Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Le petit prince door Antoine de Saint-Exupéry

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
Boekcover Le petit prince
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 1030 woorden
  • 13 juni 2017
  • 30 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
30 keer beoordeeld

Boekcover Le petit prince
Shadow

Dit prachtige moderne sprookje, geschreven voor jong en oud en schitterend geïllustreerd door de auteur, wordt over de hele wereld tot de klassieken gerekend.

De verteller, een piloot, verhaalt hoe hij na een noodlanding in de Sahara de kleine prins ontmoet.  De wijze van betoverende verhalen die de kleine prins vertelt over de planeet waar hij woont met …

Dit prachtige moderne sprookje, geschreven voor jong en oud en schitterend geïllustreerd door de auteur, wordt over de hele wereld tot de klassieken gerekend.

De verteller,…

Dit prachtige moderne sprookje, geschreven voor jong en oud en schitterend geïllustreerd door de auteur, wordt over de hele wereld tot de klassieken gerekend.

De verteller, een piloot, verhaalt hoe hij na een noodlanding in de Sahara de kleine prins ontmoet.  De wijze van betoverende verhalen die de kleine prins vertelt over de planeet waar hij woont met een hooghartige bloem, over de andere planeten en hun heersers en zijn gevecht met de slechte zaadjes, maken de kleine prins tot een verrukkelijke en onvergetelijke figuur.

Antoine de Saint-Exupéry was schrijver en vliegenier. Hij schreef de kleine prins een jaar voor zijn dood. In dienst van de geallieerden werd hij in 1944 tijdens een verkenningsvlucht boven bezet gebied neergeschoten. Voor al diegenen die van zijn boeken houden, is Antoine de Saint-Exupéry nog steeds in ons midden en leeft de kleine prins, met miljoenen verkochte exemplaren en circa tachtig vertalingen, meer dan ooit.

Le petit prince door Antoine de Saint-Exupéry
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

 

 

Titel
Le petit prince

Schrijver
Antione De Saint-Exupéry

Uitgever
Reyneel and Hitchcock

Jaar van uitgave
1943

Bladzijdes
99 bladzijdes

Genre
Kinderboek

Hoofdthema
Fantasie

Hoofdpersonages
Antoine
Vanuit Antoine wordt het verhaal verteld. Hij is 6 jaar geleden neergestort met zijn vliegtuig. Vroeger hield Antoine heel erg veel van tekenen. Hij tekende ooit een boa-slang die een olifant had opgegeten. Volwassene dachten dat hij een hoed had getekend en sindsdien besloot Antoine niet meer te tekenen. Nu zit hij vast in de woestijn en is hij bezig met het repareren van zijn vliegtuig. Antoine doet niet veel in het boek. Hij hoort alleen het verhaal van Le Petit Prince aan.
Le Petit Prince
Le Petit Prince komt van de planeet B 612 vandaan. Hij woonde daar samen met twee actieve, éen slapende vulkaan en een veeleisende, arrogante bloem. Hij heeft rust nodig en vertrekt naar zeven verschillende planeten. Als laatste bezoekt hij de aarde en komt hij Antoine tegen. Hij en Antoine worden vrienden en Le Petit Prince vertelt aan hem zijn verhaal over zijn reis en leven. Aan het einde van het verhaal besluit Le Petit Prince naar zijn eigen planeet te vertrekken.

Korte samenvatting
Antoine (De hoofdpersoon) is 6 jaar geleden neergestort met zijn vliegtuig in de Saharawoestijn. Hij verteld over zijn ontmoeting met Le Petit Prince. Hij vroeg aan Antoine om een schaap te tekenen. Toen Antoine 6 jaar was hield hij erg van tekenen, maar de grote mensen snapte nooit zijn tekeningen. Le Petit Prince bleef de vraag herhalen en vond telkens het getekende schaap niet goed gelukt. Uiteindelijk tekende Antoine een doos, waar zogenaamd een schaap zou inzitten.

Le Petit Prince beantwoordde nooit zelf vragen maar op een dag begon hij wel zijn levensverhaal te vertellen. De planeet waar Le Petit Prince vandaan kwam is niet groter dan een huis. Hij komt van de astroïde B 612, dat ooit door een Turkse sterrenkundige is ontdekt. Op zijn planeet staat een roos die heel ijdel en arrogant is. Daarnaast staan twee actieve en één slapende vulkaan. Die maakte hij altijd schoon. Le Petit Prince besloot om een paar planeten te bezoeken

Op de eerste planeet woonde een koning. Volgens de koning is iedereen op zijn planeet een onderdaan. De koning benoemt Le Petit Prince minister van justitie, omdat het zo saai is op zijn planeet.
De tweede planeet werd bewoond door een ijdeltuit. De ijdeltuit wilt dat de prins hem bewondert.
De derde planeet werd bewoond door een dronkaard. Hij dronk om te vergeten dat hij zich schaamde dat hij dronk. Le Petit Prince vond dit maar raar.
De vierde planeet was van een zakenman. Hij bezat de sterren en telde ze.
De vijfde planeet was de kleinste planeet. Er stond alleen een lantaarn die een lantaarnopsteker telkens uit en aan deed. Elke minuut is het weer dag of nacht, waardoor hij niet meer kan slapen, terwijl hij daar zo van hield.
De zesde planeet was de grootste planeet. Daar woonde een aardrijkskundige. Hij schreef alleen maar boeken in plaats van zelf zijn planeet te ontdekken. De aardrijkskundige raadde Le Petit Prince aan om de aarde te bezoeken.

De zevende planeet was de aarde. Le Petit Prince was verbaasd dat hij geen mensen zag. De slang vertelde hem dat hij in Afrika was beland. Later komt hij een tuin met rozen tegen. Die leken allemaal op zijn eigen bloem en daar werd Le Petit Prince ongelukkig van. Daarna komt hij een vos tegen. De vos vraagt telkens om tam worden gemaakt. Er zijn duizenden vossen en nog veel meer mensen, maar als je bevriend met iemand wordt, wordt degene opeens uniek voor jou. Ten slotte ontmoet Le Petit Prince Antoine die gestrand is in de Saharawoestijn. Hij vertelt zijn verhaal aan hem. Na het hele verhaal verteld te hebben gaan ze samen opzoek naar de put, want ze hebben dorst. Na 8 dagen (een jaar voor Le Petit Prince) repareert Antoine zijn vliegtuig en laat Le Petit Prince zich bijten door de slang, zodat hij terug naar zijn planeet kan gaan.

Tijdsduur
Het verhaal is chronologisch verteld, maar de ontmoeting met Le Petit Prince is al zes jaar geleden gebeurd.

Tijd
In 1935 stortte de schrijver neer met zijn vliegtuig. Het verhaal zou zich dus in dat jaar kunnen afspelen.

Plaats
Het verhaal speelt zich af op de aarde in de woestijn, maar door de verhalen van Le Petit Prince kom je ook meer te weten over andere planeten.

Het boek begint met...
Het boek begint met de tekeningen van Antoine. In het boek 'Histoires vécues' las hij over de boa-slang. De volwassene uit Antoines omgeving snapte zijn tekeningen niet. Dat was de reden waarom hij zich niet meer bezig hield met tekenen en hij besloot piloot te worden.

Schrijfstijl
Ik-vertelperspectief (Antoine) in de verleden tijd.

Titelverklaring
Le Petit Prince is het jongetje dat Antoine ontmoet in de woestijn.

Eigen mening
Ik vond het boek best leuk, ook al houd ik meer van spannende boeken en Le Petit Prince is niet echt een spannend boek. Doordat het boek een kinderboek en niet zo serieus is, was het niet zo moeilijk om het verhaal te volgen. Er waren wel een paar dingen die ik moest opzoeken, zoals wat de namen van de mannen op de verschillende planeten waren, want ik wist niet wat 'lantaarnopsteker' of 'ijdeltuit' in het Frans was. De plaatjes en tekeningen in het boek maakte het verhaal begrijpelijker en leuker.

Informatie over het boek van internet
Le Petit Prince was geschreven voor kinderen, maar werd ook veel gelezen door tieners en volwassenen. Het boek is geschreven in 1943 en is vertaald in meer dan 250 talen. Wat ook bijzonder is, is dat het boek verfilmd is en het boek is opgedragen aan een vriend van de schrijver, Léon Werth.

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Eindexamens

Alles wat je moet weten over de eindexamens

Informatie over het boek van internet
Le Petit Prince was geschreven voor kinderen, maar werd ook veel gelezen door tieners en volwassenen. Het boek is geschreven in 1943 en is vertaald in meer dan 250 talen. Wat ook bijzonder is, is dat het boek verfilmd is en het boek is opgedragen aan een vriend van de schrijver, Léon Werth.

Informatie over de auteur van internet
Antoine De Saint-Exupéry was een Franse schrijver, dichter, journalist en piloot. Antoine is zelf ook vast te komen zitten in de Sahara nadat hij was neergestort met zijn vliegtuig. Hij won een aantal hoogste Franse literaire prijzen. De schrijver werd vooral bekend voor zijn boek Le Petit Prince. In 1944 overleed Antoine De Saint-Exupéry.

 

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Le petit prince door Antoine de Saint-Exupéry"