren in een restaurant. Meneer Cordonnier heeft een mooi overhemd aan en zijn das heeft hij te strak omgedaan. Mevrouw Cordonnier een sjaal om haar schouders hangen die schittert.

De familie Cordonnier hebben 4 kinderen. Ze wachten allemaal op hun nieuwe baby-sitter.


Even later gaat de deurbel. Mevrouw Cordonnier doet de deur open en er staat een jong meisje voor de deur. Het is de baby-sitter. Ze heeft een bril met grote ronde glazen die haar laten lijken op een uil. Mevrouw Cordonnier stelt haar kinderen voor aan de baby-sitter.

Namen van de kinderen:
Marie-Neige
Stephanie
Charlotte
Pierrick

De baby-sitter kijkt naar de kinderen. De kinderen bekijken haar schoenen.

Hoofdstuk 2:
De ouders vertrekken en de kinderen gaan televisie kijken. Het jonge meisje zegt niets. De kinderen vragen zich af waarom zei niks zegt, en waarom de kinderen niet meteen naar bed moeten, omdat alle andere babysitters dat wel deden. Even later zegt de baby-sitter dat ze naar bed moeten en hun pyjama aan moeten doen. De kinderen gaan naar bed. Het meisje stelde voor om een verhaaltje voor te lezen, de kinderen vonden het goed. Het meisje stopte de kinderen goed in zodat ze niet kunnen ontsnappen.

Hoofdstuk 3:
De kinderen gaan uit bed en maken heel erg lawaai. Ze rennen naar beneden en vragen aan het meisje of ze iets gehoord heeft. Het meisje schrikt en vraagt wat ze hebben gehoord. De kinderen kijken zonder het te begrijpen. Ze fluisteren en horen iets achter de deur. Het kleine meisje doet de deur open en een van de kinderen staat achter de deur. Het kleine meisje schrikt heel erg en Pierrick zegt: Idioot!


Overig:
De kinderen blijven bij het meisje en het kleine meisje maakt het verhaaltje af voor de kinderen. Later gaat het meisje bij de kinderen in bed slapen.
Meneer en mevrouw Cordonnier komen thuis van het theater en het restaurant en vinden hun 4 kinderen in slaap doen vallen in hun bed. Nog geen seconde later worden de kinderen wakker.
Meneer Cordonnier doet zijn das los die veel te strak zat...

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.