Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Dans le métro door Dominique Lézy

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
Boekcover Dans le métro
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 473 woorden
  • 11 oktober 2003
  • 105 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
105 keer beoordeeld

Boekcover Dans le métro
Shadow
Dans le métro door Dominique Lézy
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A. Kennisopdrachten 1) Dans le métro
2) Dominique Lézy
3) Philippe en Pascal zien verdachte personen in de metro met een koffertje. Philippe volgt er een, maar word weggestuurd. Als Philippe en Pascal weer in de metro zijn en de metro gaat stoppen, trekt Philippe aan de noodrem. Zodat de gangsters niet kunnen ontsnappen. Ze proberen toch te ontsnappen, maar het mislukt en ze worden opgepakt. In het koffertje zat drugs. Later krijgt Philippe een boete thuis voor het trekken aan de noodrem. 4) Philippe: een jongen van 15 jaar, hij houd van wiskunde en is er ook erg goed in, ook houd hij ervan om naar sport te kijken
Pascal: een jongen van 15, zit in de zelfde klas als philippe, houd ook van sport en hij is goed in talen, engels maar vooral duits. Mevr. Royer (Een schuilnaam): Een rossige vrouw met rood haar, ze is erg elegant en draagt een mantel en parelketting. Zij woont in de zelfde straat als Philippe. De man met de zonnebril: Hij draagt een overjas en een zonnebril (ook in de metro) en soms heeft hij een klein bruin koffertje bij zich. Hij heeft een gemeen karakter. De man met de regenjas: hij is ongeveer 25 jaar waarschijnlijk dealt hij met de man met de zonnebril, dus hij is een bijpersoon. De man met de kauwgom: het is een magere bleke man met kauwgom, ook hij is een bijpersoon. 5) In de metro en op de stations. 6) Deze tijd. 7) Een ‘avonturen’ boek, vol spanning en sensatie… 8) Ik vind het een buitengewoon slap verhaaltje, en de avontuur die in het boek zou moeten zitten (dat was dacht ik de bedoeling) heb ik er niet in teruggevonden. Misschien is het spannender als je vloeiend Frans kan, zodat je het in één adem uitleest, en er daarna nooit meer naar om hoeft te kijken. 9) Ik zou het boek aan niemand aanraden, misschien ooit als ik met iemand ruzie heb ;)
B. Belevingsopdracht nummer 1; een belangrijk stuk uit het boek Ik vind het stuk vanaf bladzijde 23 t/m 27 het belangrijkst. Het is een best wel groot stuk, maar hierin komen alle ontknopingen, zodat je van de spanning verlost bent. Vooral het begin is belangrijk, dat Philippe aan de noodrem trekt zodat niemand kan ontsnappen. Want als hij dat niet had gedaan was alles mislukt (trouwens wel heel erg flauw dat hij dan een boete krijgt!). En je komt er achter wat er nou eigenlijk in dat kleine bruine koffertje zit! Zoals we al verwachtten, het is 3 kilo zuivere heroïne, wat trouwens ook erg handig is in zo’n koffertje. Er is jammer genoeg niet verder beschreven waarom Mevr. Royer al in de metro zat, terwijl ze bij Philippe in de straat woont. Want daar ben ik nog niet helemaal achter. En ook niet of de man met de zonnebril nou dealde met de onbekende bijpersonen.

REACTIES

H.

H.

leuk dat je het boek leest maar kan je wel goed frans??? anders heb je er niks aan :p daag x

19 jaar geleden

L.

L.

hej! Uhm ff vraagje, wat had je voor je verslag? Ik ga het niet letterlijk overnemen maar ik snap echt niks van het boekje. Dus als je een ander verhaal had geschreven had ik het ook geloofd :P
maar alvast bedacht,
lois

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Dans le métro door Dominique Lézy"