Les aventures prodigieuses de Tartarin de Tarascon door Alphonse Daudet

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
Boekcover Les aventures prodigieuses de Tartarin de Tarascon
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 281 woorden
  • 17 augustus 2006
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 4.6
15 keer beoordeeld

Boekcover Les aventures prodigieuses de Tartarin de Tarascon
Shadow
Les aventures prodigieuses de Tartarin de Tarascon door Alphonse Daudet
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1) Titel boek Tartarin de Tarascon 2) Schrijver Alphonse Daudet 3) Hoeveel tijd heb je aan het lezen besteed? Ongeveer 1½ uur. 4) Heb je een woordenboek gebruikt, zo ja, hoeveel woorden heb je opgezocht? Nee, er was een bijgevoegde woordenlijst. Daar heb ik ongeveer 15 woorden in opgezocht. 5) Wat waren je verwachtingen over dit boek voordat je het ging lezen? Ik had er niet echt verwachtingen over, er stond een leeuw op de kaft dus ik dacht dat het daar wel mee te maken zou hebben, en dat heeft het ook wel. 6) Zeg in 1 of 2 zinnen waar het verhaal om draait. Het gaat over Tartarin, hij komt uit Tarascon en hij is een beetje een opschepper. Hij wil op groot wild gaan jagen en gaat dus leeuwen zoeken.
7) Leg uit voor welke doelgroep het boek is geschreven en geef argumenten. Het is voor scholieren denk ik, het is redelijk moeilijk geschreven maar het is niet echt een onderwerp wat volwassenen zou aanspreken denk ik. 8) Beschrijf of je je met een of meerdere personen uit het boek hebt kunnen identificeren en waarom. Ik heb me opzich wel kunnen identificeren met Tartarin, hij is een beetje een opschepper met een grote mond, en dat ben ik af en toe ook wel. 9) Bedenk een nieuwe titel voor het boek en licht je keuze toe Tartarin, le tueur de lions. 10) Geef minstens drie redenen waarom je dit boek bij iemand anders zou aanbevelen 1) Het is een hoofdpersoon die grappige dingen uithaalt
2) Er gebeuren veel spannende dingen in het boek
3) De schrijfstijl is een beetje moeilijk maar je hebt er een woordenlijst bij zodat je je frans kan oefenen en dat het niet een te makkelijk of te moeilijk boek is.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Les aventures prodigieuses de Tartarin de Tarascon door Alphonse Daudet"