Le rendez-vouz door Justine Lévy

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 837 woorden
  • 8 augustus 2006
  • 15 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.1
  • 15 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
De afspraak
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1995
Oorspronkelijke taal
Frans

Boekcover Le rendez-vouz
Shadow
Le rendez-vouz door Justine Lévy
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel:
De titel van het boek is De afspraak.
Het boek heet zo omdat erin het boek 2 mensen een afspraak hebben, maar een daarvan niet komt opdagen.

Oorspronkelijke titel:
De oorspronkelijke titel van het boek is Le rendez-vous.

Schrijver:
De schrijver van het boek is Justine Lévy. Justine Lévy is geboren in 1974, dochter van de filosoof Bernard-Henry Lévy.

Vertaler:
De vertaler van het boek is Mirjam de Veth.

Pagina’s:
Het aantal pagina’s van het boek is 142.


Uitgave:
Het jaar van uitgave is 1995.

Uitgever:
De uitgever van het boek is Prometheus.

Thema:
Het thema van het boek is moeder-dochter relatie.

Genre:
Het genre van het boek is roman.

De hoofdpersonen met een korte omschrijving:
De hoofdpersonen zijn op de eerste plaats Louise, de ik persoon. En op de tweede plaats de moeder van Louise, Alice, waar ze het hele boek over verteld.
Louise is een lieve, zorgzame meid, die veel om andere mensen geeft maar nog niet helemaal weet wat ze met haar leven wil gaan doen.
Alice is een vrouw die heel erg in de war is en vooral haar eigen gang gaat, ze houdt totaal geen rekening met andere mensen en hun gevoelens.


De bijpersoon met een korte omschrijving:
De bijpersoon in het verhaal, waar je dan nog wel wat over te weten komt want het meeste gaat gewoon over Louise en haar moeder, is de vader van Louise. De naam van haar vader komt in het boek niet naar voren. Hij komt over als een aardige man die altijd voor iedereen klaar staat, die zich helemaal inzet voor zijn werk en die erg veel om zijn familie geeft.

De plaats en de tijd van het verhaal:
Het verhaal speelt zich af in Parijs, ik denk zo rond de 20e eeuw.
Het verhaal wordt niet in chronologische volgorde verteld, je leest een verhaal waar heel erg veel flashbacks in voor komen waardoor je steeds meer over het leven van de hoofdpersoon te weten komt. Maar zelfs de flashbacks staan niet in chronologische volgorde, de meeste wel maar sommige niet, die gaan dan ineens weer een heel stuk terug in de tijd. B.v. eerst lees je iets over Louise wat gebeurde toen ze 7 was, dan iets van toen ze 5 was en daarna weer iets van toen ze 10 was.

Samenvatting van het verhaal:
Het boek gaat over een achttien jarig meisje, Louise.
Ze heeft in een café afgesproken met haar moeder, Alice, die ze maar heel af en toe ziet omdat die nogal een raar leven heeft. Haar moeder komt weer eens niet opdagen op de afspraak en in de tijd dat Louise zit te wachten haalt zij allemaal herinneringen op uit haar jeugd en de tijd met haar moeder waardoor zij zich gaat afvragen wat ze nou eigenlijk aan haar moeder heeft.
Alice was vroeger een heel bekend fotomodel, maar verder de tijd in gaat het steeds slechter met haar en komt ze niet meer opdagen op afspraken waardoor niemand meer met haar wil werken omdat ze zo’n slechte reputatie heeft gekregen. In haar “nieuwe” leven spelen mannen, soms vrouwen, en vooral drank en drugs een grote rol.
Het gaat steeds slechter met Alice en Louise gaat dan ook bij haar vader wonen, ze ziet haar moeder nog maar één keer in de twee weken een weekend en de helft van de vakanties en zelfs dan kan haar moeder zich nog niet normaal gedragen. Ze neemt Louise mee naar haar meest rare vrienden op de meest vreemde plekken.
Ook al voordat Alice gestopt was met het modellen leven gaf zij niet zoveel om andere mensen, ze komt nooit op tijd maar komt gewoon wanneer het haar zelf uitkomt. Vroeger heeft ze al hele rare dingen gedaan bij Louise zoals niet haar afspraken met haar nakomen, haar niet uit school halen en meer van dat soort dingen.
Aan het einde van het boek, als Louise zowat al de hele dag op haar moeder heeft zitten wachten, komt er een leuke jongen van haar school binnen en maakt ze daar een afspraakje mee voor diezelfde avond.
Louise is ook tot de conclusie gekomen dat ze haar moeder nog nooit zo vaak heeft gezien op een dag als in haar herinneringen van vandaag, toen ze vroeger klein was ontmoette ze haar moeder ook altijd in haar dromen, dan kwam ze tenminste wel op tijd.
Het boek eindigt dan ook met deze zin: “Ik zal altijd op je blijven wachten. Zo vind ik je terug.”

Mening en uitleg waarom:
Ik vond het een leuk boek om te lezen. Ik vind het heel knap van de schrijfster hoe je met een dag uit iemand zijn leven een heel boek kan schrijven en het ook nog leuk kan houden. Ik denk dat dat komt omdat je eigenlijk toch wel wil weten of Alice nou wel of niet komt en wat ze nou allemaal bij Louise heeft gedaan in de loop van de tijd, tenminste daarom las ik wel door, gewoon omdat het verhaal me nieuwsgierig maakte.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Le rendez-vouz door Justine Lévy"