La Cigale et la Fourmi door Jean de La Fontaine

Beoordeling 7.6
Foto van een scholier
Boekcover La Cigale et la Fourmi
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 589 woorden
  • 22 oktober 2015
  • 21 keer beoordeeld
Cijfer 7.6
21 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
(La Fontaine)
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1668
Oorspronkelijke taal
Frans

Boekcover La Cigale et la Fourmi
Shadow
La Cigale et la Fourmi door Jean de La Fontaine
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Titel: La cigale et la fourmi

Uitgeverij: ELI                                       

aantal bladzijdes: 20

Hoofdpersonen:

Eric en Charlotte

Wie zijn zij in het verhaal: Eric is de krekel die niet wil werken en het s’winters koud heeft en niks te eten heeft heeft. Charlotte is de mier, die heel hard werkt en s’winters genoeg voedsel heeft en lekker warm binnen zit.

Samenvatting:

Op een dag wanneer Eric lekker in de zon zit in zijn boom ziet hij zijn buurvrouw Charlotte, hij vraagt wat ze aan het doen is. Charlotte antwoordt dat ze druk aan het werken is voor in de winter als het koud is, ook vraagt Charlotte of dat Eric mee wilt werken zodat hij ook wat heeft in de winter. Maar Eric wilt dat niet, die houdt niet van werken en speelt liever muziek. Charlotte vindt het dom van hem maar gaat toch verder met werken. Als Charlotte klaar is met werken is ze blij, ze heeft genoeg voedsel en andere overlevingsspullen en ze hoeft niet meer te werken. Nu gaat ze lekker tennissen, tennissen is haar hobby net als lezen, films kijken, spelletjes spelen op de computer, muziek luisteren en met vriendinnen afspreken. Wanneer het herfst wordt begint Eric te twijfelen of hij toch niet had moeten werken, hij begint het namelijk koud te krijgen en hij heeft honger. Als het eenmaal winter is en er overal sneeuw ligt is Eric erg verdrietig en boos, verdrietig omdat hij waarschijnlijk dood gaat door de kou of doordat hij geen eten heeft en boos op zichzelf omdat hij niet is gaan werken. In de verte ziet hij Charlotte haar huisje, lekker warm en met genoeg eten. Eric twijfelt : zal hij erheen gaan voor wat eten en onderdak? Charlotte haar huisje is hier niet ver vandaan. Uiteindelijk besluit Eric het wel te doen. Onderweg naar Charlotte denkt hij aan de zomer, de zon en lekker weer. Als hij eenmaal bij Charlotte is en Charlotte doet open, vraagt hij zich een moment af of dat Charlotte hem niet zal wegsturen, maar Charlotte begroet hem vrolijk dus vraagt hij of Charlotte eten en onderdak voor hem kan bieden. Charlotte zegt gelukkig ja en Eric is gered. Wanneer het lente is heeft Eric besloten om te werken. Charlotte en Eric werken goed samen en ze hebben genoeg eten, ook zijn ze erg goede vrienden geworden. Wanneer ze klaar zijn met werken gaan ze gezellig samen tennissen.

10 woordjes die ik heb opgezocht:

Printemps – Voorjaar                                  Batterie – Drumstel / Drummen

Manger – Eten                                             Hiver – Winter

Finalement – Eindelijk                                Franchement – Eerlijk 

Soleil – Zon

Nuages – Wolken

Peinture – Schilderen

Natation – Zwemmen

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.