Danger de mort door Eugene Pierre Davoust

Beoordeling 7.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 813 woorden
  • 24 april 2007
  • 12 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.9
  • 12 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1982
Pagina's
48
Oorspronkelijke taal
Frans

Boekcover Danger de mort
Shadow
Danger de mort door Eugene Pierre Davoust
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
1.
Mevrouw Delage is een oude dame van 70 jaar, die al 40 jaar in hetzelfde huisje woont, in een stadje Evron.
Mevrouw Delage heeft niet veel te doen.
Ze is erg gezond maar daar kwam verandering in. Het handelsfeest van tweeweken is begonnen, er is harde muziek en veel lachende mensen. Ze kon er niet van slapen, ze is bang om ziek te worden en belt de dokter.

2.
Mevrouw Delage komt bij de dokter, ze zegt dat ze niet meer kan slapen door het dansfeest. De dokter wil haar een klein slaapmiddel geven maar mevrouw Delage wil een sterker slaapmiddel. Het is niet nodig volgens de dokter omdat ze een goede gezondheid heeft.
Toch haalt mevrouw Delage hem over om haar toch een sterk slaapmiddel te geven.


3.
Mevrouw Delage komt bij de apotheek om haar slaapmiddel te halen die de dokter heeft voorgeschreven. De man pakt het slaapmiddel en legt het op de toonbank.

4.
Er komt een onbekende man binnen, terwijl mevrouw Delage en de man achter de toonbank aan het praten zijn. De onbekende man heeft een middel nodig tegen zijn buikpijn. De man achter de toonbank legt het doosje naast het slaapmiddel. De man pakt het doosje en loopt weg.

Er staat een agent buiten, en hij kijkt op het nummerbord en ziet waar de auto vandaan komt.

5.
Mevrouw Delage wil weggaan, de dokter kijkt op het doosje en ziet ineens dat dat het middel is tegen de buikpijn. De dokter schrikt zich te pletter want hij heeft gezegd tegen de man dat hij wel twee van de pillen kon nemen na het eten. Maar als hij dat doet bij dit middel kan hij wel in coma raken! Zijn agent die buiten stond zei waar de auto uit kwam, meneer Mousset fietst naar het politiebureau om het te vertellen!

6.
Meneer Mousset verteld daar wat er aan de hand is, en dat de man in doodsgevaar is. De agent gaat bellen met een andere agent, hij zegt dat hij niet al het verkeer kan laten stoppen, maar de agent laat het bericht op de radio omroepen.7.
De commissaris maakt een bericht, hij laat het lezen aan meneer Mousset.
De vrouw van Mousset belt nog, ze vraagt of ze het middel aan mevrouw Delage kan geven, omdat ze ongeduldig wordt, het mag van meneer Mousset.

8.
Mevrouw Delage komt de zoon van meneer en mevrouw Mousset tegen, Frederic.
Hij vertelt tegen mevrouw Delage dat hij heeft gezien dat de witte Renault een deuk in zijn bumper heeft en een sticker achterop heeft van een garage uit Saint-Brieuc.
Mevrouw Mousset belt meteen de commissaris op en verteld wat haar zoon heeft gezien. De commissaris is hier erg blij mee, want zo is het makkelijker om de man te vinden.

9.
De commissaris belt naar de eigenaar van de garage uit Saint-Brieuc, de eigenaar verteld wie de man is en waar hij woont. Hij heet meneer Lenormand. Nu weet de commissaris meer over de man, en hij zegt tegen de agent dat het bericht op de radio moet veranderen.

10.
De commissaris belt naar het huis van meneer Lenormand, maar er neemt niemand op. Ook als hij naar de winkel van meneer Lenormand belt, is de dochter van meneer Lenormand niet aanspreekbaar.

11.
De telefoon gaat bij de commissaris, het is mevrouw Lenormand. Ze vertelt dat er geen radio zit in de auto van meneer Lenormand. De commissaris zegt het bericht weer op de radio, dat als mensen zijn auto zien moeten bellen, zodat ze wel weten waar hij is.

12.
De politie van de snelweg is gewaarschuwd. Meneer Lenormand rijd in zijn auto en ziet dat een paar agenten de weg afzetten, hij hoopt dat hij door mag rijden. En gelukkig voor hem mag dat ook. De man gaat even wat eten, en terwijl hij dat doet neemt hij 2 tabletten!

13.
Een vrachtwagen chauffeur had de auto gezien van de man en hij belt direct naar de commissaris. Een jonge student vraagt of hij mee kan rijden met meneer Lenormand. De jongen heeft een draagbare radio bij zich.
Ze gaan naar de radio luisteren in de auto, maar net voordat het bericht op de radio komt doet meneer Lenormand de radio uit, hij vindt het leuker om naar buiten te kijken zegt hij.
De student ziet nu dat het de man is die werd beschreven op de radio en hij zegt tegen meneer Lenormand dat hij meteen moet gaan stoppen, meneer Lenormand word boos. Maar de student zegt dat hij het uit zou leggen.

14.
Herve, zo heet de student, verteld van het bericht op de radio. Lenormand begint hoofdpijn te krijgen en doet het raam open. Opeens is meneer Lenormand ingeslapen. Herve rent naar de dichtstbijzijnde praatpaal en verteld het. De politie is er in twee minuten. Meneer Lenormand word naar het politiebureau gebracht, naast zich staat de radio van Herve met een brief erbij. Misschien komt het ooit nog van pas.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Danger de mort door Eugene Pierre Davoust"