La Piscine Était Vide door Gilles Abier

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
Boekcover La Piscine Était Vide
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 588 woorden
  • 8 oktober 2014
  • 47 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
47 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2008
Pagina's
58
Oorspronkelijke taal
Frans

Boekcover La Piscine Était Vide
Shadow
La Piscine Était Vide door Gilles Abier
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Samenvatting:

Het boek gaat over Célia. Ze is 16 jaar. Ze is beschuldigd van het vermoorden van haar vriend, Alex. Het boek begint met de dag dat ze vrij komt. Ze kan huilen van blijdschap, zegt ze. Daarna is er een flashback en vertelt ze de lezer hoe ze in de gevangenis is gekomen, hoe Alex is vermoord en hoe het kan dat zij er van beschuldigd is. Ze ontmoet Alex in een bar, en spreken later meer af. Het klikt al snel tussen hen en ze krijgen een relatie. Célia is heel blij met hem. Hij is al iets ouder dan zij is, hij heeft zijn rijbewijs namelijk al. Hij is dus rond de 18 jaar. Ze spreken vaak af, ook bij hem thuis. Hij heeft een zwembad thuis, maar er zit geen water in --> "c'était vide". Op een warme dag zitten ze samen buiten in de tuin van Alex. Alex' moeder maakt een kan limonade voor hen. Alex en Célia krijgen ruzie, en ze discussiëren op de rand van het zwembad, als Alex het zwembad invalt. Hij valt op zijn hoofd in het lege zwembad, en is dood. Alex' moeder ziet het tafereel van uit de keuken en beschuldigd Célia van het duwen van haar kind. Het is Célia's woord tegen die van haar moeder. Célia komt in voorlopige hechtenis, wat er ook nog bijkomt naast al het verlies van haar vriend. Célia had zich een leven voorgesteld als modedesigner, want daar is ze erg geïnteresseerd in. Maar nu is haar leven verdomd, haar doel voor iedere dag is om de dag door te komen. Ondanks dat ze het haat om te denken, kan ze zich voorstellen dat Alex' moeder haar beschuldigd. Als Célia in de keuken had gestaan en Alex met zijn moeder had zien ruziën, en Alex was gevallen, had zij ook Alex' moeder beschuldigd. Het is makkelijker om bij zo'n stomme dood, een schuldige te zien. Célia besluit een brief te sturen naar Alex' moeder, daarin vertelt ze wat er echt gebeurd is en ze probeert uit te leggen hoe het voor haar is. Het proces loopt nog en Célia wordt uiteindelijk toch vrijgesproken. Het was echt een ongeluk.

Perspectief:

Het verhaal wordt verteld door de ogen Célia, dat blijft het hele boek zo. Het verhaal is niet chronologisch: van bladzijde 7 tot en met 18 vertelt ze in de tegenwoordige tijd; dan is ze net uit de gevangenis en deelt ze haar blijdschap met de lezer. Van blz. 19 tot 58 vertelt ze hoe het ongeluk is gebeurd en hoe ze Alex heeft ontmoet, en hoe ze is vrijgesproken. Het verhaal begint dus met een flash forward, en daarna wordt er uitgelegd hoe dat moment is ontstaan.

Thema's

Rouw - door de dood van Alex.
Schuld - de lezer vraagt zich een lange tijd af of Célia schuldig of onschuldig is.
Dood - een van de hoofdpersonen in het boek is dood.
Relaties - het boek gaat over een relatie tussen een jongen en een meisje waar een eind aankomt. Het vertelt ook iets over hoe de moeder van de vriend erop reageert, en hoe de relatie tussen de moeder en het meisje verandert.
Waarheid - de lezer vraagt zich een lange tijd af wat de waarheid is.

REACTIES

T.

T.

Echt bedankt Alisa!

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.